A Veszprém nyerte a „Szuperkupát”
2021.08.14 | 14:29
A Veszprém nyerte a „Szuperkupát”

A házigazda Balaton Bútor FCV 6-5-re múlta felül a bajnoki címvédő Haladást pénteken este a futsal NB I idei kiírásának nyitókörében.

Címvédő a címvédő ellen – parázs derbivel, mondhatni "Szuperkupával" vette kezdetét az I. osztályú futsal-bajnokság 2021-2022-es idénye. Pénteken este ugyanis a bajnoki címvédő szombathelyi Haladást látta vendégül a tavalyi évben Magyar Kupa-győzelmet arató Balaton Bútor FC Veszprém.

A veszprémiek trénere Komáromi Péterre, míg a vasiak edzője a klasszis Dróth Zoltán mellett a légiós Milos Simicsre sem számíthatott sérülés következtében. A bakonyiak keretében ugyanakkor mindhárom új igazolás helyet kapott: a fiatal Dorogi mellett a brazil korosztályos válogatott Henri Ward és a BL-győztes, szintén brazil Serginho Paulista is ott volt a csapatban.

A találkozót megelőzően a veszprémi vezetőség két tősgyökeres veszprémi játékost elbúcsúztatott: Tar Tamás tíz-, Bognár Peter hat évig segítette a veszprémieket. Díjat vehetett át Tatai József és Spandler Mátyás is, hiszen előbbi az év játékosa, utóbbi az év kapusa lett az elmúlt kiírásban.

A szombathelyiek kezdték lendületesebben az összecsapást: Henrique szépségdíjas, szöglet után kapásból ellőtt góljával már a második percben vezetett a vendég csapat. Ennyi kellett a házigazdának és máris összeszedte magát. Az ezt követő tíz percben izgalmas játék folyt, mindkét oldalon adódtak lehetőségek: a Haladás játékosai kétszer a kapufát is eltalálták.

A tizenkettedikben jártunk, amikor Tatai József magánakcióba kezdett. Kétszer is megtornáztatta a vendégek kapusát, Alasztics Marcellt. Ezt követően a csapatkapitány már a passz mellett döntött: Rutai kapta a labdát, aki nem is hibázott (1-1). Pár pillanattal később Hajmási begyűjtötte második sárgáját, kiállították a játékvezetők.

A Veszprém pedig emberelőnyben támadhatott. Rutai gondolta úgy, hogy ismét ellövi: labdája megpattant az exveszprémi Dávidon, akiről végül a hálóba került a játékszer. Több találat nem esett az első játékrészben, a bakonyiak vonulhattak előnnyel a pihenőre (félidei állás: 2-1).

A második játékrészt mesésen kezdte a vendéglátó: két perc alatt Rutai kétszer is eredményes volt, háromra növelte előnyét a Balaton Bútor (22. perc: 4-1). A Haladás ugyanakkor nem adta fel, lelkiismeretesen küzdött továbbra is. Meg is lett az eredménye, hiszen Henriqe, majd Dávid betalált: zárkóztak a vendégek (29. perc: 4-3).

Elképesztő hangulat uralkodott a Március 15. utcai sportcsarnokban. A szurkolók folyamatosan éltették a veszprémi csapatot. A csapatkapitány Tatai József mindezt egy újabb góllal honorálta (35. perc: 5-3). A szombathelyiek viszont emberelőnyös játékra váltottak és szinte rögvest egalizáltak (5-4).

A pontot az i-re egy perccel később Serginho Paulista tette fel. A veszprémiek BL-győztes játékosa gyönyörűen haladt végig a pályán és szerezte meg a találkozót eldöntő gólt, amely után Gerencsér már csak szépíteni tudott (végeredmény: 6-5).

Férfi futsal NB I alapszakasz, 1. forduló:
Balaton Bútor FCV-Haladás VSE 6-5 (2-1)
Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok. 600 néző.
Vezette: Újhelyi (Takács, Balla).

Balaton Bútor FCV: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai.
Csere: Fridrich, Bencsik, Serginho, Ward, Dorogi, Ábrahám, Fellembek, Kiss.
Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Haladás VSE: Alasztics – Hajmási, Dávid, Rezala, Vas.
Csere: Homlok, Kovácsm Szalmás, Nagy, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Henrique.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo.

Gólszerzők: Rutai (12., 22., 22.), Tatai (35.), Serginho (36.), Dávid (15. - öngól), ill. Henrique (2., 27.), Dávid (29.), Sipos (35.), Gerencsér (36.).

Fehér Zsolt: -  A ma esti találkozón csapatszinten maximális teljesítményt nyújtottunk. Túlzás nélkül mondhatom, hogy az elsőtöl az utolsó pillanatig a szurkolókkal is együtt dobbant a szívünk. A kilátogató drukkerek a futsal összes szépségével szembesülhettek. Köszönjük nekik, hogy mellettünk voltak! Ma még örülünk a sikernek, holnaptól viszont már az újabb megpróbáltatásokra koncentrálunk. Gratulálok a Haladásnak, amely nagyszerűen küzdött. Sok sikert kívánok a szombathelyieknek a Bajnokok Ligájához!

Juanra Calvo: - A Veszprém bizonyította, hogy remek csapat. Nagyszerű játékosok érkeztek a gárdához, akik számot is adtak a tudásukról. Nem vagyok csalódott, hiszen izgalmas, háromesélyes mérkőzést játszottunk. Hosszú még a bajnokság, lesz időnk törleszteni!

Forrás: vehir.hu

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47
Magyarország - Ukrajna (2024.04.21, stream)
2024.04.21 | 09:07

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink