Bajnoki címért megy a TFSE Futsal csapata
2016.08.23 | 00:59
Bajnoki címért megy a TFSE Futsal csapata Póta Balázs és Szűcs Lajos a fedélzeten  Nagy célt tűzött ki magának a TFSE vezetősége, idén szeretnék az Nb2-es bajnoki cím elhódításával az NB1-es szereplést kiharcolni. Komoly vàltozások történtek a keretben, leigazolták több százszoros Nb1-es és volt válogatott legendát, Szűcs Lajost, csatlakozott a kerethez a csapat saját nevelésű utánpótlás válogatottja Kavalecz Márk, a Ferencvárostól. Visszatértek korábbi kulcsjátékosok és hazaigazolt Olaszországból a csapat játékos-edzője Póta Balázs. A Tesisek heti három alkalommal készülnek, a programban edzőmeccsek is szerepelnek, melyeket zömével hibátlanul vívtak meg. Az Nb1-es Veszprémet, a Bőnyt és a Magyar Cukorbeteg Futsal válogatottat is legyőzték, így ismét üde színfolt lehet a fiatal egyetemisták csapata a hazai futsal életben. Erről kérdeztük Póta Balázst, a Magyar Testnevelési Egyetem futsal csapatának vezetőedzőjét: 1 -Nagy tervekkel mentek neki az idei bajnokságnak, kifelé is látszik, hogy nagy a mozgolódás a csapat háza táján. Sikerülhet a bajnoki cím? Örülök, hogy van visszhangja a csapat körüli történésekről. Sztranyovszky Márk barátommal azon vagyunk évek óta, hogy a TFSE Futsal egy elismert futsalcsapat legyen Magyarországon. Nagy feladat, főleg a hazai körülmények tudatában, de napról napra azon dolgozunk, hogy igenis ez sikerüljön. Az utóbbi év nem úgy sikerült a csapatunk életében, ahogy azt elterveztük. Többen távoztak, ahogyan én is, és ez sajnos nagyon látszódott a bajnokságban is. Tavaly, év végén visszatértem, és amiben tudtam segítettem a fiúknak. Nagyon lentről kellett újrakezdenünk, de a folyamatos építkezésnek köszönhetően most ott tartunk, hogy úgy mehetünk neki az idei évnek, hogy egy célunk lehet, a feljutás. Sikerült a keretet kicsit átalakítani, a magot egyben tartani, és komoly játékosokkal feltölteni, de ha ez nem lenne elég, a munkában bízhatunk, amit folyamatosan végzünk.

-Szűcs Lajos érkezése nem csak a futsal társadalom, de a honi labdarúgás figyelmét is felkeltette. Honnan jött az ötlet? Szűcs Lajos egy legenda, egy példakép a magyar labdarúgásban, és olyan karakterre volt szükségünk, mint amilyen ő, emberileg is és játéktudásban is nagy segítségünkre lesz. A leigazolása egyszer csak kipattant a fejemből és utána elkövettem mindent azért, hogy meg tudjuk őt szerezni. Be is mutatkozott már nálunk, nem is akárhogyan, az ellenfél közönsége is éltette, nagyot nyertünk vele mi is, és a magyar futsal is. 2 Kik a további érkezők? Szűcs Lajoson kívül érkezett a kapuba Lieszkovszky Zalán Dunaújvárosból, aki szintén húzóember lehet, Kavalecz Márk a Ferencvárosból tért vissza, neki meg kell találnia régi önmagát és akkor nagy erősségünk lesz újra, Meggyes Balázs, Gáznár Norbert, Soós András,  ők nagypályáról érkeztek hozzánk, régi csapattársaim voltak, akik nagypályán is mindig kispályáztak. Hazahoztam én is a játékengedélyemet, úgy hogy idén ismét játékos- edzőként próbálok segíteni a csapatnak, bizakodóak vagyunk az új évvel kapcsolatban. -A Te visszatérésed is sokat jelent a csapatnak. Volt-e más megkeresés? Igazak-e a hírek, hogy az első osztályú Bőny szakmai munkáját is segíted? Köszönöm szépen, remélem, hogy tudok segíteni a csapatnak a pályán is és pályán kívül is, nehéz ez a kettős szerep, de most vannak olyan vezéregyéniségek a csapatunkban, akik tudják a munkámat segíteni és játékosokkal is régóta dolgozunk együtt, fél szavakból is megértjük már egymást. Voltak megkeresések, lett volna lehetőség visszamenni Olaszországba, és itthon is érdeklődtek többen, mint edzőként, mint játékosként, de a TF mellett köteleztem el magam és szeretném régi álmomat teljesíteni, az Nb1-be való feljutást! A Bőnyi pletykák igazak, a frissen feljutó győri csapat munkáját segítem szakmailag, megtiszteltetés volt az ö megkeresésük is és ezt egy új, igazán nagy kihívásnak éreztem, ezért vállaltam el. A csapatuk nagyon szimpatikus volt nekem, tisztában vannak azzal, hogy nagyon sokat kell még tanulniuk erről a sportról, csoda volt az ö feljutásuk, az alapoktól kezdtünk el dolgozni  és a foglalkozások száma is korlátozott, de amit tudunk, kihozunk belőle és reméljük , hogy bőnyi fiúk az Nb1-be is szereznek egy-két meglepetést és kiharcolják a bent maradást.

-Megalakult a TFSE női futsal csapata is, náluk mi a cél? Igen, Winternitz Katalin és Horváth Gábor segítségével megalakult a  TFSE Futsal női csapata is, a keret folyamatosan bővül és alakul, heti 2 edzéssel készülünk a szezonra, azon vagyunk, hogy a szakosztályunk minél komplettebb és sikeresebb legyen, reméljük a lányok is ott lesznek az első évben a dobogón és akkor mindenki boldog lesz! Sok sikert a csapatnak! Hajrá TF! 3 4
Hírdetés

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink