Az ELTE otthonában javíthat az Újpest
2022.11.20 | 23:01
Az ELTE otthonában javíthat az Újpest

Péntek este egy igazi rangadón legyőzte a Veszprém a Berettyóújfalut, így Fehér Zsolt fiai fordulhatnak az első helyen. A nap másik meccsén a Rubinak esélyese sem volt a címvédő ellen. Újabb sikerével a Hali először a szezonban a dobogón, igaz lehet, hogy csak átmenetileg, mert az Aramis visszaelőzheti őket. Hétfőn este négy találkozót rendeznek, ahol négy újonc találkozik rutinosabb ellenféllel. Eddig az ilyen találkozókon nem termett babér egyetlen újoncnak sem, kérdés, hogy most tudja- valamelyikük borítani a papírformát.

NBI, 11. forduló:

A hétfői játéknap a Nyírbátor debreceni vendégjátékával kezdődik, ahol nem kérdés, hogy az egyetemisták az esélyesek. A Nyírbátor nyolc pont nélküli bajnokit követően legutóbb nyerni tudott, az ELTE ellen sikerült lezárni a rossz sorozatot. Ez a siker hátha elindítja őket felfelé, de ennek ellenére nem tűnik úgy, hogy a debreceni oroszlánbarlangban újabb pontot vagy pontokat tudnak majd szerezni. Az egyetemisták kiváló formában vannak, amit mi sem mutat jobban, hogy ponttal távoztak a bajnok Haladás otthonából. Ezen kívül otthon eddig minden meccsüket behúzták és nem valószínű, hogy most fognak botlani.

 

A Kecskemét rangadót veszített legutóbb Berettyóújfaluban, így lecsúszott a dobogóról és lépéshátrányba került a riválisaival szemben. Most itt a lehetőség a javításra a Nyíregyháza ellen. Öreglakiék a DEAC-hoz hasonlóan hazai pályán hibátlanul állnak és vélhetően ez így is marad. A Nyíregyháza az előző játéknapon váratlan vereséget szenvedett a Rubi ellen, elszalasztva a lehetőségét, hogy megerősítse nyolcadik helyét a tabellán és megközelítse egy pontra az Újpestet. A Lovas legényekre egy újabb nehéz találkozó vár, ahol nem sok remény van a pontszerzésre.

Nagy küzdelemben nyert az Aramis Újpesten, ahol kétszer is hátrányból fordított. Ezzel a sikerrel továbbra is tartja a lépést a többi élcsapattal, de ez akkor ér sokat, ha továbbra is hozza a kötelező mérkőzéseit, mint amilyennek a hétfő esti ígérkezik. A záró körben a Futsal Akadémiát fogadják, akik legutóbb nagy küzdelemre késztették a Veszprémet és közel voltak az igazi bravúrhoz. Azon a találkozón nem csak a három pontot, hanem két alapemberüket veszítették el, akiket kiállított a játékvezető. Véghelyi és Simon is hiányozni fog a vendégeknél, nélkülük még nehezebb dolga lesz Tóth Szabolcs fiainak. A budaörsiek a többi négy újoncot magabiztosan verték és ha most is hozzák az elvárhatót, a dobogón fordulhatnak.

Már csak az egyetemisták nyeretlenek a mezőnyben. Legutóbbi két idegenbeli meccsükön közel voltak már az első sikerükhöz, de végül vesztesen hagyták el a pályát. Most egy nehéz helyzetben lévő Újpestet fogadnak, akik ellen akár összejöhet egy pontszerzés is. A lila-fehérek fontos meccset veszítettek el a felsőházért folytatott csatában. Öt pontra kerültek a felsőháztól és egy újabb botlás után ez a távolság vélhetően tovább nőne, így győzelmi kényszerrel lépnek pályára. Ami bizakodásra adhat okot, hogy az eddigi fordulókban az újoncok ellen rendre begyűjtötték a három pontot és most is ők az esélyesek. Még annak ellenére is, hogy amúgy is szűk keretük tovább szűkült, hiszen az Aramis ellen Szeghy kapott piros lapot, így rá nem számíthat Németh mester. Ezek fényében talán szerepet kaphatnak a sokat emlegetett fiatalok, akik bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink