Az utolsó percek eredménye: MVFC a döntőben
2008.05.09 | 00:00
Az utolsó percek eredménye: MVFC a döntőben

Döntõs a Mezei-Vill!

Euro Mobil Trans Ikrény - MVFC Berettyóújfalu 1-4 (1-0)
gólszerzõk: Szente ill. Nagy Tamás, Trencsényi, Lovas, Tamás

A mérkõzés kezdetére szépen megtelt az ikrényi sportcsarnok, rengetegen jöttek Berettyóújfaluból is az összecsapásra. Nem véletlenül látogattak ilyen messzire a vendég drukkerek, hiszen bíztak abban, hogy csapatuk ezen a meccsen kivívja a döntõbe kerülést.

A gyõrieknek kellett futni az eredmény után, nekik kellett kezdeményezni, s ezt meg is tették Baranyaiék. Megpróbálták letámadni ellenfelüket, ám a kissé idegesen mozgó vendég játékosok állták a sarat. Kicsit görcsös volt a Mezei-Vill játéka, ám ennek ellenére õk is kialakítottak nagy lehetõségeket. A tét nagyságára jellemzõ, hogy rengeteg apró tüske, szabálytalanság tarkította a meccset, amit a játékvezetõk nem toroltak meg mindig. Nagy Istvánnál el is szakadt a cérna, a bírók öt perccel a vége elõtt utánrúgásért kiállították a válogatott játékost.

Négy a három ellen támadhattak a hazaiak, s Szentéhez került Takó passza után a labda, aki nem is kegyelmezett, megszerezte a vezetést. Kijjebb jött a vendég gárda, uralta is a hátralévõ perceket, ám a gólszerzés nem sikerült.

A második félidõ már más képet mutatott. A hazaiaknak nem volt annyira sürgõs, Trencsényiéknek azonban igen, s rohamozni is kezdtek. Folyamatosan a kelet-magyarországiaknál volt a labda, ám ismét a nagy akarás görcsösséghez vezetett. Mentek elõre a Mezei-legények, de a megint remekül védõ Tóth Gyula útját állta a kísérleteknek. A
vészkapus játékkal is megpróbálkoztak Szitkóék, a játékos-edzõ lépett pályára hét perccel a vége elõtt. Egyi helyzet a másik után, rendkívül sok lehetõség adódott.

Öt perc volt csak hátra, amikor Nagy Tamás bombázta a hálóba a labdát. Hatalmas feszültség szabadult fel a játékosból és persze társaiból is. Alig pár másodperc múlva Lovas fejesét még bravúrral védte Tóth Gyula, ám Trencsényi lövésénél már õ is tehetetlen volt. Õrjöngött a vendég tábor, a hazaiak magukba zuhantak. Nem is tudtak úgy koncentrálni a vendéglátók, ahogyan eddig, s Lovas és Tamás is betalált, így a végén
magabiztosan hozták az összecsapást.

A két találkozó alapján a hatalmas küzdenitudásáról tanúbizonyságot tevõ, és rengeteget labdát birtokló MVFC döntõbe jutása reálisnak mondható. A gyõriek is becsülettel küzdöttek, meg volt a lehetõségük ezen a nmecsen is az összesítésbeli egyenlítésre, ám a végére szétesett a játékuk.


Szilágyi András:
Sajnos megéreztük a maródiak hiányát. Nem bírtuk el a fizikai és a lelki terhet ezen a meccsen. Azt hiszem, hogy az egygólos vezetésünk megtartása mindennél fontosabb volt, s ez rányomta bélyegét a játékunkra. Talán, ha az elsõ félidõben értékesítjük a helyzeteinket, akkor akár két-három gólos elõnnyelm fodulhattunk volna. Azt kell mondanom, hogy a leendõ bajnok ellen estünk ki. Nagy eredmény, hogy újonc létünkre eddig eljutottunk, dolgozunk tovább, s a Mezei-Villnek pedig gratulálok.

Szitkó Róbert:
Nagyon örülök ennek a gyõzelemnek, különösen annak, hogy egy begyakorolt figurából sikerült egyenlítenünk. Köszönhetõ volt ez az ellenfélnek is, hiszen nagyon kint védekeztek. A csapatomnak gratulálok, volt tartásunk, bebizonyítottuk, hogy ha nem is megy a játék, akkor is képesek vagyunk megfordítani egy találkozót. Azt sajnálom, hogy vannak olyan emberek, akik mások szidalmazásában próbálják megmutatni tudásukat. Itt Szente Tamásra gondolok, hiszen amit a góljuk után tett, az nem egy válogatott játékoshoz méltó. Ezt nem engedheti meg magának senki, akárhányszor is szerepelt a nemzeti csapatban. Köszönöm neki, hogy felhergelte csapatomat, neki ajánlom a gyõzelmünket.





Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink