Bajnok az MFA, az ELTE készülhet az osztályozóra!
2022.06.07 | 12:54
Bajnok az MFA, az ELTE készülhet az osztályozóra!

A férfi futsal NB II Nyugati csoportja is véget ért. Az MFA nyert a REAC otthonában, de mint a meccs végén kiderült, még egy vereséggel is bajnok lett volna – az UTE ugyanis ikszelt az ELTE otthonában, így a lilák még az osztályozóról is lemaradtak, amire az egyetemisták készülhetnek!

FELSŐHÁZ

Az ELTE–UTE rangadó tétje egyértelmű volt: amelyik csapat nyer, az legalább az osztályozóra készülhet, de még a bajnoki címben is reménykedhet, a döntetlennel viszont a hazaiak a második, a vendégek a harmadik helyen végeznek. A lilák kezdték jobban a találkozót, kilenc perc alatt kettővel, a szünetre hárommal mentek. A második játékrészben azonban 14 perc alatt egyenlítettek, majd egy öngólnak köszönhetően fordítottak az egyetemisták. Az utolsó előtti percben Czerman Márk megszerezte szezonbeli 44. találatát, amivel jelentős előnnyel lett gólkirály, de csak ezzel vigasztalódhatott. Az UTE minden bizonnyal csalódott lehet a szezon végén: az alapszakaszban pont ugyanannyi pontot vesztett, mint a rájátszásban, amit ráadásul –14-es gólkülönbséggel zárt, így a harmadik lett. Az ELTE viszont nagyon szép sikert ért el, már a tavalyi bronzérme is meglepetés-produkció volt, a mostani ezüstérme pedig újabb bravúr, ráadásul még arra is megvan az esélye, hogy a következő szezont az élvonalban kezdje meg!

Ezzel egy időben lépett pályára a listavezető MFA a REAC otthonában, így a vendégek csak azt tudhatták, a győzelem teszi biztossá a bajnoki címüket. Kilenc perc után előnybe is kerültek, de a hazaiak hét perc alatt három gólt vágtak. A szünet előtt szépített, a második félidő elején egyenlített, majd fordított a bajnokaspiráns, két perccel a vége előtt már hárommal vezetett, így a végén a gólváltás is már csak nekik kedvezett, 7–4-re nyertek. A Magyar Futsal Akadémia néven újjáalakuló, a szezonra NB II-es licencet szerző Cső-Montage tehát rögtön az első másodosztályú szezonját megnyerve bajnokként visszajutott az élvonalba!

ALSÓHÁZ

Az alsóházban nem volt komoly tét. A BAK igencsak foghíjasan 26 percig tartotta magát Sárváron, aztán viszont áttört a gát, hárommal nyertek a hazaiak. A PEAC kilenc perc alatt háromgólos hátrányba került a szintén létszámhiányos Nagykanizsa ellen, aztán viszont 21 perc alatt hetet lőtt, így menyerte az alsóházat, megelőzve a Sárvárt. A Dunaújváros nyert a már biztosan kieső Szigetszentmiklós otthonában, ezzel megelőzte a Nagykanizsát, és alsóházi harmadik lett. A BAK pedig az utolsó előtti, még éppen nem kieső pozícióban végzett.

GÓLLÖVŐLISTA

Amint fentebb említettük, Czerman Márk jelentős előnnyel, 44 találattal végzett a góllövőlista élen. A második helyen a szintén UTE-játékos, Huszty Dániel zárt 36 góllal, igaz, tavasszal ő már a nagypályás karrierje miatt kevesebbet játszott, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a lilák végül csak a harmadikak lettek. A dobogóra még egy PEAC-játékos, Vénosz Soma fért oda 29 találattal, megelőzve a szintén pécsi Bartal Bencét, aki 28-at lőtt, csakúgy, mint a dunaújvárosi Csányi Dávid.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS 9. FORDULÓ
FELSŐHÁZ

ELTE-BEAC – UTE 4–4 (Horváth, Szini, Szekér, Czerman (öngól), ill. Gregus, Czerman 2, Dobos)
REAC – Magyar Futsal Akadémia 4–7
(Sztojanovits, Hegyi, Fehértói, Czakó, ill. Módly D., Kádár, Módly M. 3, Bokor, Dávid)

Pénteken játszották: Tihany – Haladás II 1–2 (Dévényi, ill. Horváth 2)

ALSÓHÁZ

Sárvár – BAK 3–0 (Kovács, Tóth, Szakasics)
PTE PEAC-B Build&Trade – Nagykanizsa 8–5
(Vénosz 3, Udvardi 3, Koronics, Romvári, ill. Kollár 3, Papp 2)
Kisép Szigetszentmiklós – Dunaújváros 3–5
(Maczinkó, Csapó, Kovács, ill. Csányi 3, Boldizsár, Godslove)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink