A VB mai programja, nyilatkozatok
2021.09.12 | 11:30
A VB mai programja, nyilatkozatok

Ma megkezdődnek a Futsal Világbajnokság mérkőzései Litvániában.

A mai program:
2021-09-12 - Vasárnap

Group B - Vilnius Aréna
15.00 Oroszország - Egyiptom

Group A - Kaunas Aréna
17.00 Kazahsztán - Costa Rica

Group B - Vilnius Aréna
17.00 Üzbegisztán - Guatemala

Group A - Kaunas Aréna
19.00 Litvánia - Venezuela ÉLŐ M4Sport+

A világbajnokságra hangolódva megkértünk valamilyen módon érintetteket, hogy mondják el véleményüket a közelgő eseményről.

Milos Simic, a Haladás szerb játékosa csapatkapitányként is vezethette korábban a válogatottat, ám most sérülése miatt nem lehet ott a világbajnokságon.

- Elég hálátlan feladat megtippelni bármit is a csoportunkban, hiszen nagyon nehéz négyesbe kerültünk. Ott van Argentína, aki a jelenlegi világbajnok, Irán, aki harmadik helyen végzett legutóbb és USA, akiről nem igazán tudjuk mit várhatunk. Argentína igazi csapatként, nagyon jól összerakott játékot játszik, míg Irán inkább az egyéni képességekre támaszkodik. A szerb válogatottnál személyi változások történtek az utóbbi időben. Új szövetségi kapitányunk lett, s ez a váltás okozhatna gondot, hiszen öt évig dolgoztunk együtt, viszont az új edző mindenkit nagyon jól ismer, az előző stáb tagja is volt, s aki pozitív energiákat szabadított fel a csapatnál. És ne feledjük, hogy a Brazíliával világbajnoki címet szerzett Pipoca segíti a munkáját a stábban. Azt is meg kell említenem, hogy nagy tapasztalattal rendelkező játékosok tértek vissza a keretbe, akik nagy segítségére lehetnek tudásukkal a válogatottnak. Két felkészülési szakasz volt a világbajnokság előtt, s azt hiszem minden a tervek szerin zajlott. Minden játékos egészséges, csak én vagyok, aki nem az, nem volt egyéb sérülés. Két nagyon jó mérkőzést játszottunk a brazilokkal, az elsőt 4-3-ra elvesztve, a másodikon 1-1-es döntetlent elérve. Azt már sikerként könyvelném el, ha negyeddöntőbe jutnánk. Természetesen a vágyam az, hogy döntőt játszunk és ott nyerünk.

Milinton Tijerino Costa Rica játékosa, a vb-re való kijutásból jelentős szerepet vállalt, hiszen a CONCACAF zóna bajnoki címét megszerző csapat meghatározó tagja volt és kiérdemelte a torna legjobb játékosa címet. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy egy ösztöndíj programmal volt lehetősége Európába jönni, ahol két hetet tölthetett az MVFC Berettyóújfalunál is. Nyártól egy lengyel csapatban folytatja pályafutását.

- Nagy elvárásokkal érkezünk a világbajnokságra, jó érzésekkel és nagy motivációval indulunk neki a sorozatnak. A felkészülés nagyon jól sikerült, gyakorlatilag közel három éve csak erre készülünk, hogy a vb-n minél eredményesebbek legyünk. A nehézségeket, amik adódhatnak csak rajtunk múlik, hogy leküzdjük-e. Ha a munkát beletesszük, bízunk egymásban, motiváltan, csapatként játszunk, akkor bátran nézhetünk szembe az előttünk álló meccsekkel.

Sergio Mullor Cabrera az MVFC Berettyóújfalu volt spanyol vezetőedzője immár Párizsban dolgozik, az ACCS trénereként és marokkói játékosai szerepelnek majd a világbajnokságon.

- Ez a világbajnokság kiegyenlítettebb és izgalmasabb lesz minden eddiginél. Ha megnézzük a csapatok eredményeit a felkészülési időszak alatt, akkor tapasztalhattuk, hogy csökkent a távolság a csapatok között, kiegyenlített a mezőny. Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy a „nagyok” a döntő pillanatokban tudják érvényesíteni erejüket. Spanyolország mindig megbízhatóan teljesít és nagyon jó versenyző alkat. A csapat nagyon egyben van és bár hiányoznak azok a játékosok, akik technikailag tudnának valami pluszt adni, ezt azonban ellensúlyozzuk a játék más területein. Marokkóra és Venezuelára vagyok személyesen nagyon kíváncsi és figyelem őket jobban. Mindkét csapat nagyon színesen és nagy örömmel játszik és egyénileg is láthatunk majd ott remek teljesítményeket. A marokkói Soufiane és Billal játékosom az ACCS-ben. Akinek a teljesítményét még érdemes lesz figyelni az Zicky a portugálok fiatalja.

Címkék

Hírdetés

Videók

Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24
Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink