A Tiszaföldváré az alapszakasz-győzelem
2024.02.07 | 01:24
A Tiszaföldváré az alapszakasz-győzelem

Az utolsó előtti játéknapon eldőlt, hogy a Földváré lesz az alapszakasz első helye. A csengeriek hiába utaztak bizakodva a Kincsemhez, játék nélkül kikaptak, így végül behozhatatlan hátrányba kerültek riválisukkal szemben. A forduló meglepetését a Nyírség okozta, akik könnyedén verték a jó erőkből álló Airnergy együttesét.

NBII Keleti csoport, 17. forduló:

NYÍRSÉG FC - AIRNEGY FC 5-1 (1-0)
A fővárosiak úgy vághattak neki a hétfői mérkőzésnek, hogy egy kötelező győzelemmel akár még előrébb is zárhatnak az alapszakaszban, mint az ötödik hely. Több hiányzója is akadt a vendégcsapatnak, de így is ők tűntek az esélyesebbnek, de a nyírségiek összeszedték magukat erre az összecsapásra. Hosszabb kerettel vágtak neki a meccsnek, mint a tőlük megszokott és ez is döntőnek bizonyult. Az első játékrészben hiába a helyzetek mind a két oldalon, mindössze egyetlen találat esett, amit a vendéglátó szerzett. Az Airnergy a fordulás után hiába próbált meg mindent, érződött rajtuk a fáradság, amit az előző napi PMLSZ torna okozhatott. Ezt a Nyírség remekül használta ki és újabb góljaikkal eldöntötték a három pontot, amivel visszaelőzték a Dunakeszit és akár az utolsó fordulóban egy újabb hazai sikerrel az élről kezdhetik az alsóházi rájátszást, ami igen kedvező helyzetbe hozná őket. Ami az Airnergyt illeti, ezzel a vereséggel eldőlt, hogy az ötödik helyről rajtolhatnak majd a felsőházban.

KINCSEM LOVASPARK FUTSAL - CSENGER FUTSAL 3-0 JÁTÉK NÉLKÜL
Rangadóra készült a két együttes, ahol komoly tétje volt, vagyis lett volna a találkozónak. A Csengernek volt még esélye az alapszakasz elsőségre, míg a hazaiak a harmadik helyüket akarták megőrizni. A két csapat jó kapcsolatot ápol és mindig jó hangulatú, fordulatos meccseket játszanak. Ez most először elmaradt, mert minden csapat rémálmát testesítették meg a vendégek. A csengeriek lelkesen elutaztak az összecsapásra, de az igazolásokat otthon felejtették, így elmaradt a találkozó és a vétlen csapat kapja meg a három pontot. Ezzel eldőlt, hogy a Földváré az első hely, míg a vendégeknek a második hely is veszélybe került, mert a Kincsem megelőzheti őket az utolsó játéknapon.

TISZAFÖLDVÁR SE - ENERGIA SC GYÖNGYÖS 6-3 (2-2)
A hazaiak a kezdés előtt értesültek róla, hogy mi történt riválisuk meccsén, így tudták, hogy már döntetlen esetén is első helyen végeznek. Biztosra nem mehettek, annak ellenére, hogy a sereghajtót fogadták, mert a gyöngyösiek az előző héten a Csengert is meglepték. Az, hogy ez nem volt véletlen, most is bizonyították, mert 15 perc játék után két góllal vezettek, annak ellenére, hogy kapusukat a 7. percben kiállították. A hazaiak szerencséjére hamar tudtak szépíteni, míg a félidő vége előtt egyenlíteni is sikerült. A Földvár remekül kezdte a második felvonást és egy gyors duplával megnyugtató előnyre tett szert. Azonban a vendégek Fekete révén ráijesztettek a félidő derekán ellenfelükre, de nem sokkal később Székely harmadik góljával eldöntötték végkép a meccset a vendéglátók, és nem csak a találkozót, de az alapszakaszt is megnyerték az utolsó fordulótól függetlenül.

VS DUNAKESZI - RUBEOLA FC 1-6 (1-1)
A találkozó mind a két együttes számára fontos volt, mert a hazaiak akár az alsóház éléről is kezdhetik a rájátszást egy esetleges sikerrel, míg a Rubi harcban van a dobogóért. Mivel házi rangadót rendeztek, nem volt meglepő a sok néző és a jó hangulat. Az első játékrész kiegyenlített játékot és 1-1-es döntetlent hozott, de a fordulás után a Tigrisek érvényesítették nagyobb játékerejüket. Jól kezdték a második félidőt és három góllal el is döntötték a találkozó sorsát, így a folytatás már csak formalitás volt. A Rubi ezzel tartja a lépést a Kincsemmel és az utolsó fordulóban dől majd el, hogy a harmadik vagy a negyedik helyen zárnak.

MEAFC-MISKOLC - GYULAHÁZAI FUTSAL 5-6 (3-4)
A Miskolc abban a tudatban lépett pályára, hogy ha otthon tudja tartani a három pontot, akkor vélhetően az alsóház éléről kezdheti a rájátszást. Ami a vendégeket illeti, egy jó hajrával és két győzelemmel előrébb léphetnek a tabellán. Ezek ismeretében mind a két együttes motiváltan játszott, ami fordulatos meccset hozott. Felváltva estek a gólok, és a látogatók elhúztak két góllal, de a miskolciak visszajöttek és egyenlítettek, de szünetre mégis a Gyulaházánál volt az előny. A térfélcserét követően az izgalmak nem csökkentek. A egyetemisták fordítottak, de nem tudták megtartani az előnyüket és a vendégcsapat jobb helyzetkihasználásának köszönhetően visszavette a vezetést, amit a találkozó végéig megőrzött, így begyűjtötte a három pontot.


Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink