Alapszakaszgyőztes a TF; lépéshátrányban a Tihany
2021.02.23 | 17:45
Alapszakaszgyőztes a TF; lépéshátrányban a Tihany

Alapszakaszgyőztes a TF; lépéshátrányban a Tihany

Az NB II Nyugati csoportjában a REAC életben tartotta reményeit a felsőházra, ezt a Haladás II bánta, amely már nem nyerheti meg az alapszakaszt, aminek az élén a TF végez. Két-két alsóházas csapat is 5-5-ös döntetlent játszott egymással, miközben az ELTE megelőzte a Szigetszentmiklóst, és már a harmadik. A felsőházért hatalmas a harc, az UTE legyőzte a Tihanyt, ezzel lépéselőnybe került, és a PEAC is veszélyben van még.

A REAC nagy meglepetésre 2-1-re legyőzte idegenben a Haladás II-t. Bár a hazaiak is tartalékosak voltak, a vendégek csak hat mezőnyjátékossal utaztak le Szombathelyre. A kis Hali a szünet előtt egy öngóllal került előnybe, de még a félidő vége előtt egyenlített Kollár Zsolt, majd a második félidőben az első NB II-es meccsét játszó, 17 éves Hegyi Péter győztes gólt szerzett. A REAC ezzel megtartotta az esélyét a felsőházra, míg a Haladás II már nem nyerheti meg az alapszakaszt, és mivel még kétszer játszik a TF-fel, hátra is kell tekintenie, az ELTE csak hat pontra van tőle.

Az Érd kétszer is kétgólos előnybe került Nagykanizsán, sőt, öt perccel a vége előtt hárommal vezetett, de a vége 5-5-ös döntetlen lett. A hazaiaktól Szőke Ádám és Kollár Péter, a vendégektől Faragó Bálint duplázott. Egyik csapat sem juthat már a felsőházba, egy-egy helyet még léphet előre vagy hátra.

Az ELTE folytatta parádés szériáját, és ezúttal a Szigetszentmiklóst is legyőzte, sőt, megelőzve riválisát a dobogóra is fellépett. Amíg a vendégeknél Nagy Roland duplázott, a hazaiaknál megint sok volt a gólszerző, mind a hat találatot különböző játékos szerezte! A felsőház már mindkét csapatnak biztosított.

Nem úgy, mint az UTE és a Tihany párharcán, amelyen mindkét csapat számára hatalmas volt a tét. A vendégek kétszer is előnybe kerültek, de Genczler Kornél kétszer is egalizált, majd Czerman Márk duplájval a lilák tudtak nyerni. Az UTE a győzelmével nagyot lépett a felsőház felé, de két, előtte lévő csapattal (ELTE, Szigetszentmiklós) játszik még, így nem dőlhet hátra, míg a Tihany ezzel a hetedik, nagyon fontos mérkőzés vár rá a Pécs ellen a jövő héten, mert az utolsó fordulóban Szombathelyre látogat.

Miután pénteken nehezen nyert a TF, ezúttal nem hagyott kétséget, már a szünetre háromgólos fórral ment a PEAC ellen hazai pályán, és végül 7-0-ra nyert. A Haladás II botlása után tízpontos előnnyel vezeti a Nyugati csoportot, ezzel megnyerte az alapszakaszt. A pécsiek most épp a felsőházban vannak, de nagyon fontos meccs vár rájuk Tihanyban, utána pedig az ELTE-t fogadják.

A két kiesőhelyen álló, a felsőházról már lemondó csapat, a BAK és a Hidegkút is 5-5-ös döntetlent játszott. A vendégek kétszer kerültek előnybe, és kétszer egyenlítettek a hazaiak, aztán háromszor fordítva történt. Érdekesség, hogy a BAK emberhátrányból szerezte meg egyszer a vezetést, és hogy Lőrinczy Soma egymás után második mérkőzésén triplázott. A Hidegkút ezzel valószínűleg pont nélkül megy a rájátszásra, a BAK-nak még van esélye előrébb lépni, de most nagy esélyt szalasztott el erre.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 20. FORDULÓ
HALADÁS II – REAC 1-2
(Szántovszki (öngól), ill. Kollár, Hegyi)
NAGYKANIZSA – ÉRD 5-5 (Szőke 2, Szakmeiszter J., Kollár 2, ill. Haála, Faragó 2, Bognár, Kertész)
ELTE-BEAC – SZIGETSZENTMIKLÓS 6-2
(Tarpai, Szini, Dunai, Appl, Tóth, Gergály, ill. Nagy R. 2)
UTE – TIHANY 4-2 (Genczler 2, Czerman 2, ill. Körösi, Kovácsfi)
TF-PEAC 7-0
(Fehér D., Szalmás 2, Fehér K., Andorka, Kocsi, Dudás)
BAK-Hidegkút 5-5 (Lőrinczy 3, Németh, Pellei, ill. Rusvai, Zsoldos (2), Hegedűs, Fasang)

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink