A Székelyudvarhely nyerte a kupát
2008.08.21 | 00:00
A Székelyudvarhely nyerte a kupát

Temesvár-Sepsiszentgyörgy 3-3 (1-0)

Két hasonló stílusú csapat találkozott a nap elsõ mérkõzésén, és az elõzetes várakozásoknak megfelelõen nagy csatát hozott ez a párosítás.

A temesváriak szereztek vezetést a tizenegyedik percben, s elõnyüket meg is tartották a félidõig. Szõcs Lóránd a szünet után egyenlített, majd hét percre rá Gazda már a vezetést jelentõ találatot szerezte.

Gyors egymásutánban három gól is született a harmincharmadik és a harmincötödik perc között. Elõbb egy kipattanó labdát értékesítettek a temesváriak, majd Bende egy jobb oldali bombával ismét elõnyhöz juttatta Szentgyörgyöt. A gólgyártást egy lecsorgó labdából a lila-fehérek fejezték be.

Izgalmas, kiélezett, jó iramú mérkõzésen végül döntetlen született, ami talán igazságosnak mondható, mindkét oldalon megvolt az esély akár a gyõzelemre is.

Székelyudvarhely - MVFC Berettyóújfalu 3-1 (2-0)

A hazaiak sérültjei, Lódi Tamás, Szõcs László és Balázs Zoltán nem léptek pályára ezen a meccsen sem, míg a Mezei-Villnél Trencsényi János mellett az elõzõ nap megsérült Angyalos András nem tudta vállalni a játékot.

Hamar vezetéshez jutott az SK, Mihály Zoltán a bal oldalról lõtt a magyar bajnok kapujába az elsõ percben.

Gyorsabban játszott a Székelyudvarhely, s az MVFC labdavesztéseibõl jó támadásokat vezettek. Nicusan egy ízben a kapufát is eltalálta, amire Kolompár egy méterrõl kihagyott ziccere volt a válasz.

A félidõ második fele már jobb periódus volt a Berettyóújfalunak, kontrákból próbálkoztak inkább Tamásék.

Két perccel a vége elõtt Mihály lõtte középrõl a kapu elé a labdát, ahol Gyurcsányi szép gólt szerzett sarokkal.

A második félidõ hatodik percében Vicickó ért bele balszerencsésen egy középre adott labdába, így már három gólosra nõtt a hazai elõny.

Valamivel agresszívabb játékra váltott az MVFC, többet is birtokolták a labdát, és sikerült is szépíteni Tamás lövése után. Ment elõre a Mezei-Vill, ám további gólt nem sikerült elérniük.

Ezen a mérkõzésen játszott a legjobban a tornán a magyar csapat, de az mindhárom meccsen látszott, hogy a felkészülés ezen szakaszában még nem nagyon megy a játék. Ez szinte törvényszerûnek is mondható.

Kozma Mihály:
- Azért rendeztük ezt a tornát, hogy felhozzon bennünket a bajnokságra illetve a Szuperkupára. Ez most már hagyományosan mindig így lesz. Jó csapatokat sikerült meghívnunk, nagyon kiegyensúlyozott mezõny jött össze, igen parázs meccsek alakultak ki. Egy-egy gól volt a különbség a csapatok között vagy döntetlen lett a mérkõzés. Nagyon komoly fizikai felkészülés után vagyunk, most a formába hozás idõszaka van.
Ennek megfelelõ volt tulajdonképpen a játék. Meccsrõl-meccsre javultunk, s az utolsó mérkõzésen, a magyar bajnok ellen már nagyon fegyelmezett és taktikus játékot tudtunk bemutatni. Hasonló lesz a taktika a Marosvásárhely elleni, vasárnapi meccsen is. A letámadást gyakoroltuk az elsõ két találkozón, de ahhoz még nem vagyunk elég agresszívak. Ezzel nem voltam megelégedve, így váltottunk, s ezt a játékot választjuk a Szuperkupára.

Végeredmény:

1. Székelyudvarhely
2. Sepsiszentgyörgy
3. Temesvár
4. MVFC Berettyóújfalu

gólkirály: Gyurcsányi Zsolt (Székelyudvarhely)
legjobb játékos: Igor (Székelyudvarhely)

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink