Aramis-rövidzárlat hozta meg az Újpest feltámadását
2021.10.20 | 00:30
Aramis-rövidzárlat hozta meg az Újpest feltámadását

Sokáig egyértelműen kiegyenlített mérkőzést játszott egymással Budaörsön az Aramis és az Újpest, ám egy rövidzárlat, egy kiállítás és egy kapushiba eldöntötte a találkozót. A hajrára még visszajöttek a meccsbe a hazaiak, de az utolsó szó a liláké volt, akik nagyon fontos sikert arattak.

Igazi presztízsmérkőzés volt ez az előzmények ismeretében, nemcsak a tavalyi, kiesés elleni versengés miatt. Hanem azért is, mert az Aramis játékosainak egyik része az előző szezonban még a Fradi mezében játszott, és egy másik része is korábbi FTC-játékos volt, így habár a párharc neve nem utalt rá, kicsit mégiscsak egy derbin érezhettük magunkat.


A tabellán elfoglalt helyezés és a forma alapján egyértelműen a budaörsiek voltak a találkozó esélyesei, ugyanakkor két kulcsjátékosukat, az eltiltott Büki Baltazárt és a sérült Horváth Szabolcsot nélkülözniük kellett. Mint utólag kiderült, ezt nem bírta el az Aramis, de ennek már hamar látszódtak a jelei.
Az Újpest támadásainak hatástalanításával a hiányzók nélkül sem volt problémája a zöldeknek, ugyanakkor a lilák védelmének feltörése már problémát okozott. Ennek köszönhetően az első 15 percben is inkább a vendégek előtt adódtak nagyobb helyzetek, többnyire a brazil légiósok átlövéseinek köszönhetően, az Aramison pedig látszott a feszültség: hiába a párharc esélyese, nem akar menni a játék, nem akar jönni a gól.


A vezetést pedig aztán a vendégek egyik magyar kiválósága, Nehéz Krisztián szerezte meg a 16. percben. Ugyanakkor a szünetre ez nem hozott jelentős különbséget, mert Szeghy Szabolcs teljesen felesleges faultja (ezt még az újpesti pad is szó szerint így konstatálta) után Hosszú Ádám hatosból egyenlített.
Egál, jöhetett a pihenő.
A második félidő elején pedig folytatódott az a „vihar előtti csend”, ami inkább az Aramist tette türelmetlenné. Olyannyira, hogy ismét átálltak öt a négyre, ami végzetes döntésnek bizonyult. Ki tudja, mi lett volna, ha átadják a területet az Újpestnek? Persze utólag és kívülről könnyű okosnak lenni…
Tény, ami tény, nem jött ez be, egy labdavesztést követően a labdát visszaszerezni igyekvő Keresztury Márton szabálytalankodott utolsó emberként – villant a piros lap, ráadásul büntető lett a vége. Harnisch Ákos pedig kíméletlen volt, a gólját viszont nem ünnepelte korábbi csapata ellen.
Újfent vezetett az Újpest, és hét perccel később már kettővel ment, egy kontra végén Nehéz szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját, a rövidbe lőtt találatánál azonban egyértelműen számon kérhető volt Soós Arnold, oda nem kellett volna gólt kapnia.


Tovább támadott öt a négyben az Aramis, ennek a 32. percben még egy újabb kapott gól lett a vége, Ricardo Sobral használta ki a labdavesztést, két perccel később azonban csak véget ért a rövidzárlat, és meglett az eredmény, Sámson Zoltán hatalmas gólt lőtt nullszögből az egyébként bravúrt bravúrra halmozó Vámosi Marcell kapujába. Ráadásul csupán egy perccel később Bognár Bence is a kapuba húzott egy labdát, így az utolsó öt percre ismét nyitott lett a találkozó.
Innen viszont már nem hibázott az Újpest, Soós azonban igen. A hazaiak kapusa bár jól jött ki a kapujából, de rosszul próbált felszabadítani, Harnisch-t találta el, aki köszönte szépen, és az üres kapuba gurított, eldöntve ezzel a találkozót – de ismét nagyon sportszerűen nem ünnepelte túl a sikert érő találatot.
A hatpontos derbit tehát az Újpest nyerte, így ahelyett, hogy leszakadt volna a felsőháztól, három pontra feljött hétfői riválisára, miközben az Aramis elszalasztotta az esélyét, hogy egy pontra legyen a második helytől, és most a hatodik.

FÉRFI FUTSAL NB I, 8. FORDULÓ
Aramis SE – Újpest FC-220Volt  3–5 (1–1)
Budaörs, 300 néző, V: Hartung, Maml, Sipos L.

Aramis: Soós – Vattamány, Fekete, Sámson, Bognár 
Csere: Nyerges, Németh, Fülöp, Klushyn, Pap, Hosszú, Moga, Keresztury, Jenei
Vezetőedző: Moga Loránt Flavius

Újpest: Vámosi – Lucas, Sánta, Nehéz, Ricardo
Csere: Tyukász, Szeghy, Harnisch, Béres D., Horváth, Panyi, Németh, Béres R. 
Vezetőedző: Németh Péter

Góllövők: Hosszú (18.), Sámson (34.), Bognár (35.), ill. Nehéz (16., 31.), Harnisch (24., 40.), Sobral (32.)
Sárga lap: Fekete M. (27.), Hosszú (32.), ill. Horváth B. (13.), Sánta (28.)
Piros lap: Keresztury (24.)

    

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink