Bajnoki döntő küszöbén a Berettyóújfalu
2022.05.22 | 22:02
Bajnoki döntő küszöbén a Berettyóújfalu

Utolsó fordulójához érkezett az NBI-es bajnokság, ahol még a felsőházban akadnak nyitott kérdések. Az utolsó játéknapon dől el, ki lesz a Haladás ellenfele a bajnoki döntőben. Jelenleg a Mezei-Villnek saját kezében van a sorsa, így nem kell másra figyelniük. A Veszprém még elérhetné a bajnoki finálét, de ahhoz a Berettyóújfalunak ki kéne kapnia, ráadásul nem lesz könnyű dolguk a Debrecen ellen sem. Az alsóházban egyetlen kérdőjel van, hogy a Nyírgyulaj vagy a Kecskemét zár az élen.

 

ÚJPEST FC-220 VOLT – MVFC BERETTYÓÚJFALU
19:30 Budapest, UTE Labdarúgó Akadémia

A lilák számára már nincs tétje a mérkőzésnek, hiszen eddigi legjobb eredményüket produkálva az ötödik helyen zárnak, a mostani meccs végeredményétől függetlenül. Nem úgy a Berettyóújfalu, akik a bajnoki döntő küszöbén állnak. Ráblék legutóbb nagy csatában legyőzték hazai pályán a Veszprémet, ami azt jelentette, hogy Újpesten elég egyetlen pontot szerezni a bajnoki fináléhoz. Erre minden esélyük megvan, főleg, ha ugyan azzal az elszántsággal és koncentrációval játszanak, mint Tataiék ellen. Az újpestiek vállát nem nyomja teher, így akár egy jó eredmény is kijöhet a felszabadult játékból, ráadásul jó eredménnyel szeretnének búcsúzni a szurkolóktól. A két csapat egymás elleni mérlege az idei bajnokságban 2-1 a Mezei javára és nehéz elképzelni, hogy a meccs után romlana a statisztikájuk.


VESZPRÉM FUTSAL – DEAC
19:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

Igazi presztízs összecsapásra kerül sor a bajnokság zárásaként. A Veszprém a rájátszás rangadóját és vélhetően bajnoki döntős reményét is elveszítette az előző fordulóban, Berettyóújfalu otthonában. Kikaptak a Mezei-Villtől, így elég távol került a bajnoki döntő. Matematikai ugyan még van esély, de a saját sikerük mellett a Mezeinek ki kellene kapnia Újpesten, és egyik sem ígérkezik egyszerűnek. Fehér Zsolt ismét komoly létszám problémákkal küzd a hazai oldalon, ami kiütközött Berettyóújfaluban is. Öt mezőnyjátékossal nehéz rangadót nyerni, főleg ha közülük sem egészséges mindenki. Most sem lesz túl hosszú a bevethető játékosok névsora, de ennek ellenére most is ők számítanak az esélyesnek, legalábbis az eddigi eredmények alapján. Az a Debrecen lesz az ellenfelük, akik ellen az elmúlt egy évben mindig jól ment az együttesnek. Az egyetemistáknak igazi mumusa lett a Veszprém. Ebben a szezonban háromból háromszor nyertek Tataiék, ráadásul igen nagy fölénnyel. Persze egyszer minden sorozat megszakad, szokták mondani. Ebben bíznak Elek Gergő tanítványai is. A debreceniek legutóbb legyőzték a címvédőt, így önbizalommal telve várhatják az összecsapást. Ami pluszban motiválhatja őket, hogy amennyiben a rossz sorozatot sikerülne megszakítani és nyernének, megelőznék a tabellán mostani riválisukat, és hazai pályán kezdhetnénk meg a bronzmérkőzést.


NYÍRGYULAJ FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL
19:30 Nyírbátor, Városi Sportcsarnok

A találkozó egyetlen tétje, hogy ki nyeri az alsóházat. Jelenleg azonos pontszámmal állnak a felek, ami után a Kecskemét áll előrébb a tabellán, mivel a győzelmek számában sokkal jobban, mert beleszámít az alapszakasz is. Ezek fényében a döntetlen is elég lehet Rigóéknak, de biztos szeretnének visszavágni a két hazai vereségért. A Nyírgyulaj nem remekelt az alapszakaszban, de a rájátszás alatt kiváló teljesítményt nyújtottak, így némi meglepetésre esélyük van megnyerni az alsóházat. Idén kétszer legyőzték már mostani riválisukat, így miért ne sikerülhetne hazai pályán. Abszolút három esélyes a találkozó


KISTARCSA FUTSAL – ARAMIS SE
19:30 Gyál, Városi Sportcsarnok

A Kistarcsa számára hetek óta nincs tétje a mérkőzéseknek, hiszen idejekorán eldőlt, hogy utolsók lesznek. A héten kiderült, hogy az osztályozón a nyugati csoport ezüstérmese vár rájuk. Az erre való felkészülés jegyében várhatják az Aramis elleni bajnokit. A budaörsiek mindenképpen a nyolcadik helyen zárnak, így számukra sincs tétje, mindössze annyi, hogy szépen búcsúzzanak a szezontól. Ami biztos, hogy Büki nem játszhat, mivel legutóbb begyűjtötte ötödik sárgáját, számára véget ért a szezon, de Bognár visszatérhet, aki letöltötte eltiltását. Az Aramisnál vélhetően ismét a fiatalok kerülnek előtérbe, akik ismét bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani a jövőben. Ha komolyan veszik az összecsapást, nem kérdés, hogy begyűjtik a három pontot.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink