Arrabona: Újoncként bentmaradtak
2008.06.11 | 00:00
Arrabona: Újoncként bentmaradtak

Az Arrabona idén újonc csapatként indult az elsõ osztályban, és sikerült a frissen felkerült csapatok mindenkori óhaját teljesíteniük: bentmaradtak. A 2007-2008-as szezonról beszélgettünk Molnár Attilával.

Nehezen indult ez a szezon számotokra, hiszen a támogató kivonult a csapat mögül. Hogyan vágtatok neki ennek az esztendõnek?

Az NBII befejezése után már tudható volt, hogy úgy kell nekivágnunk ennek a bajnokságnak, hogy saját magunknak kell elõteremtenünk azokat az anyagi lehetõségeket, amellyel végig tudjuk játszani a szezont. Egyértelmû volt a célunk: úgy befejezni az évet, hogy bentmaradjunk.

Nagy kérdés volt nálatok, hogy a nagypálya és a kispálya mennyire összeegyeztethetõ. Hogyan sikerült a kettõt összehangolni?

Ezt egyáltalán nem sikerült megoldani. Számunkra az volt a nagy probléma, hogy nem számíthattunk öt-hat meccs kivételével minden játékosunkra. Most is ezzel küzdünk, hogy hogyan sikerül ezt a jövõ évre megoldani. A pénteki nap jelentett problémát, hiszen általában ez edzésnapot jelent Ausztriában, a hétfõ tökéletesen üzemelt.

Mindezek ellenére bent maradtatok, ami nagy sikernek mondható.

Elégedettek vagyunk azzal, hogy a célunkat teljesítettük, tehát ilyen anyagi háttérrel is sikerült bent maradni. Játékban azonban úgy gondolom, hogy sokkal nagyobbak a lehetõségei a csapatunknak. Sokkal jobb eredményt tudtunk volna azonban elérni, ha minden meccsen számíthatunk minden játékosunkra. Most éppen egyeztetünk egy szponzorral, a tárgyalások közepénél járunk. Ez az egyezsség megoldaná a finanszírozási problémáinkat. Ez esetben ki tudnánk váltani a nagypályás játékosainkat, akik Ausztriában és egyéb helyeken játszanak, s a játékukra nagyon számítanánk. A keret egyébként együtt marad, egy-két fõvel kiegészülve indulunk jövõre.

Talán akkor magasab célokat is kitûzhettek magatok elé?

Ha a szponzorral történõ egyeztetések sikerre vezetnek, akkor mindenképpen szeretnénk jövõre a középmezõny elejére kerülni. Akár még azt is megpróbálnánk, hogy a négy közé bekerüljünk, de a kupában szeretnénk igazán meglepetést okozni, az idei szereplésünk abban a sorozatban ugyanis katasztrófális volt. Nem voltunk meg létszámban azokra a mérkõzésekre, ezért nem szerepeltünk úgy, ahogyan kellett volna.

Az Arrabona építi az utánpótlást is, hiszen egy általános iskolával kötött megállapodást nemrégiben.

Egy osztályt indítunk, kísérleti jelleggel. Minimális óraszámban ugyan, de futsalt fognak tanulni a gyerekek, és nem csak fiúk, hanem lányok is. Szeretnénk megszerettetni velük ezt a játékot, és ha lehetõségünk adódik rá, akkor a következõ évtõl már több osztályban is elindulna a képzés.


Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink