A Tigrisek lenullázták az Újvárost a rajton
2014.08.23 | 00:00
A Tigrisek lenullázták az Újvárost a rajton

Rubeola FC Csömör - DF Realpin FC 4-0 (4-0)
Csömör, 300 nézõ
Játékvezetõk:
Szabó, Takács, Erdélyi

Csömör: Varsányi - Érsek, Varga, Szûcs, Smeló
Cserék: Horváth G. - Mészáros, Vadászi, Szabó, Maruzsi, Jenei, Kovács, Józsa, Tõsér
Edzõ: Takó Csaba

Dunaújváros: Lieszkovszky - Apatini, Nagy, Schrancz, Szabó
Cserék: Rigó - Németh, Facskó, Ragadics, Szauter, Szente, Ivacs, Huber
Edzõ: Baranyai Pál

Gólszerzõk: Smeló (3"), Kovács (7"), Maruzsi (10"), Varga (18")

Sárga lap: Jenei (27") illetve Szente (36")

Piros lap: Apatini (35")

Kezdetét vette a futsal NBI 2014-2015-ös szezonja, melynek elsõ találkozóját Csömörön rendezték. Mivel másik összecsapásra nem került sor az elsõ játéknapon, sok más csapattól is kíváncsiak voltak a nyitómeccsre. Sokan úgy voltak vele, hogy érdemes kilátogatni oda, ahol a meccs mellett még az ország legfinomabb rántott húsos szendvicsét is el lehet fogyasztani mérkõzés nézés közben.


A nyáron jelentõsen átalakult mind a két csapat játékoskerete, illetve szakmai stábja. A hazaiaknál a kispadon újra Takó Csaba foglalt helyet, míg mellette 5 játékos is érkezett. A megszûnt Dunakeszitõl visszatért Varga Csaba, ahonnan még Kovács István érkezett. Nagykátáról visszatért Érsek Róbert, akit Mészáros Dominik is követett. Rajtuk kívül az ETO-tól érkezett a fiatal Szûcs Attila. Az öt új játékosból három a kezdõben kapott helyet.
Az Újváros szintén új edzõvel vág neki az elõttünk álló idénynek. A csapatot feljuttató Nagy Attila helyett a sokszoros válogatott Baranyai Pál lett az edzõ, aki több egykori játszótársát csábította az együtteshez. Érkezett Schrancz Balázs és Nagy Roland, pont a mostani ellenféltõl. Keszirõl igazolt Ragadics Krisztián, Apatini Márk és Fekete Róbert az újonchoz. Az utolsó napokban csatlakozott még a kerethez Szente Tamás, aki a Vasast hagyta ott az újvárosiak kedvéért.


Az újoncnál több hiányzó is akadt. Czár, Fekete és Nagy sem tud az edzõ rendelkezésére állni, így kissé foghíjasan vágtak neki az elsõ osztálynak. A Csömör kezdett jobban, zártan védekeztek és abból vezettek veszélyes támadásokat, melynek hamar meglett az eredménye. A Rubi már a 3. percben betalált Smeló révén, amit néhány perccel késõbb tovább növelt. Kovács debütált góllal új csapatában. A csömöriek nem álltak le és tovább folytatták a gólgyártást. Maruzsi növelte háromra az elõnyt. A vendég együttes nem nagyon tudott mit kezdeni a Rubeola szervezett, fegyelmezett védekezésével, képtelen volt feltörni, de amennyiben összejött, Varsányi védett remekül. A félidõ hajrájában aztán tovább nõtt a hazai elõny, Varga volt eredményes a 18. percben. Szünetre jelentõs, négy gólos hátrányba voltak a vendégek, és úgy tûnt, el is dõlt a találkozó.
Fordulás után a játék képe nem nagyon változott. A vendégek mentek elõre, de nem volt átütõerõ a támadójátékukba, így képtelenek voltak betalálni, míg a hazaiak a biztos elõny tudatában nem erõltették a góllövést, inkább tartották a labdát és várták, hogy elteljen a második játékrész. A hajrában nagy lehetõség adódott a vendéglátók elõtt az ötödik gól megszerzésére. A vendégektõl piros lapot kapott Apatini, mivel utolsó emberként szabálytalankodott, de az emberelõnyt nem tudta a Csömör gólra váltani.
Maradt a 4-0 és a magabiztos Rubi siker. A hazaiak érett játékot mutattak, amellyel okozhatnak még meglepetéseke, ha így folytatják, bár egy jobb csapat ellen kérdés, ez mire lesz elegendõ. A vendégeknek javítani kell a helyzetkihasználáson, ha szeretnének eredményesebben szerepelni, mert a most mutatott játék nem biztos, hogy elegendõ lesz az NBI-hez.

Takó Csaba:  - Nagyon fontos volt, hogy a kissé átalakult csapatunk gyõzelemmel mutatkozzon be, annak ellenére, hogy érzésem szerint még korántsem vagyunk kész, összeszokott gárda. Örülök, hogy mindenki átérezte a mérkõzés súlyát és koncentráltan, nagy alázattal játszottunk. A védekezésünk az elsõ félidõben szinte tökéletes volt, a második játékrészben csak annyi volt a feladat a játékosok részére, hogy kapott gól nélkül hozzuk le és birtokoljuk a labdát a lehetõ legtöbbet. Ezt sikerült is végrehajtani, ami nagy pozitívum. A fiataljaink jó játéka pedig külön öröm számunkra. Sajnálom, hogy a regisztrációs kártya hiánya miatt, amit már két hete megkértünk egyébként, nem segíthettem aktívan a csapatot. Jó lenne, ha az elõírások betartásához a Szövetség is partner lenne... Szeretnék sok sikert kívánni az ellenfélnek és Baranyai Palinak a továbbiakra.

Baranyai Pál: - Sajnos adtunk egy félidõt az ellenfélnek, de viszont a második játékrész már bizakodásra ad okot, megyünk tovább, garatulálok a Csömörnek.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink