Aramis bravúr a Mezei-Vill ellen
2023.11.05 | 10:57
Aramis bravúr a Mezei-Vill ellen

Ellentétes előjelekkel várták a felek ezt az összecsapást. A Mezei kiváló formában érkezett, hat meccs óta veretlen és a dobogó harmadik fokán áll. Ezzel szemben az Aramis Újpesten egy fájó vereségbe szaladt bele, és a tabellán sem a legjobb helyen állnak. Ennek ellenére abban bíztak, hogy az elmúlt két bajnokijukon nyertek hazai pályán és ezt a jó szériát tudják folytatni.

A találkozó aztán nem úgy indult, hogy itt a hazaiaknak lesz esélyük a győzelemre. A Mezei rögtön magához ragadta a kezdeményezést és Rábl és Rafinha révén többször is veszélyeztettek, de nem tudták megszerezni a vezetést. Pár perc elteltével kijött a szorításból az Aramis és kiegyenlítettebb lett a játék, majd némileg váratlanul megszerezték a vezetést. Vattamány elé került a labda, aki kissé távolról szépen kilőtte a hosszú alsó sarkot. A találat után még jobban megélénkült a meccs és a vendégek próbáltak még nagyobb sebességre kapcsolni, de a budaörsiek jól zártak hátul, így kevesebb igazi helyzete akadt a Mezeinek. A félidő legvégén megduplázhatta volna előnyét az Aramis, de Horváth lövése a kapufán csattant, de így is ők lehettek elégedettebbek a szünetben.

A térfélcserét követően is a Berettyóújfalu irányított, nekik akadtak helyzeteik, de továbbra sem tudtak betalálni, és ahogy lenni szokott, ez meg is bosszulta magát. A játékrész derekán Csikós egy remek kidobással ugratta ki Bognárt, aki egy pimasz mozdulattal átemelte Mezeit és a kapuba fejelt, így már kettő volt közte. A Trencsényi legénységnek még sürgősebb lett, de ezúttal hiányzott az átütőerő belőlük, nem voltak elég élesek a kapu előtt. Négy a négy ellen nem sikerült a szépítés, így jött a vészkapus játék. Ezekből többször eljutottak helyzetik a vendégek, de legtöbbször még a kaput sem találták el, vagy ha mégis, akkor Csikós védett remekül. Az Aramis szervezetten és hősiesen védekezett, így végül lehozták kapott gól nélkül a találkozót és begyűjtötték a nagyon értékes három pontot.

A Mezei-Vill ezen az estén, ahogy mondani szokták, ha éjfélig játszanak, sem rúgnak gólt. Kissé tompán játszottak és hiába volt mezőnyfölényük és irányították a játékot, a befejéseknél dekoncentráltak voltak. Ezzel szemben a budaörsiek csupaszív, fegyelmezett játékot produkáltak és a szezonban eddigi legjobb teljesítményüket nyújtották, amivel sikerült meglepetést okozni és megnyerni a találkozót.

ARAMIS SE - MVFC BERETTYÓÚJFALU 2-0 (1-0)
Budaörs, 200 néző
Játékvezetők: Zimonyi, Apkó, Ibriksz

Aramis: Csikós - Szűcs, Horváth, Bognár, Vattamány
Cserék: Soós - Komáromi, Bélavári, Gellérfi, Szeghy, Moga, Lévai, Erdősi, Büki
Vezetőedző: Tánczos Tibor

MVFC: Mezei - Rafinha, Szabó, Rábl, Matheus
Cserék: Mező - Nagy D., Erdei Sz., Erdei K., Nagy I., Nagy K., Iszák, Daróczi, Magyari
Vezetőedző: Trencsényi János

Sárga lap: Szeghy, Büki illetve Nagy D.

Gólszerzők: Vattamány, Bognár

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink