Bajnoki cím közelében a MEZEI !
2014.05.09 | 00:00
Bajnoki cím közelében a MEZEI !

 

MVFC BERETTYÓÚJFALU-RÁBA ETO 2-2 (0-2, 2-2, 2-2) - büntetõkkel 2-1
Berettyóújfalu, 1000 nézõ. V:
Farkas Balázs, Viczián Mátyás
MVFC: Tihanyi - Trencsényi, Lovas, Nagy T., Rábl.
Cserék: Dávid, Sánta, Siska, Szabó T., Mezei, Gál, Komáromi.
Vezetõedzõ: Turzó József

ETO: Balázs - Lódi, Harnisch, Alvarito, Carlitos.
Cserék: Matkovics, Bognár, Fabio, Dróth, Juanra, Püspök, Peczár, Szûcs A., Sáhó.
Vezetõedzõ: David Madrid Sánchez

Gólszerzõ: Lódi (0-1) a 3., Alvarito (0-2) a 10., Trencsényi (1-2) a 35., Lovas (2-2) a 38. percben

Kiállítva: Komáromi (8.,), Lódi (37., második sárga lap után), Ramon (38., második sárga lap után)

Az elsõ mérkõzést követõen, némi meglepetésre a Mezei várhatta elõnnyel a második felvonást, így a nagyobb nyomás a gyõriek vállán lehetett. A szezon során sokszor volt foghíjas a Pálfi aréna, de ezúttal teljesen megtelt, így minden adott volt egy remek hangulatú, izgalmas mérkõzéshez.
Az ETO számára kezdõdött jobban az összecsapás, hiszen Lódi szerzett vezetést a 3. percben. A folytatásban lüktetõ volt a játék, de nem találtak fogást egymáson a csapatok, majd jött egy újabb fordulat a 8. percben, Komáromit állította ki Farkas Balázs egy igencsak véleményes szituációt követõen. A vendégek köszönték szépen a lehetõséget, és gólra váltották az emberelõnyt, így kettõ volt a fórjuk és mivel több találat már nem esett a játékrészben, megnyugtató elõnnyel mehettek a szünetre.
Fordulás után hajtott küzdött a szépítésért a Mezei-Vill, de nem akart megszületni elsõ góljuk. Az ETO elõtt is adódtak lehetõségek, amivel eldönthették volna a mérkõzést, de nem tudtak túl járni Tihanyi eszén. Az összecsapás a hajrához közeledett, amikor felgyorsultak az események. Az elsõ meccshez hasonlóan Trencsényi most is betalált, felére csökkentve a hátrányt. A gyõri gondok ezután tovább nõttek. Lódi kapta meg egy kezezésért második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni és jöhetett mellé egy hatméteres büntetõ, amit Lovas végezhetett el, de nem tudta gólra váltani. Mát ekkor is tetõfokán voltak az izgalmak, de messze volt még a vége. A 38. percben Alvarito kapott piros lapot, és mivel Lódi kiállítása sem telt le, kettõs emberhátrányban kellett játszani a címvédõnek, amit hõsiesen ki is védekeztek, majd jött az utolsó elõtti perc, amikor is Lovas váltotta gólra a ember és mezõnyfölényt. Az utolsó percben már nem változott az állás, így jöhetett a hosszabbítás.
A ráadásban óvatosabban játszottak a csapatok, keveset kockáztatva, így nem meglepõ, hogy nem született gól, így a döntés a büntetõkre maradt. Elsõnek igazi sportemberként Lovas állt oda, aki a rendes játékidõben hibázott. Ezúttal bevágta, ahogy az összes többi csapattársa, míg a vendégeknél Harnisch és Juanra is a kapufát találta el, így ismét a Berettyóújfalu örülhetett, és összesítésben már 2-0 a javukra, így már csak egy gyõzelemre vannak a bajnoki címtõl.
A párharc kezdete elõtt a gyõri oldalról többször elhangozott, hogy szeretnék a döntõt három mérkõzésbõl letudni. Jelentjük ez igen könnyedén elõfordulhat, amennyiben nem találnak ki valamit.
A harmadik összecsapásra 16.-án, pénteken, Gyõrben kerül sor.

Turzó József (MVFC): - Ezt a mérkõzést taktikailag nehéz értékelni, azt hiszem nem is fogom kielemezni igazából. Óriási élményt nyújtott a csapat a számomra. Megbizonyosodhattunk, hogy mennyi lélektani fordulópontja lehet egy mérkõzésnek. Nagyon mélyrõl jöttünk vissza, sokszor úgy éreztem, hogy végleg alámerülünk és akkor mégis feltámadtunk. Rendkívül büszke vagyok a csapatra! Örülök, hogy a mérleg nyelve felénk dõlt egy ilyen fordulatos mérkõzésen, hozzáteszem, hogy így történjen azért nagyon sokat tettünk. A játékosok ma este fantasztikus akaraterõrõl tettek tanúbizonyságot, azt hiszem, ez egyszerûen így volt jó!

David Madrid Sánchez (Rába ETO): - Már öt játékos ellen sem egyszerû nyerni, de ha hét ellen kell játszanunk, az még nehezebb. Én már elég régóta a futsalban tevékenykedem és Spanyolországban, ahol a legmagasabb színvonalon ûzik ezt a sportágat, ott sem láttam még ilyet, hogy azért adjanak sárgalapot valakinek, mert rárúgták a kezére a labdát, vagy mert mozgott a labda. Ezek a hibák az egész futsalt befolyásolják és el kell gondolkozni a megoldáson, akár az UEFA bevonásával is, hogy ilyen helyzetek ne forduljanak elõ újra.
 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink