A Veszprémet fogadja a Debrecen
2022.12.16 | 11:02
A Veszprémet fogadja a Debrecen

A decemberi sűrített menetben ezúttal a 17. fordulót rendezik, amit a válogatott programja miatt hoztak előre januárról. Pénteken, és szombaton is két-két mérkőzést rendeznek, míg a maradék kettőre hétfőn kerül sor. A hétvégi négy összecsapásból a DEAC - Veszprém emelkedik ki, de az Újpest - MVFC is izgalmasnak ígérkezik.

17. forduló:

Megyei rangadót rendeznek Nyírbátorban, ahova a Nyíregyháza látogat. A szezon kezdetén kevesen gondolták, hogy a vendégek fognak jobban állni a bajnokságban. Főleg nem úgy, hogy kétszer annyi pontot szereznek majd. A Bátornak továbbra sem megy a bajnokságban, az elmúlt öt meccsből egyetlen pont a mérleg és továbbra is csak 10. helyen állnak a tabellán. A vendég Nyíregyháza kikapott legutóbbi két bajnokiján, de előtt kétszer is nyerni tudott, így továbbra is a nyolcadikok. Ők egyébként előrehozott meccsen fogadták a Haladást és nagy meglepetésre szünetben még vezettek, de végül vereséget szenvedtek. Ha azt a teljesítményt meg tudják ismételni, akkor másodjára is legyőzhetik Szentes-Bíróékat.

 

A Rubeola továbbra is elég rossz formában van, hiszen elmúlt két meccsén egyszer sem tudott betalálni és 15 gólt kapott. Pedig úgy tűnt, hogy Debrecenben szorosabb lesz a vége, hiszen a második játékrész derekán csak 2 gólos hátrányban voltak, de a vége megint súlyosabb lett. Ráadásul megint egy élcsapat következik, hiszen a Kecskemétet fogadják. A vendégek jó formában vannak és elmúlt három meccsüket könnyedén, magabiztosan hozták. Ennek köszönhetően már negyedikek és csak két pontra vannak a dobogótól. A szezon elején Kecskeméten fölényesen verték a Rubit és valószínűleg most sem jelent majd gondot begyűjteni a három pontot.

 

Az elmúlt évek egyik legpikánsabb rangadójává nőtte ki magát ez a párharc. Rengetegszer találkoztak, hiszen a bronzmeccseket is egymás ellen játszották az elmúlt két évben. Sokáig nem tudtak mit kezdeni az egyetemisták a Veszprémmel, de az előző idényben végül sikerült megtörni a rossz sorozatot és Elek Gergői fiaié lett a bronzérem. Ebben a szezonban már összecsaptak és akkor a Debrecen megállította az addig hibátlanul menetelő Veszprémet és döntetlen lett a vége. Mind a két fél jó formában vallhatja magát. A DEAC legutóbbi öt meccséből egy döntetlen és négy győzelem a mérleg és hazai pályán továbbra is veretlen. Az előző bajnokin a Rubeolát verték fölényesen. A Veszprém nehezebb meccsen nyert legutóbb, ők a fővárosból, az Újpest otthonából hozták el a pontokat a négy gólt szerző Ton vezérletével. Jelenleg hat pont van a két csapat között a tabellán, így egy hazai győzelem esetén felzárkózhatnának riválisukra, de ehhez a Veszprémnek is lesz egy-két szava. Feszült, szoros találkozóra van kilátás, ami abszolút három esélyes.

 

A sokáig listavezető Berettyóújfalu kisebb hullámvölgybe került, hiszen három legutóbbi bajnokiján egyaránt vereséget szenvedett. Ezzel az első helyről egészen a hatodikig csúszott vissza. Persze nincs okuk csüggedni, hiszen a dobogó mindössze négy pontra van, így egy jó hajrával feljebb lehet kapaszkodni a tabellán. Most itt a lehetőség a javításra, de ez nem ígérkezik könnyűnek, hiszen az Újpest otthonába látogatnak, A liláknak vélhetően nincs már reális esélyük a felsőházra, hiszen 10 pont a hátrányuk mostani ellenfelükkel szemben, de ettől függetlenül hazai pályán nyerni szeretnének. Legutóbb a Veszprém ellen léptek pályára, és szünetben úgy tűnt, simán kikapnak, de nagyot küzdve a fordulás után visszajöttek a meccsben és csak a hajrában dőlt el a mérkőzés. A szezon elején, Berettyóújfaluban jó meccset játszottak a felek, ahol a lilák még teljes kerettel álltak fel és hamar megszerezték a vezetést, de fordítottak Ráblék. Talán most is ők az esélyesek, Németh Péter tanítványai vélhetően mindent megtesznek, hogy végre egy igazi nagycsapatot is legyőzzenek idén.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink