A Vénusz elrontotta az ETO napját
2014.10.05 | 00:00
A Vénusz elrontotta az ETO napját

BME FC - HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE 2-2 (1-0)
2014.10.04 - szombat 19:30
Budapest, MAFC Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Gál Péter, Török Zsolt, Kénoszt Éva Noémi.

BME FC: Hargas Annamária - Szalkai Kitti, Szekér Anita, Urbán Anett, Ganczer Hajnalka. Cserék: Winternitz Zsuzsanna Ágnes, Winternitz Anna, Winternitz Katalin, Fábián Dóra, Molnár-Sáska Ildikó, Molnár Zsófia. Edzõ: Csernai Gábor László.
Gólszerzõk: Molnár Zsófia, Szalkai Kitti.

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI TE: Torma Lilla - Halászi Kinga, Sándor Zita, Nagy Ágnes, Benkõ Mónika. Cserék: Jakab Kata Rebeka, Farkas Éva, Bernhardt Bernadett, Bernhardt Barbara, Sebestyén Györgyi, Ujvári Izabella, Bokor Adrienn, Czégény Zsuzsánna. Edzõ: Simonyi András.
Gólszerzõk: Nagy Ágnes, Halászi Kinga.

A 4. fordulóban a harmadik helyen álló BME az éllovas Hajdúböszörményi TE-t fogadta és rengeteg nézõ választotta programjául a mérkõzés megtekintését. Mintha megérezték volna, hogy maradandó sportélménnyel lesznek gazdagabbak..
Közönségszórakoztató mérkõzést vívott egymással a két teljesen eltérõ stílusban játszó alakulat. A HTE nem tudta ráerõltetni akaratát a BME-re, sõt a hazaiak a 13. percben Molnár Zsófia közeli találatával megérdemelten szerezték meg a vezetést. Ezt követõen nehéz pillanatokat éltek át böszörményiek és Torma Lilla tartotta õket meccsben, aki zseniális védések sorozatával elbizonytalanította Szekér Anitáékat.
Az iram végig nagy volt , ami feltûnõ volt, hogy a HTE támadói nagyon keveset vállalkoztak egyénileg, dühöngött is emiatt eleget vezetõedzõjük Simonyi András.

Szünet után már aktivizálták magukat Nagy Ágiék és megvolt a lehetõségük az egyenlítésre de Hargas Annamária is ihletett formában védett. Helyzetek persze mindkét oldalon akadtak, ha kicsit higgadtabbak lettek volna a befejezéseknél a Csernai tanítványok akkor eldönthették volna a három pont sorsát, de nem így történt. Nagy Ágnes a 27. percben egalizált és átvette a játék irányítását a vendégcsapat.
A nehéz pillanatokat azonban átvészelte a BME így izgalmas végjátékra volt kilátás. Így is történt. Szalkai bombagólját követõen úgy tûnt pont nélkül maradhatnak a Bocskai Katonái szurkolótábor kedvencei azonban Halászi Kinga egalizált. Mi több, Nagy Ágnes nem sokkal a lefújás elõtt egyedül vezethette a labdát Hargasra de rossz megoldást választott így döntetlennel zárult az összecsapás.
Elismeréssel kell szólni a csapatokról, akik kivívták a jelenlévõk szimpátiáját hozzáállásukkal és a mutatott játékukkal.

Ganczer Hajnalka (BME játékosa): - Kezd összeállni a csapat és a játékunk is, ugyanakkor az eredmény miatt csalódott vagyok. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, melyek kihasználatlanul maradtak és ahogy az lenni szokott, a mérkõzés végén mégis az ellenfél rúgott gólt. Jó iramú és jó hangulatú meccs volt, sok ilyenre lenne még szükség.

Simonyi András (HTE vezetõedzõje): Szerencsére egyre többen vannak, akik imádják a nõi futsalt és ez a két csapat tett róla, hogy még több híve legyen. Egészen fantasztikus derbi volt, tele érzelemmel, nagy irammal, hatalmas elszántsággal, kitûnõ kapusteljesítményekkel, sok nézõvel és remek játékvezetéssel. Elismeréssel szólhatok valamennyire pályára lépõ játékos elõtt, akik bizonyították, hogy remek sportemberek, akik az utolsó leheletükig küzdenek. A mérkõzés összképe alapján nem érdemeltünk pontot, azt gondolom a BME közelebb állt a gyõzelemhez, hiszen minket sokszor a kapufa segített ki és több helyzetük is volt a remekül felkészített hazai csapatnak.. Szerencsére Torma Lilla fantasztikus formában védett, döntõ érdemei vannak a pontszerzésben, pedig a mérkõzés elõtt még az sem volt biztos, hogy pályára léphet hiszen komoly fájdalommal küzdött de a bemelegítés után vállalta a játékot.

Sajnos támadóink az elsõ félidõben nem vállalták az 1-1 elleni játékot, nem volt bennük vállalkozókedv, alig lõttek kapura, pedig egyéni kvalitásban semmivel sem vagyunk rosszabbak, mint a BME. A második játékrészben már egy harapósabb, bátrabb HTE lépett pályára és mindkét oldalon adódtak lehetõségek és csak a kapusoknak volt köszönhetõ, hogy nem lett gólzáporos mérkõzés a derbibõl. Két teljesen ellentétes stílusban játszó csapat becsületes küzdelemben osztozott meg a pontokon. Köszönet a HTE és a REAC szurkolóinak, hogy kitartóan buzdítottak minket az egész mérkõzés alatt, de a BME fanok is kitettek magukért.

Nem sok csapat fog innen ponttal távozni abban biztos vagyok. Van bennem némi hiányérzet természetesen, hiszen mindig gyõzni szeretnék, de el kell ismernem, az eredménnyel a látottak alapján nem lehetek elégedetlen.

Végezetül szeretnék jobbulást és mielõbbi visszatérést kívánni Bobok Csillának a BME klasszis játékosának és gratulálok neki a válogatott kerettagsághoz, amit nagyon megérdemelt. Véleményem szerint ugyanezt megérdemelné Szalkai Kitti is, aki a mezõnyjátékosok közül kiemelkedett a mezõnybõl.



UNIVERZUM - ELTE-BEAC 6-6 (4-3)
2014.10.05 - vasárnap 10:30
Üllõ, Üllõ Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Geleta Mihály, Kozma Zoltán, Kiss Tibor Zoltán.

UNIVERZUM: Deczki Vanda Kinga - Beke Adrienn, Török Kira Katalin, Bereczki Orsolya, Garamvölgyi Nikolett. Cserék: Kaiser Karina, Lukács Ágnes. Edzõ: Jávor István.
Gólszerzõk: Beke Adrienn (2), Lukács Ágnes (2), Garamvölgyi Nikolett (2).
Sárga lap: Kaiser Karina.

ELTE-BEAC: Szabó Annamária - Juhász Adrienn, Baksai Éva, Orbán Csilla, Hangonyi Anna. Cserék: Móczik Alexandra Cintia, Fóris Renáta, Vida Orsolya, Ferenczi Kinga, Dr Szöllõsi Júlia. Edzõ: Sajben Marcell.
Gólszerzõk: Baksai Éva (2), Orbán Csilla (2), Vida Orsolya, Hangonyi Anna.

A találkozót az esélyesebbnek számító Univerzum kezdte, mivel a mérkõzés elején már 2-0 szerepelt az eredményjelzõ táblán. 10 perc után az ELTE válaszolni tudott Baksai és Vida góljával. Ezt követõen folytatódott a „kergetõzés", ismét az Univerzum ment el két találattal. A félidõ elõtt még Hangonyi Anna tudott szépíteni, így 4-3-al mentek a csapatok pihenni. Beke a fordulás után megszerzi csapata ötödik találatát. Majd a félidõ felénél Orbán Csilla által került közelebb a vendég együttes. 5-4-es állásról kezdõdött meg a nagy hajrá, hiszen az Univerzum még egyet a vendég együttes még két találatot jegyzett a találkozó végéig, így pontosztozkodással zárult a sereghajtók csatája. Az Univerzum továbbra sem találja az igazi formáját és elsõ csapatként maradtak alul az ELTE csapatával szemben. A vendégek pedig megszerezték elsõ bajnoki pontjukat, amivel jelenleg is a sereghajtó pozícióban vannak. 

Jávor István (Univerzum): - Gratulálok az ellenfelünknek, amely bebizonyította, hogy lelkesedéssel mennyi mindent el lehet érni! Számunkra ez egy minõsíthetetlen mérkõzés volt, amelyen az sem lehet kifogás, hogy újra kevesen voltunk és csapatunk két meghatározó tagja nem lehetett velünk. A többi rám és a játékosaimra tartozik. Reális eredmény született.

Sajben Marcell: (ELTE-BEAC): - Dicséret illeti a lányokat, hiszen háromszor is kétgólos hátrányból felállni egy mérkõzésen belül nagy teljesítmény! Mivel még az út elején járunk, nagyon sok rossz berögzõdés, kis hibát kell kijavítanunk, de tesszük csendben a dolgunkat, és reméljük lassan egyre több csapat dolgát meg tudjuk nehezíteni. Sok sikert szeretnék kívánni a továbbiakban az Univerzumnak és Jávor Pisti kollégámnak, illetve jobbulást és kitartást Béres Adrienn játékosunknak, akirõl a napokban derült ki, hogy elszakadt a keresztszalagja.


BRAND MISSION TOLNA-MÖZS - ASTRA HFC 3-5 (0-2)
2014.10.05 - vasárnap 17:00
Tolna, Tolna Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Lengyel Sándor, Stefik Róbert, Dr. Sipos László.

BRAND MISSION TOLNA-MÖZS: Hunkó Zsófia - Varga Adél, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Mausz Renáta. Cserék: Simon Boglárka, Maláti Dalma, Hodován Edit, Folk Renáta, Lovászi Viktória, Orbán Rebeka, Buchmüller Petra, Szabó Vivien, Heitzmann Nikolett. Edzõ: Simon Ferenc.
Gólszerzõk: Varga Adél, Folk Zsuzsanna, Buchmüller Petra.
Sárga lap: Folk Zsuzsanna, Hodován Edit.

ASTRA HFC: Vincze Anikó - Kakuszi Adrienn, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika, Megyes Ágnes. Cserék: Gyöngyösi Alexandra, Szabó Nóra, Király Bianka, Dombai Nagy Anett. Edzõ: Dombó János.
Gólszerzõk: Szabó Boglárka (2), Dikanová Dominika, Megyes Ágnes, Dombai Nagy Anett.
Sárga lap: Megyes Ágnes.
Piros lap: Szabó Nóra.

Hát ennél azért  jobbra számítottunk… A gyenge teljesítményre nem lehet mentség… írtam a múlt heti BME elleni találkozó után. Most mintha nem is ugyanaz a csapat játszott volna. Voltak játékosok, akik vért ittak, úgy küzdöttek. Az egész csapat nagyon odatette magát a tavalyi bajnok és kupagyõztes elleni mérkõzésen. Sajnos azonban a mérkõzés elején egy egyéni hibából megszerezte a vezetést az ASTRA. Ezt miért csináljuk meg minden mérkõzésen? Ezután kiegyenlített játék folyt a pályán, több vendég helyzettel, Zsófi azonban remekül védett. ( csak azok a kidobások ne lettek volna) Szerencsére fel tudtuk venni az ellenfél ritmusát, így jó kis elsõ félidõt láthatott a szép számú publikum. „Természetesen” az utolsó percben jött az újabb rövidzárlat és így két gólos hátránnyal mehettünk az öltözõbe.

A második félidõ elején beszorultunk a saját kapunk elé. Néha csak a szerencsn múlt, hogy megúsztuk kapott gól nélkül. A 24 percben aztán F Zsuzsi beadására V adél jól érkezett és vágta a labdát a jól védõ Vincze Anikó feje fölött a kapuba. Pislákolni kezdett a remény… Sajnos csak két percig. Meggyes Ági belõtte a harmadikat, kicsit lelkileg megrogyasztva csapatunkat. Kilenc perc volt hátra, amikor vészkapus játékra váltottunk. Kapuja elé szögeztük az ellenfelet és Folk Zsuzsi egy szélrõl leadott erõteljes lövéssel újra egy gólosra faragta a hátrányt. Ismét csak egy percig örülhettünk, mert elõbb Szabó Bogi, majd Nagy Anett lõtt gólt, végleg eldöntve a három pont sorsát. A végére maradt a szépségtapasz: Buchmüller Petra egy szép egyéni akció után megszerezte élete elsõ felnõtt NB-I-es gólját.
Ezért a mérkõzésért minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen olyan hõfokon és iramban játszottak, amely bizakodásra ad okot a további mérkõzésekre. A közönség is értékelte a látottakat, mert néha azért csak tapsolt a lelátó!

FRANK TAMÁS (Brand Mission Tolna-Mözs): - Elmondható, hogy végig méltó partnerei voltunk nagynevû ellenfelünknek! Sajnos azonban az is igaz hogy megint saját magunkat vertük meg!
Az Astra jelen pillanatban ennyivel jobb nálunk de ha fiatal játékosaink is elhiszik majd hogy õk is képesek ilyen szinten játszani akkor az ilyen mérkõzéseken egy döntetlenre, késõbb meg gyõzelemre is jók lehetünk!

Folk György

 

DVTK-VÉNUSZ - RÁBA ETO 4-3 (2-0)
2014.10.05 - vasárnap 19:00
Miskolc, Miskolc Városi Sportcsarnok
Játékvezetõk:
Kujbus László, Katona Brigitta, Császár Kristóf.

DVTK-VÉNUSZ: Németh Diána - Boros Kinga, Váradi Cintia, Miliczki Noémi, Kovács Alíz. Cserék: Mikó Vivien, Kresák Katalin, Szõke Zsuzsanna, Rondzik Júlia, Lipták Aida, Bernáth Csilla, Almási Ildikó, Ruszó Zsuzsanna, Bukovszki Mónika. Edzõ: Sárréti Géza.
Gólszerzõk: Váradi Cintia, Bernáth Csilla, Boros Kinga, Kovács Alíz.
Sárga lap: Miliczki Noémi.

RÁBA ETO: Bocsárdi Eszter - Jakab Petra, Jakab Réka, Szórádi Nikolett, Vígh Renáta. Cserék: Újvári Krisztina, András Franciska, Csuti Melinda, Podova Eva, Németh Renáta, Oláh Erika. Edzõ: Molnár Attila.
Gólszerzõk: Vígh Renáta (2), Jakab Petra.

Igazi parázs mérkõzésre volt kilátás a DVTK-ETO párharcával. A mérkõzés elõtt két érdekességet említenénk meg. Az egyik Molnár Attila sportszerûsége, mivel mérkõzés elõtt átment a Vénusz kispadjára és az ott helyet foglaló szakmai stábbal kezet fogott, s jó mérkõzést kívánt mindenkinek. Ritkán látni ilyet ám mint követendõ példa talán megállja a helyét. A másik furcsaság, hogy a hazaiak trénere a mérkõzésre nem a tõle megszokott melegítõben érkezett, hanem inkább az elegánsabb irányba húzott az öltözete. A mérkõzés után viccesen jegyezte meg, hogy lakásfelújítás miatt csak ez volt tiszta.
No de lássuk mi is történt a néhol paprikás hangulatú találkozón. A mérkõzésen a Vénusz veszélyeztetett elõször Kovács Aliz révén. A hatodik percben Németh és Vígh ütközött a támadó hibájából. A vétlen játékos nem is tudta tovább folytatni, így Almási Ildikónak be kellett állnia a DVTK padjáról. A Vénusz fölényét nem mutatja jobban más minthogy kétszer is 3-2 elleni szituációt tudnak kialakítani, ám mindkét alkalommal kimaradt a lehetõség. A 15. percben Vígh buktatja Bernáth Csillát, amiért a Vénusz szabadrúgáshoz jut. A szemfülességérõl híres Kovács Aliz nem kérte a játékvezetõ segítségét és egybõl a kapu irányába tüzelt. A lövést még védte Bocsárdi, ám a kipattanó Váradihoz pattant, aki közelrõl már nem hibázott. Egy perccel késõbb Bernáth Csilla két emberel a nyakán is megállíthatatlan, megszerzi a hazaiak második találatát. A 17. percben az ex-miskolci hibázott passzt, amit Bernáth szerzett meg, de a hibát nem tudta góllal büntetni.

A fordulás után jobban nyom a vendég együttes, minek következtében Jakab Petra távoli lövése utat talál Almási lábai között, 2-1. Ezt követõen Miliczki kerül a földre, majd földön fekve a fiatalabb Jakab után rúg, tettét sárga lappal jutalmazza a játékvezetõ. A félidõ közepén Boros Kinga lépett bele egy passzba, majd a kilépõ Oláh mellett begurítja a Vénusz harmadik találatát. A mérkõzés ezen periódusában több helyzete volt az Eto-nak, ám a miskolci kontrák nagyon veszélyesnek bizonyultak, hiszen kétszer a kapufa hárított, több alkalommal pedig Oláh Erika akadályozta meg a Vénusz gólszerzést. A 32. percben azonban jól kontrázott a DVTK és Kovács Aliz éles szögbõl ellõt labdája utat talált a vendég kapuba, 4-1. Ekkor azt lehetett érezni, hogy eldõlt a találkozó. Molnár Attila kikérte csapata számára az idõt, s alaposan helyre rakta a fejeket. Az idõkérés remekül sikerült, mert folyamatos nyomás alá helyezték a DVTK kapuját, s a 38-39. percben meg is lett az eredménye, hiszen Vígh Renáta kétszer is betalált. Az utolsó percek sem teltek el izgalmak nélkül a Vénusz teljesen feladta a támadás lehetõségét és csak a védekezésre koncentráltak, amit maximálisan jól végeztek, hiszen az Eto már nem tudott egyenlíteni, így a Vénusz egy rendkívül izgalmas mérkõzésen tartotta otthon a három bajnoki pontot.

Sárréti Géza (DVTK-Vénusz): - Végre jó játékkal, megérdemelten itthon tartottuk a három pontot. Örülök neki, hogy a játékosok nagy része elhitte,  hogy ma tudnak nyerni és ezt bizonyították mentalitásukkal, játékukkal is.

Molnár Attila (RÁBA ETO): - Óriási lehetõség volt a kezünkben, de nem tudtunk élni vele. Dekoncentráltak voltunk, a helyzetkihasználásunk pedig katasztrofális szinten mozgott. Ritka az olyan mérkõzés, amikor az edzõ úgy érzi nem tud segíteni csapatának. Ezt ma én átéltem. Egy fegyverünk maradt 1:4-nél a totális letámadás, ezzel még visszajöttünk a meccsbe, de egyenlíteni nem sikerült. Sajnálom, hogy csalódást okoztunk, de ellenfelünk mindent elkövetett a gyõzelemért, mi pedig könnyû gólokat ajándékoztunk Nekik. Oláh Erika kapusteljesítménye kimagasló volt, Neki sokat köszönhet a csapat, így a Vénusz nem tudott ellépni a 2. félidõben. 

Összeállította: Kozák Attila és Simonyi András

Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink