Az Újpest magával rántotta az Aramist az alsóházba
2024.01.27 | 13:51
Az Újpest magával rántotta az Aramist az alsóházba

Az már korábban eldőlt, hogy a lila-fehérek nem érhetnek oda a felsőházat jelentő hatodik helyre. Ettől függetlenül fontos volt az eredmény, hiszen nem mindegy a végső helyezés, mert nem mindegy mennyi pont visz egy együttes a rájátszásba, illetve a két csapat közti presztízsről nem is beszélve. Ami a budaörsieket illeti, győzelem esetén versenyben maradnak a hatodik, felsőházi rájátszást érő helyért, és az utolsó fordulóban dől el a sorsuk. A tétnek megfelelően nagyon sokan voltak kíváncsiak a találkozóra, teljesen megtelt a csarnok, mondhatni még a csilláron is lógtak.

Mind a két csapat nagy elánnal kezdett. Az Aramis volt a kezdeményezőbb és az első nagyobb gólszerzési lehetőség előttük adódott, de Bognár lövése a kapufán csattant. A folytatásban felváltva forogtak veszélybe a kapuk, de gól sokáig nem született. Aztán a félidő közepén megtört a gólcsend és Lipl percei következett. Előbb okosan gurított egy szép támadás végén a hosszú alsóba, majd két perccel később egy labdaszerzés után lőtt a hazai kapuba. Az Aramis nem esett kétségbe és fél percen belül érkezett a szépítő találat Gellérfi révén, aki szépen fordult be és lőtte ki a jobb alsót. A gólok után még jobban felpörögtek az események, és nem sokkal később visszaállt a két gólos különbség. Horváth Benedek még csak kapufáig jutott, de Harnisch egy gyors kontrát követően betalált egykori csapatának, így ismét kettővel vezettek a vendégek. A hajárban hajtottak a budaörsiek a szépítésért, de nem jártak sikerrel, így az újpestiek lehettek nyugodtabban a szünetre.

A második játékrészre úgy jöhettek ki a csapatok, hogy ha a hazaiak találnak be, akkor éles lehet a meccs, de vendéggól esetén eldőlhet az összecsapás. A meccs úgy hozta, hogy az utóbbi forgatókönyv valósult meg. A fővárosiak a 24. percben egy szöglet után voltak eredményesek Simic révén, így már három volt közte. Rengeteg idő volt még hátra, de az Aramis átállt öt a négyre és jöhetett a türelemjáték. Az elején kissé óvatosan, keveset kockáztatva játszottak, így nem igazán voltak veszélyesek kapura, de ha még is, azt nem sikerült gólra váltani. A vészkapus játékból aztán szűk 10 perc elteltével sikerült Bükinek betalálni, így éledeztek a remények. Hátra volt még közel hat perc, így joggal voltak optimisták az Aramis szurkolók. Nem is kellett csalódniuk, mert bő három perccel a vége előtt Büki ismét betalált Bognár kapufáját követően, így már csak egy volt a hátrányuk. Rohamoztak is a budaörsiek, de az újpestiek jól állták a sarat és labdaszerzések után szintén levitték a kapust, hogy tartsák a labdát és teljenek vele az értékes másodpercek. Ez jól is sikerült, így már a hazaiaknak nem maradt ideje az egyenlítésre.

Az Aramis ezzel a vereséggel elveszítette matematikai esélyét is a felsőházi rájátszásra, így marad az alsóház. Komáromiék magukat okolhatják csak, hiszen rengeteg helyzetük volt, Bognár egy maga jutott öt kapufáig, de ezúttal a szerencse is elpártolt tőlük. Ezzel a sikerrel az Újpest oda-vissza legyőzte az Aramist, de ennek ellenére továbbra is csak kilencedik helyen áll, amin az utolsó fordulóban akár javíthat, hogy jobb pozícióból kezdje a rájátszást.

ARAMIS SE - ÚJPEST FC-220 VOLT 3-4 (1-3)
Budaörs, 400 néző
Játékvezetők: Kakuk, Borbás-Bottyán, Aczél

Aramis: Soós - Komáromi, Gellérfi, Lévai, Bognár
Cserék: Bukodi - Kövesdi, Vattamány, Szeghy, Moga, Büki, Bogdán, Erdősi, Pintér
Vezetőedző: Nagy Roland

Újpest: Gémesi - Klacsák, Horváth Be., Lipl, Harnisch
Cserék: Vörösmarty - Géczí, Neumann, Katona, Hadzsi, Simic, Horváth Ba., Östör, Kovács
Vezetőedző: Moga Lorant

Sárga lap: Soós, Komáromi, Vattamány illetve Katona

Gólszerzők: Büki (2), Gellérfi illetve Lipl (2), Harnisch, Simic

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink