Az UTE otthonában is nyerni tudott a TFSE
2023.01.31 | 20:44
Az UTE otthonában is nyerni tudott a TFSE

Igazi rangadót rendeztek nyugaton, ahol úgy léptek pályára a csapatok, hogy akár az alapszakasz elsőség is eldőlhet. A hazaiak két pontos hátrányban voltak riválisukkal szemben, így tudták, hogy győzelemmel megelőzhetik az egyetemistákat, de vereség esetén eléggé leszakadnak, ami a hátralévő fordulók alatt nem valószínű, hogy ledolgozható.

Az első félidő nagy taktikai csatát hozott, lehetőségekkel mind a két oldalon. Már-már úgy tűnt, hogy csak helyzetekig jutnak a csapatok, de a játékrész hajrájában előbb Fehér Dániel, majd Fehér Krisztián is betalált, így megnyugtató előnnyel mehettek szünetre az egyetemisták.

A fordulás után ismét a TF volt eredményes ismét Fehér Dániel révén, így már tetemes volt az előnyük. Természetesen a lila-fehérek nem törődtek bele és jött a vészkapus játék, amiből sokszor sikerült már visszakapaszkodniuk, és ezúttal is így volt. A játékrész derekán Medveczky szépített, majd Szűcs gólja visszahozta a reményt, hiszen már csak egy gól volt a különbség. Az UTE próbálkozott is, de hiába voltak egyenlítési lehetőségeik, elpuskázták, amit az egyetemisták az utolsó percben góllal büntettek, így ismét ők nyertek.

A Póta legénység újabb győzelmével öt pontos előnyre tett szert, ami jelentősnek tűnik, négy fordulóval a vége előtt. Vár még rangadó az egyetemistákra, de amennyiben hozzák a kötelező meccseket, meglesz a hőn áhított alapszakasz-győzelem, amivel két pont előnnyel várhatják a rájátszást mostani riválisuk előtt.

UTE - TFSE-BESTRONG 2-4 (0-2)
Újpest, 100 néző
Játékvezetők: Szilágyi, Takács, Apró

UTE: Klcso - Dobos, Csernay, Szűcs, Czerman
Cserék: Gyarmati - Mészáros, Sztojanovits, Medveczky, Sztraka, Kasza, Kovács
Játékos-edző: Szűcs Attila

TFSE: Nagyistván - Fehér K.,Hegedűs, Gregus, Papp
Cserék: Czeglédi - Kovács, Hegyi, Petroff, Sági, Dudás, Fehér D., Csóh, Fritz
Vezetőedző: Póta Balázs

Sárga lap: Dobos illetve Fehér, Csóh

Piros lap: Sztraka

Gólszerzők: Medveczki, Szűcs illetve Fehér D. (2), Fehér K., Petroff

Szűcs Attila, UTE:- Valójában azt kaptuk amire számítottunk, igazi rangadó volt a mérkőzés mint fizikailag mint taktikailag, amibe sajnos nem férnek bele ilyen szintű hibák és nem engedhetjük meg magunknak, hogy 3 gólos előnyt adjunk az ellenfélnek. A játékunk épülőben van a korábbiakhoz képest támadásban és védekezésben tudtunk előre lépni, viszont még nem tartunk ott ahol szeretnénk több szempontból sem. Le kell vonnunk a pozitív és a negatív dolgokat és rátenni még egy lapáttal! Egészülni fog a keret még 2-3 játékossal, velük együtt lesz teljes a keret, és tudunk együtt készülni a márciusban kezdődő rájátszásra, ahol célunk változatlan, szeretnénk megnyerni a bajnokságot! Játékosunknak, Csernay Dávidnak mielőbbi gyógyulást szeretnénk kívánni! Gratulálunk a TFSE csapatának a mérkőzés megnyeréséhez Póta Balázsnak, stábjának és csapatának!

Póta Balázs, TFSE: - Igazi rangadó volt a mai! Az első játékrészben inkább taktikai csata jellemezte a találkozót, aztán úgy érezem, hogy a bátrabb támadójáték meghozta számunkra a lélektanilag fontos vezetést, amit a félidő vége előtt meg tudtunk duplázni. A második félidőre is jól jöttek ki a csapatok, az 5 a 4-es játéka az UTE csapatának jól sült el, amire még időben reagáltunk és be tudtuk biztosítani a győzelmünket, így nagy lépést tettünk az alapszakasz elsőségért. Ez lélektanilag is hatással lehet a bajnokság folytatására. Büszke vagyok a csapatunkra és dicséret illeti az ellenfél csapatát is! Szép este volt ez számunkra, szeretnénk tovább fejlődni!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink