A Vasas végzett győzelmével az élen!
2014.03.02 | 00:00
A Vasas végzett győzelmével az élen!

 

MONORI SE - SALGÓTARJÁNI VSE 14-9 (8-4)

A harmadik helyre hajtott a Monor, ehhez a nyolcadik helyezett Salgótarjánt kellett legyõznie. Gólgazdag találkozót láthattak a kilátogatók, ahol a góllövõlista gyõztese, Simon Zsolt öt gólig jutott már a szünetig, aki ezzel - mivel a második játékrészben már nem talált be - 17 meccsen 55 találattal zárt. Az elsõ félidõ végeredménye 8-4 lett, a második félidõ azonban három vendég góllal indult, amire azonban újabb hat találattal válaszolt a Monor, eldöntve ezzel a találkozót. Végül 14-9-re nyertek és megszerezték a harmadik helyet a keleti csoportban, a Salgótarján pedig a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt.

 

VASAS FUTSAL - PIONEERS VIHARSARKI FC 5-3 (2-1)

Az utolsó fordulóra maradt a csoport legnagyobb rangadója, hiszen a második helyezett fogadta a listavezetõt, így joggal illett a mérkõzés titulusának a bajnoki döntõ kifejezés. A képlet igen egyszerû volt. Amennyiben nyernek az angyalföldiek, õk nyerik a csoportot, minden más esetben a viharsarkiak örülhetnek. Elõzetesen nagy izgalmakra lehetett számítani, ami a nézõszámban is meglátszott, hiszen sokan látogattak ki a Fáy utcába. A találkozót a XIII kerületi TV is közvetítette.

Minden adott volt egy jó összecsapáshoz, de ahogy szokták mondani, a tét rányomta a bélyegét a mérkõzésre. Az elsõ percekben a Vasas dominált, ellenfelük nem nagyon tudott kijönni a kapuja elõl, de igazi helyzetet nem tudtak kialakítani a vendéglátók. Csordogált a meccs, de nem nagyon forogtak veszélybe a kapuk, inkább csak távolról riogatták egymást a felek. Ahogy telt az idõ, a piros-kékek domináltak, de mezõnyfölényüket csak a 14. percben sikerült gólra váltani. A találat után megjött a hazaiak önbizalma, ami újabb gólt eredményezett, így megduplázták az elõnyüket, amit még tovább növelhettek volna. Egy 10 méterest követõen, de a lehetõség kimaradt, míg a vendégek egy kontrát góllal fejeztek be, így minimális Vasas elõnnyel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészre egy sokkal bátrabb támadójátékot játszó Pioneers érkezett, aminek köszönhetõen megélénkült a találkozó. A csabaiak több helyzetet is kidolgoztak, amelyek közül egyet értékesítettek is a 27. percben. A vendégek a folytatásban ismét összegyûjtötték a hat szabálytalanságot, amit ezúttal már nem hagytak kihasználatlanul a Kis tanítványok, és így a félidõ közepén újra náluk volt az elõny. Két perc elteltével újabb kisbüntetõhöz jutottak, de ezúttal elpuskázták, de ami nem ment pontrúgásból, sikerült akcióból, így ismét kettõ volt a fór a hazaiak javára. A hajrá elõtt eldõlni látszott a mérkõzés. Újra a fõvárosiak találtak be, így 3 perccel a vége elõtt 3 gól volt a különbség. A Békéscsaba rögtön levitte kapusát, amibõl rögtön lehetõségük adódott egy hat méteres formájában. A lehetõséggel nem sikerült élni, mert a büntetõ a kapufán csattant. A Vasashoz hasonlóan, ami nem ment pontrúgásból, az összejött akcióból. Az utolsó elõtti percben megtörtént a szépítés, de ez csak az eredmény kozmetikázására volt elegendõ, mivel több gólra nem maradt idõ.

Nem túl magas színvonalú, de annál küzdelmesebb mérkõzés után megérdemelten nyert a Vasas és ezzel megnyerte a keleti csoportot. A vendég viharsarki együttesnek sem kell csüggednie, hiszen ott lesz a rájátszásban, ahol egyrészt visszavághatnak a piros-kékeknek, és küzdhetnek a feljutásért.




Címkék

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink