Astra Bulls – Dunakeszi Kinizsi 8-2
2014.02.02 | 00:00
Astra Bulls – Dunakeszi Kinizsi 8-2


Zsinórban harmadszor jutott a Magyar Kupa fináléjába az Astra-Bulls

A hétvégén a Magyar Kupa elõdöntõ visszavágó mérkõzéseit rendezték. Az elõzõ évad gyõztese a Dunakeszi Kinizsi együttesét fogadta, az odavágón 4-4-re végeztek egymással a csapatok.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Dunakeszi Kinizsi 8 – 2 (4-0)


Kiskunfélegyháza, 500 nézõ. 2014. 02. 01-szombat 16: 30. KÉSZ Aréna Sportcsarnok.
Játékvezetõ: Patyi Zoltán
Asszisztensek: Baráth László, Katona Balázs.

Astra-Bulls: Vincze Anikó – Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Zágor Bernadett.
Csere: Dikanová Dominika, Halászi Kinga, Dombai Nagy Anett, Gál Tímea, Szabó Nóra, Gyöngyösi Alexandra. Vezetõedzõ: Dombó János

Dunakeszi Kinizsi: Õsz Csenge – Szekér Anita, Szalkai Kitti, Bobok Csilla, Pádár Anita.
Csere: Zamira Aisah Tiara, Hummel-Schmuczer Angéla, Vella Orsolya, Szabó Krisztina, Urbán Anett. Vezetõedzõ: Biczi Gábor.

Gólszerzõk: Szabó Boglárka (3), Dombai Nagy Anett (2), Megyes Ágnes, Zágor Bernadett, Gál Tímea illetve Pádár Anita, Bobok Csilla.

Sárga lap: Urbán Anett

Nagy várakozás elõzte meg az elõdöntõ visszavágó mérkõzést, egész napos labdarúgó torna volt a csarnokban, de a nap legfontosabb eseményét a futsal mérkõzést igen szép számú publikum várta. A mérkõzés nem kezdõdhetett el idõben, mivel a játékvezetõk nem érkeztek meg. A hazai csapat vezetõi értesítették az MLSZ illetékes vezetõjét, hogy tegyék meg intézkedésüket, hogy a mérkõzést meg lehessen tartani. Az edzõk igyekeztek játékosaikat könnyû bemelegítéssel meccs hangulatban tartani. A mérkõzés így is közel 45 perces késéssel kezdõdhetett meg.
Mindkét csapat a legerõsebb keretét nevezte a mai mérkõzésre.
Kezdés után a hazaiak azonnal kézbe vették a játék irányítását és a negyedik és ötödik percben Szabó Boglárka és Megyes Ágnes betaláltak a vendégek kapujába. A vendég Dunakeszi Kinizsi szervezetten védekezett és kontrákkal veszélyeztetett, volt egy hét perces idõszak, amikor nekik is voltak lehetõségeik. Ezután újra a hazai csapat lendületes, szervezett játéka érvényesült, hibára kényszerítették ellenfelüket és növelték elõnyüket Dombai Nagy Anett és Szabó Boglárka találataival. A vendégek felvállalták a nyilt játékot, és veszélyes támadásaikkal szorongatták a hazai csapatot. A hazaiak begyûjtötték hatodik hibájukat és kétszer is büntetõt, rúghattak a vendégek, de Pádár Anita és Szabó Krisztina lövéseit Vincze Anikó kivédte. Igy 4-0-s hazai elõnnyel zárult az elsõ játékrész.
Szünet után a vendégek mindent elkövettek, hogy felzárkózzanak, de a mai napon nagyon sok helyzetet elhibáztak. Csapatuk rutinos játékosa Pádár Anita szépített az eredményen, de utána újra jött a hazaiak szervezetten felépített játéka, és szebbnél-szebb támadásaikból háromszor betaláltak Õsz Csenge kapujába. A 29. és 35. perc között Zágor Bernadett, Szabó Boglárka, Dombai Nagy Anett voltak eredményesek. Már a mérkõzés végét várták a csapatok, amikor a vendégek kozmetikáztak az eredményen Bobok Csilla góljával. A mérkõzés utolsó percében Szabó Boglárka önzetlen átadásából Gál Tímea is felíratkozott a góllövõk közé, és beállította a végeredményt, a 8-2-s eredményt. A mérkõzés után mindkét csapatból egy-egy játékos különdíjat kapott. Kádár Tamás a Kiskunfélegyházi Honvéd TK edzõjének döntése alapján, a mai mérkõzésen a Dunakeszi Kinizsi csapatából Pádár Anita, az Astra-Bulls együttesébõl Szabó Boglárka volt csapatuk legjobbja.

A mérkõzés összképe alapján elmondható, hogy a hazai csapat végig dominált, a játék minden elemében felülmúlta ellenfelét. A nagyon sokra hívatott vendégek felvették a kesztyût a nagyobb tapasztalattal rendelkezõ hazai csapat ellen. Az Astra együttese zsinórban harmadszor került be a Magyar Kupa döntõjébe. 

Szabó Boglárka (Astra-Bulls): Nagyon örülünk, hogy a mai napon sikerült jó játékkal legyõzni ellenfelünket, és harmadik alkalommal bejutni a Magyar Kupa fináléjába.

Dombó János (Astra-Bulls vezetõedzõ):
Nagyon jó mérkõzést játszottunk egy kiválóan felkészített Dunakeszi Kinizsi ellen. Az elõdöntõ elsõ mérkõzésén mi hibáztuk el a játékot, kevesen is voltunk. A mai mérkõzésen szinte mindenki rendelkezésünkre állt, tudtuk a csapatot frissíteni. Érezhetõ volt Németh Gergely erõnléti edzõ munkája. Végtelenül boldogok vagyunk, hogy ismét a Magyar Kupa döntõjébe kerültünk. Vasárnap Hajdúböszörményben dõl el, ki lesz ellenfelünk a döntõben.

Biczi Gábor (Dunakeszi Kinizsi vezetõedzõ):
Furcsa körülmények közepette lejátszott mérkõzésen a helyzetei jobban kihasználó csapat nyert. Nem volt ekkora különbség a két csapat között, gratulálok az Astra csapatának. Sporttevékenységem ideje alatt nem találkoztam ilyen helyzettel, hogy nem érkeznek meg a játékvezetõk. Mindkét csapat mindent elkövetett, hogy legyen mérkõzés. Köszönjük a játékvezetõknek, akik eljöttek és levezették a mérkõzést.

Varga Ferenc    
   

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink