Az első félidőben döntésre vitte a Haladás
2020.11.28 | 12:17
Az első félidőben döntésre vitte a Haladás

Két jó formában lévő élcsapat lépett pályára. A Haladás kezdett támadóbb szellemben – Dávid bombája csattant a felső lécen. Erős tempót diktáltak a felek. Egy szombathelyi kontra végén Vas passzával lépett ki Dróth, ügyes mozdulattal elhúzta a labdát a kivetődő kapus mellett, majd a hatosról a hosszú felsőbe bombázott – parádés góllal szerezte meg a vezetést a Haladás. Lendületben maradt a HVSE. Sipos villant, látványos szóló végén helyezett higgadtan a kapuba (0-2).

Darrieer eresztett meg egy löketet, de ismét a felső sietett a hazaiak segítségére. A nyomasztó szombathelyi fölényt időkéréssel próbálta megtörni a DEAC edzője. Sikertelenül. Újabb gyors vasi ellentámadás végén Gerencsér passzolt be jobbról a lábak között, a hosszún érkezett Vidák, aki bevetődve passzolt a kapuba. Aztán Darrieer szerzett labdát, és okos góllal fejezte be saját akcióját. A hazaiak átlövésekkel próbálkoztak. Letámadott a Haladás, sokat futott, sok párharcot nyert, pillanatokra volt csak a labda a hazaiaknál. De kimaradtak a komoly vasi ziccerek. A félidő végén nagyon kitámadott a DEAC, de Alasztics rendre a helyén volt.

Debreceni EAC–Haladás VSE 2-6 (0-4).
Debrecen, zárt kapuk mögött,
Vezette: Czene-Joó – Apkó – Nyekita

DEAC: Dobi – Faragó, Szenes, Siska, Berecz.
Csere: Krajcsi, Tóth A., Kántor, Szabó L., Thiago, Rácz, Szabó J.
Edző: Elek Gergő.

HVSE: Alasztics – Hajmási, Simic, Dávid, Gerencsér.
Csere: Gyimesi, Kovács M., Darrieer, Nagy K., Sipos, Papp, Dróth, Vas, Vidák.
Edző: Calvo Rodriguez Juan Ramon.

Gólszerzők: Szabó L. (25.), Rácz (33.), ill. Dróth (6.), Sipos (10.), Darrieer (11.), Vidák (12.), Kovács M. (25.), Vas (36.).



Fordulás után rohanós játékkal nyitott a DEAC, minden mindegy alapon rohamozott. A Haladás szervezetten védekezett, és próbált kontrázni – ha pedig kellett, Alasztics védett. Ám egy szabadrúgásfigura végén a Debrecen szépíteni tudott. De még mielőtt igazán belelkesedett volna, Vidák és az ifjú Kovács Máté lehűtötték a kedélyeket: előbbi ziccerpasszát utóbbi váltotta gólra (1-5). Innen pedig ismét a Haladás diktálta a tempót, sorjáztak a szombathelyi helyzetek, mégis a Debrecen talált egy újabb gólt. Juanra mester rögtön maga köré gyűjtötte tanítványait. A DEAC kockáztatott, vészkapus játékra váltott – ami Vas büntetett, erőszakosan labdát szerzett, és bőven a saját térfeléről gurított az üres kapuba (2-6).
A közvetlen hajrá pedig már nem tartogatott izgalmakat, gólokat. roppant magabiztos győzelmet aratott a Haladás.

FOTÓGALÉRIA

Elek Gergő: - Amikor az első két sorával játszott a Haladás, egyértelműen fölénk kerekedett játékban és sajnos akaratban is. A Hali agresszív stílusától megijedtek a fiatal játékosaim, akik az első tizenöt percben támadásban és védekezésben olyan hibákat követtek el, amelyek a mostani szezonban nem jellemeztek bennünket. Amikor a vendégeknél pályára léptek a fiatalok, akkor egyenlő erők küzdelme zajlott. Végig azt kértem a fiúktól, hogy emeljék fel a fejüket, menjenek és csinálják a dolgukat. Nem véletlenül vezetik a szombathelyiek a bajnokságot, hiszen öt magyar válogatott játékosuk és két kiemelkedő képességű légiósuk van.

Juanra Calvo: - Szerintem egyik a legjobb első félidőt játszottunk idén. Domináltunk a meccsen, agresszívan védekeztünk, ésszel támadtunk és gratulálni kell a játékosaimnak, mert nagyon jó játszottunk, egy nagyon jó csapat ellen.

 -Tóth Gábor -
Fotók: Nyitrai Daniella

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Új játékosok a válogatottban
2024.03.27 | 20:40
Aramis SE - MAG-LOG Maglódi TC (2024.03.22, stream)
2024.03.22 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink