Az MVFC lesz az ETO ellenfele a fináléban
2014.03.08 | 00:00
Az MVFC lesz az ETO ellenfele a fináléban

MAFC BME DOCLER AKADÉMIA - MVFC-BERETTYÓÚJFALU 0-5 (0-1)
Berettyóújfalu, 800 nézõ
Játékvezetõk:
Solymosi, Takács, Zimonyi, Futó

BME: Tyukász - Öreglaki, Szeghy, Sivák, Kertész,
Cserék: Laucsek - Ragadics, Varga, Andorka, Póta, Fritz, Rajnay, Apatini, Csernai
Vezetõedzõ: Marco Antonio Angulo Lopez

Berettyóújfalu: Tihanyi - Komáromi, Trencsényi, Nagy I., Rábl
Cserék: Mezei - Lovas, Nagy T., Gál, Szabó, Siska, Sánta
Vezetõedzõ: Turzó József

Gólszerzõk: Rábl (2), Lovas, Trenycsényi, Szabó

Sárga lap: Szeghy, Rajnay illetve Sánta

Piros lap: Tyukász ill. Komáromi

A már amúgy is ismert tét mellett külön pikantériája volt a találkozónak az a tény, hogy Komáromi Péter elõször játszott korábbi klubja, a BME ellen. A hazai csapatnál öt játékosnak is vigyáznia kellett, mert ha sárga lapot kapnak, egy esetleges döntõbe jutás esetén ki kellett volna hagyniuk a finálét. A vendégeknek Kulik Renátón és Simon Ádámon kívül komoly hiányzója nem akadt, így eséllyel vették fel a versenyt nagyobb nevû riválisukkal. Nem fogadta túl nagy szeretettel a berettyói közönség Szeghy Szabolcsot. A korábbi mérkõzés incidense miatt minden labdaérintését füttyszó követte.
Hat percet kellett várni az elsõ veszélyes hazai megmozdulásig, Nagy Istvánt hagyták lõni, õ pedig nem sokkal tévesztett. Ezt azonban hosszú mezõnyjáték követte, egy Kertész ziccert jegyezhettünk még fel, ezen kívül azonban csak faultokat. A 15. percben a kapuját elhagyó Tyukász Péter a hatoson kívül ért kézzel a labdához, amiért piros lapot kapott, így emberhátrányba került a BME. A szabadrúgásból Lovas lõtt csattanós kapufát. Az egyetemisták remekül védekeztek három mezõnyjátékossal, de fél perccel azelõtt, hogy kiegészülhettek volna, Rábl János révén megszerezte a vezetést a Berettyó (0-1). A 16. minutumban Trencsényi lõtt kapufát, érdemleges már nem történt utána a félidõig.
A második félidõ remekül indult a hazaiak számára, Sivák adta el a labdát, Gál köszönte szépen a lehetõséget, Lovas Norbert elé tálalt, aki nem hibázott (0-2). Egy perccel késõbb eldõlni látszott a találkozó, Szabó Péter gurított szép támadás végén a kapuba (0-3). 16 perc volt még hátra a találkozóból, amikor az egyetemisták átálltak öt a négyre, ez pedig nem igazán akart eredményt hozni. A 28. minutumban Szeghy keresztpassza kerülte el centikkel Rajnayt, egy perccel késõbb pedig gyakorlatilag eldõlt a találkozó. Nagy Tamás hozta ki gyönyörûen a labdát három védõ közül, szólója végén pedig önzetlenül passzolt Trencsényihez, aki nem hibázott (0-4). Tovább folytatta az emberelõnyös játékot a MAFC, de kockázatot keveset vállaltak, így inkább csak labdatartás lett belõle. A 36. percben Öreglaki került ziccerbe, elhúzta a kapus mellett a labdát, de csak a kapufát találta el. Három perccel késõbb Fritz került ziccerbe, egy szép szóló után, akit megrúgott Komáromi, az ítélet pedig piros lap lett. A megítélt büntetõt azonban nem tudta belõni Fritz Balázs. A következõ támadás során pedig büntetett a Berettyóújfalu, Rábl János lõtt szépségdíjas gólt, kialakítva ezzel az 5-0-s végeredményt. Teljesen megérdemelten nyert, és jutott be a vasárnapi fináléba a házigazda.

 Marcos Angulo: - Teljesen megérdemelt gyõzelmet aratott a Berettyóújfalu, gratulálok Turzó mesternek! A második félidõre úgy futottunk ki, hogy még van esélyünk, hiszen csak egy gólos volt a hátrányunk, de aztán eldöntötték a mérkõzést. Kifogástalan játékvezetést láthattunk, egyetlen szituáció dühített, hogy a végén a kapus a lövés elõtt kifutott kapujából, de a bíró csak mosolygott rajta, ettõl függetlenül nem vagyunk csalódottak, reális végeredmény született.

Turzó József: - Az elsõ félidõben nem azt játszottuk, amit megbeszéltük. Miután rátértünk a helyes útra, már nem volt gond. Aminek örülök, hogy a védekezésünk rendben volt. Értékesnek ítélem, hogy lehoztuk a találkozót kapott gól nélkül. Szerencsére senki nem kapott sárga lapot a veszélyeztetett játékosok közül. felesleges esélylatolgatásokba belemenni a döntõvel kapcsolatosan, majd ott kiderül, mire leszünk képesek.


















 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink