Asterix bravúr nyugaton, Tiszaföldvár győzelem keleten
2023.09.19 | 22:15
Asterix bravúr nyugaton, Tiszaföldvár győzelem keleten

Foghíjas fordulót rendeztek az NBII-ben, hiszen keleten mindössze két mérkőzésre került sor, mert a többit elhalasztották. Itt a két párharcban a vendégcsapatok örülhettek. Nyugaton is a vendégsiker volt a jellemzőbb, a hétfői napon csak a Szent István örülhetett vendéglátóként.

Keleti csoport

Értékes győzelemmel kezdett a Kincsem az első fordulóban a Tiszaföldvár otthonában, de nem tudta egy újabb sikerrel megtoldani. Hiába akadt rengeteg helyzete a Nyírség ellen, rendre elpuskázták. Ahogy lenni szokott, ez visszaütött és a második játékrészben egy három perces rövidzárlatot követően a vendégek három találatot jegyeztek és elhúztak két góllal. A Kincsemesek szaladtak az eredmény után, és az erőfeszítéseik a hajrára eredményre vezettek és legalább az egyenlítés összejött, így az egyik pontot megmentették.
Dunakeszin két olyan csapat találkozott, akik egyaránt veszítettek a nyitó körben, így rájuk fért a javítás. A meccs elején úgy tűnt, hogy a Keszinek jöhet össze, hiszen hamar két gólos előnybe kerültek. A Földvár ezután kezdett ébredezni, és a szünetig ledolgozták a hátrányukat. A második félidő a vendégekről szólt legalábbis ami a gólokat illeti. A játékrész közepén egy gyors gólváltás után már csak a földváriak voltak eredményesek. A hajrához érve bő egy perc alatt háromszor is eredményesek voltak, amivel pontot is tettek a győztes kilétére, így sikerült javítani az első fordulót követően. A Dunakeszi két forduló után pont nélkül áll és rossz gólkülönbségének köszönhetően visszacsúszott az utolsó helyre.

KINCSEM LOVASPARK - NYÍRSÉG SC 3-3 (1-0)

VS DUNAKESZI - TISZAFÖLDVÁR SE 3-7 (2-2)

Nyugati csoport

Nagykanizsára utazott az UTE, ahol megjósolhatatlan volt, ki örülhet majd a végén. Előzetesen abszolút három esélyesnek tűnt a találkozó. Ennek megfelelően fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva találtak be a felek. Igaz a hazaiak egyszer sem tudtak vezetni. Az utolsó 10 percben aztán már csak a fővárosiak voltak eredményesek, így végül magabiztos lett a sikerük, ami után két győzelemmel állnak a tabellán. A Kanizsa két forduló alatt egy pontot szerzett.
Az egyetemistákat fogadta a Tihany. Mind a két fél győzelemmel kezdte a szezont, de ehhez a hazaiaknak pályára sem kellett lépni, mert a pontokat a zöld asztalnál kapták meg, míg az ELTE az újonc Szent Istvánt győzte le. A tihanyiak kezdtek jobban, legalábbis ami a helyzetkihasználást illeti, hamar két gólos előnybe kerültek. Ennek nem sokáig örülhettek, mert a fővárosiak néhány perc alatt fordítottak. Ekkor kevesen gondolták, hogy több gól már nem fog esni a mérkőzésen, így nagy csata végén az ELTE örülhetett, és két meccs után hibátlan.
A forduló meglepetését az Asterix okozta. A Mad Dogs a javítás reményében lépett pályára, hiszen vereséget szenvedett Újpesten az első fordulóban. Előzetesen ők számítottak az esélyesnek, és ennek megfelően indult a találkozó, hamar megszerezték a vezetést. Aztán nem sokan számítottak rá, hogy ezen kívül a házigazdák nem sok mindennek örülhetnek az este folyamán. Az érdiek fegyelmezett játéka mellé remek helyzetkihasználás párosult, és a félidő derekára három gólos előnybe kerültek. A Mad Dogs innen még vissza tudott kapaszkodni és feljöttek egy gólra, de az utolsó szó az érdieké volt szünet előtt. Fordulás után a hazaiak beszorították ellenfelüket, de sok helyzetet elpuskáztak, de a fölény góllá érett, így éledeztek a remények. A folytatásban is a Mad Dogs dominált, de egy újabb érdi kontra után visszaállt a két gólos különbség. A vendéglátó rögtön vészkapussal próbálkozott és néhány másodperc után jött is a szépítő gól, de nem sokkal ezután elveszítették a labdát és az újabb Asterix gól eldöntötte a három pont sorsát. Az érdiek értékes sikert arattak, míg a Mad Dogs pont nélkül áll két forduló után.
Az újonc Szent István a Halit fogadta. A vendégeknél ezúttal csak volt visszajátszó, de most sem hozott eredményt. Az első játékrész még szorosra sikeredett, egy gól volt csak a különbség szünetre a vendéglátók javára. A térfélcserét követően viszont csak a hazaiak szereztek gólokat, így magabiztosan szerezték meg első győzelmüket a másodosztályban.

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - UTE 2-6 (1-1)

TIHANYI FC - ELTE-BEAC 2-3 (2-3)

MAD DOGS-VIADUKT SE - ASTERIX SC ÉRD 5-7 (3-5)

WPC MEISTER-ÉRD-SZISE - HALADÁS VSE 5-1 (2-1)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink