Az osztályozóról is lecsúszott a Maglód, sikerrel ünnepelt a Rubeola
2022.06.04 | 11:16
Az osztályozóról is lecsúszott a Maglód, sikerrel ünnepelt a Rubeola

A férfi futsal NB II Keleti csoportja drámai véget ért. A pontlevonást követően a Maglód nemcsak a bajnoki címről, az osztályozóról is lemaradt, miután kikapott az élen végző Rubeolától, a Nyíregyháza pedig nyert Csengeren.

FELSŐHÁZ

Az utolsó forduló már szerdán elindult, a Gyöngyös 2–0-ra nyert Mádon, a találkozónak nem volt igazi tétje, a hazaiak a hatodik, a vendégek a negyedik helyen zárták a szezont. Mind a ketten elégedettek lehetnek ezzel a teljesítménnyel. Bár a Gyöngyösnek még megvolt az esélye a dobogóra a rájátszás során, az egész idény alapján ez szép teljesítmény volt. A Mád pedig már azzal elérte a célját, hogy az utolsó pillanatban becsúszott a felsőházba, a rájátszás során csupán egy pontot tudott szerezni.

A Maglód pontlevonása után a Nyíregyházának megnyílt az esélye, hogy megszerezze a második helyet, ehhez Csengeren kellett nyernie. A vendégek 14 perc alatt már kettővel mentek, és bár a második félidő elején szépítettek a hazaiak, a játékrész közepén eldöntötte a találkozót a Nyíregyháza, ezzel megtette a magáét csütörtökön a második hely eléréséért. A Csenger az előző szezon negyedik helye után ezúttal az ötödik helyen végzett.

A Maglód pontlevonása után a Rubeola már bajnokként várta kettejük negyedik rangadóját, de szeretett volna győzelemmel ünnepelni, miközben a hazaiaknak mindenképp kellett a három pont a második hely megtartásáért. A két csapat negyedszer csapott össze egymással, háromszor döntetlen lett a vége, most azonban a nyílt támadójátékra szavazott mindkét fél. A Maglód még vezetett 2–0-ra és 3–1-re is, de a vendégek a nyolcadik perctől hat gólt vágtak az első félidő végéig. A második játékrész közepéig szerzett ugyan két gólt Németh Gusztáv együttese, de (az újabb mesterhármasig jutó) Fekete Róbert és társai hárommal válaszoltak erre. A végén még szépített a Maglód, ám a végén így is 7–10 állt az eredményjelzőn. A hazaiak nagyon csalódottak lehetnek, hiszen egy hete még a bajnoki címről álmodozhattak, most pedig nemcsak az aranyakról, a feljutás esélyéről is le kellett mondaniuk, a harmadik helyen zártak. A Rubeolánál viszont felhőtlen a boldogság, a bajnoki cím már biztos volt a meccs előtt, de zárásként még le is tudták győzni első számú riválisukat, így két szezon kihagyás után, egy-egy NB III-as és NB II-es bajnoki címet szerezve ismét NB I-es mérkőzésre készülhet a sárga-fekete együttes. A Nyíregyháza pedig készülhet az osztályozóra. 

ALSÓHÁZ

Az alsóházban a MEAFC-Miskolc 8–4-re legyőzte a Nyírséget, ezzel fellépett a második, azaz összességében a nyolcadik helyre. A vendégek az utolsó (előtti) helyen végeztek, a Bodon Péter FC visszalépése miatt ebből a csoportból nem esik ki egy csapat sem.

A Nyírbátor nem áll(t) ki a Kincsem ellen, amely így az alsóház élén végzett, a zöldek pedig a harmadik helyén. A szabadnapos DAFC Szeged a tizedik lett. 

GÓLKIRÁLY(OK)

A Miskolcban pénteken négy gólt vágó Varga László és a Rubeola triplázója, Fekete Róbert egyaránt 46-46 találattal zárta a szezont, a harmadik helyen a Maglód játékosa, Seregy Tamás végzett 37-tel.  

FÉRFI FUTSAL NB II, KELETI CSOPORT, RÁJÁTSZÁS, 6. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
Mád – Energia SC Gyöngyös 0–2
(Reich 2)
Csenger – A-Stúdió Nyíregyháza 1–3
(Bakó, ill. Lakatos 2, Gyügyei)
Maglód – Rubeola 7–10
(Seregy 2, Érsek, Vékei 3, Jenei, ill. Fekete 3, Kovács, Kardos, Temesi 2, Hadzsi 2, Schrancz)

ALSÓHÁZ
MEAFC-Miskolc – Nyírség 8–4
(Agárdy, Varga L. 4, Lőrincz 2, Varga B., ill. Pekk 2, Varga Z., Balog (öngól))
Kincsem – Nyomdavar.hu Nyírbátor – ELMARADT!

Szabadnapos: DAFC Szeged

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink