Bajnok a Dupont FC
2008.05.09 | 00:00
Bajnok a Dupont FC

Megnyerte a 2007-2008. évi futsal NB II-es bajnokságot a Dupont FC és ezzel feljutott a 2008-2009. évi futsal NB I-be.

Talán a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta a Budakalászon játszó csapat, amelyik már egy fordulóval a bajnokság befejezése elõtt aranyérmet ünnepelhet, bár tegyük hozzá ehhez kellett a Bau-Regia csapatának jogosulatlan játékok miatti pontvesztése is.

A csapat lelkét, motorját, Hegyi Pétert kérdeztük a Dupont FC eltelt egy évérõl:

- Elõször is honlapunk munkatársai nevében gratulálunk a bajnoki címhez! Úgy tudom nem ez az elsõ futsalban eltöltött évetek. A 2005-2006. bajnoki évben már játszottatok az NB I-ben. Tavaly nem sikerült a feljutás. Mi motivál benneteket?
- A mielõbbi visszajutást tûztük ki célul, sajnos a tavalyi évben még nem, de idén már sikerült. A csapat motivációja az NB I-ben való szereplés volt, ahol egy kicsit nagyobb tapasztalattal szeretnénk magunkat újra kipróbálni!!

- Kérlek, mutasd be a csapat tagjait, a legfontosabb szereplõket!
- Mivel csapatunk idén igazi CSAPATTÁ kovácsolódott, legfontosabb szereplõket nem lehet kiemelni valahogy idén mindenki fontos volt. Ha csapategységekben gondolkodunk, akkor három kiváló kapussal rendelkezünk, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban. Védekezõ játékosaink rutinosan oldották meg feladataikat, bár a sérült és a hiányzó játékosok pótlása nehézkesen sikerült. Támadó játékosaink improvizatív játékukkal gyakran hozták zavarba az ellenfeleket. A siker idén igazi csapatsiker volt, minden egyes játékosnak volt olyan mérkõzése ahol Õ hozta a pontot, pontokat illetve ahol éppen õt segítette ki valamely más csapattárs. Talán még a friss igazolások, akik sokat tettek hozzá az eredményekhez. A csapat játékosai: Pátrovics Attila, Oszfolk Róbert, Serfõzõ  Roland (kapusok), Huszár Károly, Bódog Csaba, Schütt József, Hegyi Péter, Turbucz Attila, László Botond, Balogh János, Jáky Viktor, Takács Márton, Barnácz József, Szabó Sándor, Balla Endre, Oroszi Csaba, Bognár Krisztián és Faragó Gábor.

- A bajnokság megnyerése volt a cél a szeptemberben?
- A feljutás volt az elsõdleges cél, de természetesen úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy idényzáráskor a tabella elsõ helyét foglaljuk el. Tavaly nem sikerült, mert elfogytunk a rájátszásra, a keretfrissítésnek köszönhetõen azonban idén majd minden meccsen két sorral tudtunk felállni.

- Milyen az anyagi háttér a csapat mögött?
- A csapat tulajdonos-játékosának és a Servind Budapest Kft. anyagi támogatásának illetve a csapattagok hozzáállásának köszönhetõen sikerült az idei szezont realizálni.
Ezúton is köszönöm mindenkinek!!!

- Melyek voltak a legjobb meccseitek, melyek a legkevésbé sikerültek?
- Véleményem szerint most tavasszal egy nagyon jól felkészített és motivált Szeged elleni idegenbeli meccsen játszottunk a legjobban. Bár kevesen voltunk, de ott sikerült igazán szép játékkal, futsallal nyernünk. Fájó vereség a Debrecen elleni hazai mérkõzés, illetve az, hogy bár mindkét összecsapásunk magas színvonalú és ki-ki mérkõzés volt, a Kecskemét mégis 6 pontot hozott rajtunk. Ami talán még említésre méltó, hogy a Kupában túlléptünk a Fradi-n és nagyon megnehezítettük az Aramis továbbjutását a négy közé.

- Kiknek a teljesítménye emelkedett ki?
- Az egész csapat kiemelkedõt nyújtott!!! Kapusaink meggyõzõ teljesítményt nyújtottak, melyhez ezúton is gratulálok nekik. Balogh János nevét említeném még, aki 28 góljával és remek érett játékával nagyban hozzájárult csapatunk aranyérméhez. Bódog Csabát kell még kiemelnem, aki sajnálatos módon még télen súlyosan megsérült és a szezon további meccsein nem szerepelhetett, de így is a maga 18 góljával alapembere volt az õszi hosszú menetelésnek, nehezen tudtuk õt pótolni.

- Feltûnõen sok sárga és piros lapot szedtetek össze. Mi az oka?
- Sajnos a túlzott nyerni akarás és fegyelmezetlenség, az edzõ hiánya és néha a bírói ítéletek el nem viselése miatt sikerült ennyi színes lapot begyûjtenünk. Reméljük a következõ szezonban, egy keménykezû  edzõvel elkerülhetõek lesznek a fegyelmezetlenségek, mert ezeknek a lapoknak a nagy része nem a pályán elkövetett szabálytalanságokból jött össze.

- Gondolom, elindultok a szeptembertõl kezdõdõ NB I-ben. Hogyan tervezitek a kötelezõ utánpótlás csapat felépítését, szerepeltetését?
- Egyenlõre nem nagyon foglalkoztunk ezzel a kérdéssel, de vannak már terveink.

- Pár éve csöppentél bele a futsalba játékosként, de már a csapat vezetésében, irányításában is szerepet vállalsz. Kérlek, mesélj magadról, mivel foglalkozol a sporton kívül?
- 9 éve dolgozom biztosítási tanácsadóként és emellett pénzügyi tanácsadóként is tevékenykedek. Igazság szerint, mivel teljesen baráti társaságról van szó és játékosként is már én foglalkoztam a csapat szervezésével, kézenfekvõ volt, hogy az egyesületünk megalakítása után is rám hárul a csapat irányítása. Úgy gondolom, hogy nagyban hozzájárultam csapatunk feljutásához és bajnoki aranyérméhez.
Itt nem csak a fizikai erõfeszítéseimre gondolok, hanem a csapat összetartása és vezetése is amely nagy felelõsséggel és odafigyeléssel járt, amit úgy érzem az egy kis "hibától" eltekintve, "kezdõként" sikerült megoldanom.

- Izgalmas volt az idei NB II. Több remek csapat is versenyzett a feljutásért. Mit gondolsz, miért nektek sikerült?
- A mi csapatunk teljes egészében baráti társaságra épül. Már a betonon kisgyerekként vagy akár valamely nagypályás korosztályos csapat öltözõiben is egymás mellett ültünk, a mérkõzések idõpontjain kívül is gyakran eljárunk szabadidõs tevékenységekre vagy akár zenés táncos helyekre is. Sokat számított, hogy a csapat magja több éve játszik együtt 5+1-es bajnokságokban illetve már a harmadik szezonunkat töltöttük a futsalban, így az összeszokottság és a rutin nagyban hozzá segített minket a gyõzelemhez.

- Kik voltak a bajnokságban legjobb játékosok?
- Az elsõ négy helyezett csapat kiemelkedõ teljesítményt nyújtott. A Bau-Regia-ban szereplõ fiatal játékosokat emelném ki, akik a pályán elért eredmények alapján megérdemelték volna a feljutást, s ha ilyen ütemben fejlõdnek szép jövõ áll elõttük.
Egyéni teljesítményeket ki lehet még emelni a kecskeméti, kiskunfélegyházi és a bajai csapatból is.

- Hogyan tervezitek a következõ bajnokságot? Megerõsítitek-e a csapatot vagy ugyanezzel a csapattal vágtok neki az NB I-nek?
- Mindenképpen erõsíteni szeretnék egy-két játékossal, de fõleg egy edzõ szerzõdtetése lenne a legfontosabb számunkra.


Még egyszer elismerésünk a bajnoki címhez! Vidám ünneplést az elkövetkezendõ napokhoz és jó felkészülést kívánunk az új bajnoki évadhoz!



Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink