AZ ETO NYERTE A NYUGATI RANGADÓT
2016.11.22 | 08:07
AZ ETO NYERTE A NYUGATI RANGADÓT Egy gólos győri vezetéssel fordulva a 2. félidőben indult be az ETO és könnyedén nyert 7-2-re a Swietelsky-Haladás VSE ellen. A zöld fehérektől Davide és Alex is triplázott, majd a hetedik győri gólt Bognár Bálint szerezte. Az ETO előnye kilenc forduló után öt pontra nőtt a bajnoki tabellán a második Veszprémmel szemben. Az ETO nyerte a nyugati rangadót
Az ETO játékosai az első félidőben nem voltak pontosak a Haladás kapuja előtt a befejezéseknél, kicsit „elszórakozták” helyzeteiket a győriek. A vendégek, több veszélyes kontrából máshogy is alakíthatták volna a mérkőzést, több lehetőségük is volt a hajrában, de nem sikerült Matkovics kapujába betalálniuk, így Alex vezető találatára nem érkezett válasz.
A szünet után jobbá vált a bajnok támadójátéka, amit újabb hazai találatok is követtek. Az ETO hét gólig meg sem állt, majd mérkőzés végén a Hali két góllal kozmetikázta az eredményt. Alex és Davide is triplázott, mellettük Bognár, illetve Hegyesi és Öreglaki szerezte a gólokat.
Alex szerezte meg a vezetést a Hali ellen, mikor Jaison továbbítását hirtelen mozdulattal kapura küldte, lövése Tyúkászról vánszorgott a hálóba (1-0). Ezután küzdelmesre sikeredett az első játékrész, több helyzet is kimaradt a vendég kapu előtt, majd a hajrában élénkült meg jobban a játék, ekkor mindkét kapu veszélyben forgott, így nem változott az egy gólos ETO vezetés. A szünet után gyorsított játékán az ETO, mellette sokkal veszélyesebben is támadtak. Alex második találatát is szerencsés körülmények között szerezte, a kapu felé mozdulva Seidler szöglete a mellkasáról vágódott a vendég kapuba (2-0). Két perccel később ismét Alex volt elemében, felgyorsított a jobb szélen, majd a bal kapufa elé belőtt labdájára mintaszerűen érkezett Davide, aki közelről a hálóba vágta a játélszert (3-0). Leandrinho mutatott be egy szép visszahúzós cselt a 25. percben, majd Davide elé passzolt, aki második találatát jegyezte közelről (4-0). A 30. percben Davide végzett el villámgyorsan egy szabadrúgást, Leandrinho középen az érkező Alex elé tálalt, aki laposan gurított lendületből a Haladás kapujába (5-0). Az utolsó 10 percre a hazai fiatalok is lehetőséget kaptak, Vas, Bognár és Sáhó nem okozott csalódást. Alex triplája után egy perccel Davide is megszerezte 3. gólját. Veszélyes kontra után, Vas Ádám gurított jó ütemben a portugál elé, aki gólra váltotta a lehetőséget (6-0). A 33. percben Leandrinho vette észre, hogy van területe a kapuig, megindult egyedül majd helyzetbe hozta magát, a kifutó vendég hálóőr felett kapura emelt, lövése a felső lécről Bognár elé pattant, aki közelről nem hibázott (7-0). Megérdemelten szépített a Swietelsky a 36. percben, Hegyesi lőtt a jobb alsó sarokba, mikor hibázott a győri védelem. Öreglaki vette el a labdát, passzolt Hegyesinek, aki a frissen beállt Alasztics kapujába lőtte a Haladás becsületgólját (7-1). Ezután a fiatal győri kapus védett egy ziccert nagy bravúrral, majd az ETO hagyott ki pár helyzetet a hajrában. A végeredményt Öreglaki állította be, miután újabb  szabálytalanságával a hatodik faultját gyűjtötte össze az ETO. Seidler labdaelrúgásért sárgalapot kapott, majd jöhetett a 10m-es, két másodperccel a mérkőzés lefújása előtt. Öreglaki jól irányzott lövéssel laposan tüzelt a győri kapu jobb alsó sarkába (7-2). A 2. félidőben nyújtott teljesítményével ilyen arányban is megérdemelt volt a győri siker, a becsülettel küzdő, az első 20 percben jobban ellenálló Swietelsky Haladás ellen. Marcos Angulo: - Az első félidőben talán már a BL szereplés járt a fejekben, a szünet után azonban megmutattuk, hogy mi vagyunk Magyarország legjobb csapata.

RÁBA ETO - SWIETELSKY HALADÁS VSE 7-2 (1-0)

Gólszerzők: Alex (2, 21, 30), Davide (23, 25, 31), Bognár (33), illetve Hegyesi (36), Öreglaki (40) Forrás: eto.hu  
Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-Haladás VSE /NB I. Felsőház 3. forduló/
2023.03.20 | 13:29
Aramis SE - Veszprém Futsal (2023.03.17, stream)
2023.03.16 | 09:09

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2023.03.19 | 12:02
2023.03.18 | 12:15
2023.03.17 | 08:00
2023.03.14 | 08:56
2023.03.13 | 14:03
Női válogatott
Támogatóink

Partnereink