Az egyetemisták győzelmükkel a legjobb hat között
2014.02.25 | 00:00
Az egyetemisták győzelmükkel a legjobb hat között

MAFC BME- DOCLER AKADÉMIA - MVFC BERETTYÓÚJFALU 5-4 (2-1)
MAFC csarnok, 300 nézõ
Játékvezetõk:
Kovács G., Herbály, Richter

BME: Tyukász - Öreglaki, Sivák, Kertész, Szeghy
Cserék: Laucsek - Apatini, Fritz, Ragadics, Andorka, Máthé, Csernai, Póta, Rajnay
Vezetõedzõ: Marcos Angulo

MVFC: Mezei - Trencsényi, Lovas, Rábl, Gál
Cserék: Nagy G., Nagy I., Nagy, T., Szabó, Siska, Harmati, Sánta, László
Vezetõedzõ: Turzó József

Sárga lap: Fritz illetve Gál, Rábl, Nagy T.

Piros lap: Szeghy

Gólszerzõk: Sivák (3), Kertész, Öreglaki illetve Trencsényi (2), Lovas, Nagy I.

Két ellentétes utat bejáró csapat találkozott hétfõ este. A vendégek számára tét nélküli volt az összecsapás, hiszen már mindenképpen második helyen zárják az alapszakaszt, míg a hazaiak számára szinte csak a gyõzelem jelenthette volna a felsõ hatba kerülést. A kezdésre kiderült, hogy a Szeged otthon bukott a Hali ellen, így igen egyszerû volt a képlet. „Mindössze" le kell gyõzni az ezüstérmest.
A hazaiak igen motiváltan játszottak, de a vendégek hamar megszerezték a vezetést Gál révén. A folytatásban felváltva adódtak a helyzetek, de a csapatok még a kihagyhatatlant is kihagyták. A hazaiak gólcsendje a félidõ hajrájában tört meg, Sivák révén, aki egy perc alatt kétszer is eredményes volt, így õk mehettek szünetre elõnnyel.
A hazaiak számára álomszerûen indult a második játékrész, Kertész köszönt be egy kissé szerencsés találattal. A vendégek néhány perccel késõbb megkezdték a felzárkózást, egy szép támadás végén Trencsényi szerzett gólt közelrõl, de hamar érkezett a hazai válasz egy labdaszerzés után. Ezúttal Öreglaki növelte az elõnyt. A két gólos elõnyt a vendéglátók hõsiesen õrizték, egészen a hajráig. A 36. percben a BME játékosa, Szeghy kapta meg második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A szabadrúgást a vendég együttes azonnal gólra váltotta Trencsényi révén, így ismét csak egy volt a különbség. Az egyetemisták gondja aztán tovább nõtt. Két perccel a meccs vége elõtt a Mezei jutott büntetõhöz, amit Lovas magabiztosan értékesített. Már-már mindenki elkönyvelte a döntetlent, de nagy lehetõséget kapott a MAFC. Néhány másodperccel a vége elõtt a vendégek elkövették a hatodik szabálytalanságukat, így jöhetett a hazai kisbüntetõ. A labda mögé Sivák állt, aki nem hibázott, így végül megszerezték a gyõztes gólt, amivel matematikailag is bebiztosították a hatodik helyüket, és készülhetnek a felsõházi rájátszásra.
A házigazdák remekül kihasználták, hogy ellenfelükben több hiányzó akadt. A jobban akaró és motiváltabb csapat megérdemelten nyert.
Egyébként a két fél megmérkõzik egymással jövõ hét szombaton, a magyar kupa elõdöntõjében, ahol a bajnokiról eltiltottakkal kiegészülve egy sokkal motiváltabb Berettyóújfalut láthatunk, fõleg hazai környezetben.


Turzó József: - Mai nap meg kellett küzdenünk az influenzával, önmagunkkal, három sportágat keresõ fiatalemberrel, és nem utolsó sorban egy nagyon motivált ellenféllel. A legtöbben nem sikerült sikert aratni. Szerencsére a második félidõben a fõszereplõk a MAFC idegeit borzolták,így szorossá tettük a meccset, de sajnos erre többre nem futotta. Gratulálok a MAFC csapatának a megérdemelt gyõzelemhez.

Marcos Angulo: - Nagyot küzdöttek ma a játékosaim. és nagyon boldog vagyok, hogy a Haladás nyerni tudott Szegeden, és így bejutottunk a rájátszásba. Hihetetlen számunkra ez az év, mert ezen kívül a Magyar Kupa négyesdöntõjébe is bejutottunk. Ez csodálatos számunkra, és Viktor barátom (Huszár Viktor, a BME DA elnöke - a szerk.) miatt is örülök.

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink