Bajnoki döntő a Fáy utcában
2014.02.28 | 00:00
Bajnoki döntő a Fáy utcában


NYUGATI CSOPORT

TÖRÖKBÁLINTI FSE - GÖCSEJ SPORT KLUB

20.30, Törökbálint, Bálint Márton Ált. Isk és Gimnázium
Kiharcolta a kilencedik pozíciót a Törökbálint, és ha a Kelen hétfõn nem nyer Gyõrben, meg is tartja azt. Persze az is elég lenne hozzá, ha otthon legyõznék a Göcsejt. Ez azonban nem lesz könnyû, annak ellenére sem, hogy a Zalaegerszeg idegenben nem szerepel olyan jól, mint otthon. A jelenleg hetedik helyezett csapat az elmúlt három fordulóban három szép gyõzelmet aratott az Érd, a Kelen és a Külker ellen, mindhármukat egy-egy góllal tudták legyõzni. Ennek a kilenc pontnak köszönhetõen megvan a matematikai esélyük akár az ötödik helyre is, ha a Fehérvár kikap a BME-tõl, valamint az Érd a Csõtõl. Az elsõ lépést pénteken kell megtenniük ehhez Törökbálinton, ahol õk a találkozó esélyesei.
Õsszel: 14-1 a Göcsejnek.

KÜLKER SC-DUPONT - FERENCVÁROS
21.20, Solymár, Városi Sportcsarnok
Mindössze egy lépésre van tõle a Fradi, hogy veretlenül nyerje meg az NB II Nyugati csoportját. Most azzal a Külkerrel találkoznak, akit egyedüliként nem sikerült õsszel megverni. A szünetben már 5-0-ra vezettek a zöldek, de a második félidõben ugyanennyit kaptak és 5-5 lett a vége. Azóta fordított tendenciát mutattak a csapatok erõsödés szempontjából, míg a Külker játékosokat vesztett eltiltás miatt, addig az FTC újakat igazolt. Nagy meglepetés lenne, ha megismétlõdne az õszi döntetlen, annak ellenére, hogy a Külkernek nagy szüksége van a pontokra, mert ugyan most a negyedikek most, de akár a hatodik helyre is visszaeshetnek.
Õsszel: 5-5

KORMÁNYÕR SE - AC VILLÁM GEOBUSZ.HU
21.30, Budapest, SINOSZ Sportcsarnok
Már maga a tény, hogy egy csapat az utolsó két hely valamelyikén végez, nem túl jó hír, de ez a két csapat különösen rosszul járt, legalábbis a rájátszás szempontjából. Mivel keleten mindössze tíz csapat van, a közép csoportban pedig nem indul a rájátszásban a Dunakeszi, ezért csak négy meccs vár rájuk a rájátszásban. A Villám nem szerzett még pontot idén, utolsó lehetõségük jön pénteken a Kormányõr otthonában, akiknek sokáig csak a Villám ellen szerezett három pontjuk volt a tabellán, de a második körben már jobban teljesítettek és akár tíz ponttal is zárhatnak. Valószínûleg így lesz, õk a találkozó esélyesei.
Õsszel: 6-3 a Kormányõrnek

KÖZÉP CSOPORT

PAFC - GARVITTAX

19.00, Piliscsaba, VM KASZK Szakképzõ Iskola
Elérkeztünk a Közép csoport végének utolsó alsóházi rangadójához. Egy biztos, ebbõl a mérkõzésbõl a Dream Team rosszul fog kijönni, ha csak nem szerez pontot Újpesten, legalább egy pozíciót ront a tabellán. Akár kettõt is ronthat, ha a két csapat döntetlent játszik. A jobb helyzetben a Garvittax van, egy ponttal szerzett eddig többet, mint riválisa. A Dunakeszi visszalépésének köszönhetõen a Közép csoportból csak az utolsó helyezett kerül abba a rájátszásba, ahol mindössze három csapat vesz majd részt, így csak négy újabb mérkõzés vár majd rájuk. Ezt kerülné el mindkét csapat, és a gyõzelem a legbiztosabb út ehhez. Érdekes, háromesélyes találkozót várunk.
Õsszel: 5-4 a Garvittaxnak.

ROMHÁNY SE - DUNAKESZI KINIZSI FUTSAL
19.00, Kartal, Kovács László Sportcsarnok
A Dunakeszi nem indul a rájátszásban, így idei utolsó találkozója lesz a Romhány elleni. Riválisuknak még azonban van miért küzdeni, az ELTE legyõzése után beérték pontszámban a az egyetemistákat, de ahhoz, hogy meg is elõzzék õket, pontot vagy pontokat kell szerezniük Kartalon, mert ha nem sikerül, akkor az ötödik helyen zárják a szezont. Õsszel sikerült egyébként elkerülniük a vereséget, ez volt a Kinizsi egyetlen pontvesztése a szezonban. Nagy kérdés, hogyan állnak fel a vendégek, de a motiváltabbak biztosan a hazaiak lesznek, meglátjuk mi sül ki ebbõl.
Õsszel: 5-5.

ÚJPESTI FC-220 VOLT - DREAM TEAM FUTSAL
20.20, Budapest, Halassy Olivér Sportközpont
Nehéz helyzetben van a Dream Team, riválisai egymással játszanak, így ha nem szereznek pontot Újpesten, legalább egy pozíciót rontanak a tabellán. Ez nagyon nem lesz könnyû, a második körre megerõsödõ lilák remek formában vannak, így minden bizonnyal ezt a találkozót is megnyerik, legalábbis a kötelezõ gyõzelem kategóriájába tartozik ez a mérkõzés nekik.
Õsszel: 7-1 az Újpestnek.

Keleti csoport

MONORI SE - SALGÓTARJÁNI VSE
18.30, Üllõ Városi Sportcsarnok
A harmadik helyre került múlt heti gyõzelmével a Monor, köszönhetõen a Bábolna és az Ózd vereségének. Egyetlen feladata ahhoz, hogy megtartsa ezt, hogy legyõzze a nyolcadik helyezett (és mindenképpen ott végzõ) Salgótarjánt. Bár ez õsszel nagy meglepetésre nem sikerült nekik, most a kötelezõ feladat kategóriájába tartozik, hazai gyõzelem várható.
Õsszel: 8-6 a Salgótarjánnak.

VASAS FUTSAL - PIONEERS VIHARSARKI FC
20.30, Budapest, Vasas Sportcsarnok
Kimagaslik ez a két csapat az NB II keleti csoportjából, az elsõ helyezett Békéscsaba 45, míg a második Vasas 43 ponttal áll, és jól mutatja a különbséget, hogy a harmadik Monor mindössze 29 egységgel követi õket. A rájátszás szempontjából lényegtelen a kimenete a találkozónak, mindössze az alapszakasz gyõzelemrõl dönt az ütközet. Egyszerû a helyzet, ha nyer a Vasas otthon, elsõ lesz, minden más esetben marad ott a Békéscsaba. A hazai pálya, és az, hogy erõsíteni is tudtak a piros-kékek (valamint remek formában vannak), Vasas-sikert ígér, de kiélezett mérkõzés lesz. Az õsszel a csabaiak nyerni tudtak hazai környezetben, kérdés a piros-kéke vissza tudnak e vágni. Érdekesség még, hogy az összecsapást a kerületi tv élõben közvetíti.
Õsszel: 5-4 a Békéscsabának.

Kántor Barnabás

 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink