A Veszprém utolsó lehetősége?!
2022.03.09 | 11:53
A Veszprém utolsó lehetősége?!

A válogatott szünet után folytatódnak az NBI-es küzdelmek. Sorsdöntő meccsre kerülhet sor Veszprémben, ahol a hazaik a reményeik életben tartása miatt győzelmi kényszerben lépnek pályára. Mellette a Hali bebiztosíthatja első helyét. Ami az alsóházat illeti, a Kistarcsa utolsó lehetősége lehet, hogy esélye legyen ellépni az utolsó helyről. A TF – Aramis meccsen a hazaiaknak van égető szüksége a pontokra.

 

Felsőház:

VESZPRÉM FUTSAL – MVFC BERETTYÓÚJFALU
18:30 Veszprém, Március 15 Sportcsarnok

A forduló rangadóját rendezik Veszprémben, ahol a hazaiak számára létfontosságú a győzelem, ha versenyben szeretnének maradni a bajnoki döntőt érő második helyért. Jelenleg öt pont a hátrányuk mostani riválisukkal szemben, és ha elmaradna a győzelmük, utána már nagyon nehéz lenne ezt a különbséget ledolgozni. Főleg, hogy a második körben idegenben kellene bravúrt elérni a Mezei ellen. Az előjelek nem túl jók a hazaiak számára, hiszen ismét rengeteg a sérültjük, több alapemberük is hiányzik. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a Berettyóújfalu egyedüliként oda-vissza legyőzte őket, nem sok jóra számíthatnak. A Trencsényi legénység jól kezdte a rájátszást, nyerni tudott Debrecenben, amivel megerősítette második helyét. Legutóbb kikaptak a Halitól, de ettől függetlenül nagyobb előnnyel várhatják ezt a mérkőzést. Az alapszakaszban nyerni tudtak Veszprémben és egy hasonló bravúrral talán el is dőlne, hogy idén is bajnoki döntőt játszhatnak. Ez persze akkor sem tűnik egyszerűnek, hogy sok a hiányzója a vendéglátónak, hiszen hazai környezetben a Veszprém minden esetben veszélyes, de Ráblék bizakodhatnak, hogy ha kétszer már sikerült nyerni, miért ne lehetne meg a harmadik is.

 

HALADÁS VSE – DEAC
18:30 Szombathely, Haladás Sportcsarnok

A címvédő magabiztosan menetel, hogy az alapszakasz után a rájátszást is első helyen zárja. Ehhez nagyjából egy győzelemre van szüksége, ami akár most meg is lehet. A Hali hazai környezetben (leszámítva mikor a fél csapat hiányzott) szinte legyőzhetetlen, így meglepetés lenne, ha nem tudnák otthon tartani a három pontot. A Debrecen még nem nyert a rájátszásban, döntetlenre végzett Újpesten, majd kikapott a Mezeitől, így az utolsó helyről várják a fordulót. Ha szeretnének éremért játszani, égető lenne egy győzelem, de nehéz elképzelni, hogy ez most következne be. Az alapszakaszban mind a kétszer a szombathelyiek nyertek, de a DEAC igencsak megnehezítette a dolgukat. Ezúttal sem lesz vár könnyű meccs Dróth Zoliékra, de ők az abszolút esélyesek.

 

Alsóház:

KISTARCSA FUTSAL – SG KECSKEMÉT FUTSAL
20:45 Gyál, Városi Sportcsarnok

Finoman szólva nem kezdte jól a rájátszást a Kistarcsa. Az első meccsén otthon kapott ki legnagyobb riválisától, majd a legutóbbi játéknapon a Nyírgyulaj ütötte ki őket, így továbbra is pont nélkül állnak. Jelenleg hét pontra vannak a biztos bennmaradó helytől, így ha most sem sikerülne nyerni, akkor szinte biztos, hogy osztályozóra kényszerülnek a szezon végén. Ellenfelük az a Kecskemét lesz, akik számára nem csak az alapszakasz zárult csalódással, de a rájátszás is azzal kezdődött. Kikaptak az Aramis otthonában, így mindenképp javítani kellett hazai pályán. Ez végül ha csak egy utolsó percben szerzett góllal is, de sikerült a TF ellen, így kissé megnyugodhatnak Koós Károly fiai. Hátha a győzelem után kicsit oldódik a görcsösségük és jobb helyzetkihasználással nem kell a legvégéig izgulniuk. Ha hoznák a kötelezőt ezen az estén, már nem nagyon kellene izgulniuk, és jobban tudnának a kupára koncentrálni, ahol még van esélyük valami maradandót alkotni. Meglepetés lenne, ha a Kistarcsa megszakítaná rossz sorozatát. A alapszakaszban mind a kétszer a Kecskemét örülhetett, és vélhetően így lesz ez most is.

 

TFSE-BESTRONG – ARAMIS SE
20:30 Budapest, Vasas Sportcsarnok

Fontos meccset rendeznek hétfőn este a fővárosban. A TF eddig szorgosan gyűjtögeti a pontokat a rájátszásban, hiszen már négynél tart. A Kistarcsa legyőzése után döntetlenre végeztek a Nyírgyulaj ellen és legutóbb a Kecskemét otthonában is csak fél perc választotta el őket az újabb pontszerzéstől. Játékban elmaradtak ugyan ellenfelüktől, de szervezetten védekeztek és egy jó kapusteljesítmény is párosult mellé. Ha most is így játszanak, akkor meglephetik az Aramist. A budaörsiek nagy vereséggel kezdtek, de egy nagyon értékes győzelemmel javítottak, hiszen otthon tartották a három pontot a Kecskemét ellen. Most egy újabb győzelem azt jelentené, hogy leráznák magukról az egyetemistákat és nem kellene foglalkozni az osztályozó gondolatával. Az alapszakaszban mind a kétszer sima Aramis siker született, de azóta a Moga-legénység eléggé átalakult, így abból a két összecsapásból nehéz kiindulni. Viszont a nem rég találkoztak a kupában, ami sokkal szorosabb meccset hozott, de Bükiék örülhettek ismét. Ha a meghatározó játékosok tudják hozni gólerős játékukat, akkor jó esély van a győzelemre, ellenkező esetben az egyetemisták megszakíthatják riválisukkal szembeni rossz mérlegüket.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink