Az MVFC és a Veszprém a döntőben
2021.05.23 | 08:00
Az MVFC és a Veszprém a döntőben

Szombaton kora délután lejátszották a férfi Futsal Magyar Kupa elődöntőit. Mindkét mérkőzésen érvényesült a papírforma, így vasárnap 19.30-tól a Balaton Bútor Veszprém és az MVFC Berettyóújfalu mérkőzik meg egymással az Elek Gyula Arénában a trófeáért.

A kupaelődöntőben egy-egy felsőházi csapat mérkőzött egy-egy alsóházival, így a papírforma azt sejtette, hogy a bajnoki címért is küzdő MVFC Berettyóújfalu és a bajnoki bronzért harcban álló Veszprém juthat be a vasárnapi fináléba. A Nyírgyulaj és az Újpest végül nem tudott meglepetést okozni, de egyáltalán nem vallottak szégyent esélyesebb riválisuk ellen.

Az újpestiek az első félidőben nem tudták felvenni a versenyt az MVFC Berettyóújfaluval, és a szünetig ötgólos hátrányt szedtek össze. Az MVFC az 5-0-s félidőt követően talán túlságosan is visszavett, az újpestiek pedig elkezdték ledolgozni a hátrányt, előbb 3-5-re, majd 5-6-ra is feljöttek, de az ötödik góljuk után hátralévő négy percben nem sikerült egyenlíteniük, így a Berettyóújfalu, ha a vártnál jóval izgalmasabb végjátékban is, de bejutott a döntőbe.

A Nyírgyulajnak sikerült vezetést szereznie a Veszprém ellen, és úgy tűnt, hogy ezt egészen a szünetig sikerül megtartani, ám a félidő utolsó percében a válogatott Pál Patrik két villanással pillanatok alatt megfordította az állást. A második játékrészben már csak a veszprémiek szereztek gólt, szám szerint kettőt, így végül magabiztosan jutottak be a vasárnap esti fináléba, amelyet az M4 Sport kamerái előtt játszanak le a csapatok.

Férfi futsal Magyar Kupa, elődöntők:

Balaton Bútor FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 4-1 (2-1)
Budaörs, Aramis Futsal Csarnok
Vezette: Borbás – Belicza – Bereczki

Veszprém: Spandler – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Sásdi, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero, Ábrahám, Kiss M., Bencsik R.
Vezetőedző: Fehér Zsolt

Nyírgyulaj: Opre – Luigi, Matheus, Vlasovich, Lapa
Csere: Petró, Dobó, Szabó, Orosz, Nagy B., Hajdu, Harmati, Csoma, Domokos
Vezetőedző: Lovas Norbert

Gólszerzők: Pál (20., 20.), Montero (24.), Tatai (30.), ill. Lapa (16.)
Piros lap: Nagy B. (19.)

Fehér Zsolt: - Úgy alakult a találkozó, ahogyan azt előzetesen vártam: kiélezett csatát vívtunk, amelyen mindkét gárda mindent egy lapra feltéve rohamozott a döntőbe jutásért. Idegesen kezdünk, érezhető volt a csapatomon a nyomás. Azt gondolom, hogy a fordítás után egyértelművé vált, hogy a veszprémi csapat behúzza a találkozót. Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok a csapatomra, amely végig keményen küzdött.

Lovas Norbert: - Úgy gondolom hogy az első félidőben jól játszottunk egészen a kiállításig. Azután sajnos megtörtünk. A második félidőre el is fáradtunk így nem lehetett más csak vereség. Büszke vagyok a játékosokra hiszen január óta nagyon keményen dolgoztak azért hogy elérjük a célunkat. Ez sikerült így most már a pihenés következik. Gratulálok a Veszprémnek és sok sikert a döntőhöz.

Újpest RFC-220Volt - MVFC Berettyóújfalu 5-6 (0-5)
Gabányi László Sportcsarnok, 250 néző
Vezette: Juhász – Deme - Boros

Újpest: Tyukász - Moreira, Lineker, Szeghy, Horváth B.,
Csere: Dohány, Sobral, Klushyn, Nehéz, Suscsák, Béres, Szrnka
Vezetőedző: Frank Tamás

MVFC: Mezei - Horváth N., Rábl, Szabó P., Rafinha,
Csere: Diece, Sid, Alvarito, Gál, Nagy I., Rézműves, Kártik, Takács Z. Sándor
Edző: Sergio Mullor Cabrera

Gólszerzők: Nehéz (22., 34.), Szeghy (25.), Moreira (32.), Horváth B. (36.), ill. Sobral (5, öngól), Rábl (8., 9.), Alvarito (11.), Sid (15.) Nagy I. (33.)

Sárga lap: Lineker (9.), Szeghy (22.), Horváth (33.), Nehéz (37.), Sobral (37.)

Frank Tamás:- Nehéz szavakat találni, egy ilyen mérkőzés után. Úgy érzem az első félidőben nem volt reális az eredmény, de mivel egy-két szituációnál hiányzott belőlünk az agresszivitás, plussz a szerencsével is hadilábon álltunk behozhatatlannak tűnő előnyt szerzett ellenfelünk. Félidőben továbbra sem rúgtam szét az öltözőt és ordítottam le a játékosok fejét, hanem annyit kértem, hogy ezt is be kell vállalni és nincs mese menni kell... És ŐK mentek... nem megúszni akarták, hanem küzdöttek a becsületükért, az Újpest címerért, egymásért, és azokért a szurkolókért akik 5:0-nál is énekeltek és buzdították a csapatot... Meglett az eredménye és hajszálon múlt hogy tényleg meglepetést okozzunk! Köszönet mindenkinek akik a csapat mellett voltak ebben a szezonban!

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink