Az Aramis megtette az első lépést a felsőház felé!
2022.01.15 | 13:00
Az Aramis megtette az első lépést a felsőház felé!

Az Aramis volt a találkozó esélyese, de nem túl jó előjelekkel várták az összecsapást. Több betegük is akadt, köztük a kapusaik, akik közül Soós kórházba is került. A sok negatívum mellett akadt jó hír is. Horváth Szabolcs szomorúan konstatálta, hogy elmaradt a műtétje, de legalább így csapata rendelkezdésére tudott állni ezen a fontos meccsen. A vendégeknél nem volt hiányzó, és számukra különösebb tétje sem volt az estének, így felszabadultan játszhattak. Ebből arra (is) lehetett következtetni, hogy akár egy izgalmas összecsapás kerekedhet belőle, de nem így történt.

A hazaiak sokkal motiváltabbnak tűntek és ők vezették a veszélyesebb támadásokat. Keresztury többször verte meg egy az egyben ellenfelét, amiből két gól is született. Mind a két esetben Moga érkezett remekül a hosszún, így a félidő közepére két gól volt a budaörsiek előnye. A Nyírgyulaj próbált támadni, de nem sok átütőerő volt a játékukban, így nem volt meglepő, hogy nem érkezett szépítés a szünetig. Az Aramisban ezúttal szerepet kapó fiatal Molnár remekül hárította a vendég próbálkozásokat.

A fordulás után a játék képe nem nagyon változott. A Gyulaj birtokolta némileg többet a labdát, de a gólokat a vendéglátók szerezték. Még csak három perc telt a második játékrészből, és jött az újabb Aramis gól. Ezúttal is Keresztury volt az egyik főszereplő, aki remekül tálalt Büki elé, aki ziccerben okosan passzolt a sarokba. A budaörsiek nem álltak le a három gólos előny tudatában, és két perccel később újabb gólt szereztek. Az eddig előkészítésben jeleskedő Keresztury lőtt szép gólt Büki kiugratása utána. Eldőlni látszott a három pont sorsa, de a vendégek utolsó szalmaszálként megpróbálkoztak a vészkapussal. Ha nem is ebből, de érkezett a szépítés, Matheus került váratlanul helyzetbe, amit higgadtan oldott meg. A találat kissé belelkesítette a Nyírgyulajt, de csak pár percig reménykedhettek. Ismét érkezett Büki, aki eldöntötte végkép a mérkőzést egy gyors kontrát követően. Csoma Alpárék küzdöttek tovább becsülettel, de nem volt benne a mérkőzésbe, hogy visszatudnak jönni, és a hátralévő időben nem is kellett izgulnia az Aramis szimpatizánsoknak, mert csak egy szépítő találat érkezett, amely Szöcs nevéhez fűződik.

Ezen az estén a Nyírgyulaj nem nagyon tudta megnehezíteni az Aramis dolgát, és mondhatni könnyedén nyert a budaörsi alakulat, és egy percig nem forgott veszélybe a győzelmük. Ezzel a három ponttal, ha átmenetileg is, de második helyen állnak. Van két nagyon nehéz, sorsdöntő meccsük, amiből ha legalább egyet hoznak, a felsőházban zárhatnak. Előbb Újpestre látogatnak, majd a Kecskemétet fogadják.

 

ARAMIS SE – NYÍRGYULAJ FUTSAL 5-2 (2-0)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Kovács, Muhari, Takács

Aramis: Molnár – Horváth, Fekete, Bognár, Büki
Cserék: Bukodi, Bonda – Hosszú, Moga, Keresztury, Sámson, Korompay
Vezetőedző: Moga Lorant

Nyírgyulaj: Opre – Szöcs, Vlasocivh, Matheus, Csoma
Cerék: Petró – Szabó, Orosz, Krajnyák, Nagy, Tóth, Domokos
Vezetőedző: Csoma Alpár

Sárga lap: Bognár illetve Szöcs

Gólszerzők: Moga (2), Büki (2), Keresztury illetve Matheus, Szöcs

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Magyarország-Franciaország 2024-03-18 11:30
2024.03.18 | 08:07
Csehország - Magyarország 2024-03-16 18:00
2024.03.16 | 13:03

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
2024.03.16 | 08:15
2024.03.15 | 07:45
2024.03.10 | 09:30
2024.03.07 | 12:15
Támogatóink

Partnereink