A Skorpió SE Salgótarján a női NB II bronzérmese
2014.05.11 | 00:00
A Skorpió SE Salgótarján a női NB II bronzérmese


Nõi NB II: A Skorpió SE Salgótarján a nõi NB II bronzérmese
 
Ahogy azt megjósoltuk a Skorpió SE Salgótarján az ELTE-BEAC legyõzésével megszerezte a harmadik helyett a nõi NB II-ben. A hazaiak becsületesen küzdöttek és lelkesedéssel próbálták meg eltüntetni a két csapat játékosállománya közti különbséget így megérdemlik a dicséretet, csakúgy mint a játékvezetõk akik gyakorlatilag hiba nélkül vezették le a meccset. A vendégek pont annyit adtak ki magukból ami a biztos gyõzelemhez kellett és sikeredzõjük Tóth Zsolt gyakori cserékkel próbálta frissíteni csapatát. Az eredmény õt igazolta.
 
Ha már a Mesternél tartunk feltétlen ki kell emelni az õ szerepét, mert kellõ szakértelemmel, végtelen türelemmel, egységes, sokat futó és stílusosan játszó csapatot faragott a rábízott állományból.
 
A mérkõzés üde színfoltja a mindössze 15 éves Balya Dorottya volt aki amellett, hogy kiosztott két gólpasszt, végig nagyon bátran, agilisan játszott, nem ismert elveszett labdát és rendkívül sokat és gyorsan futott. Nem véletlen, hogy a napokban egy helyi versenyen 400 méteres váltófutásban elsõ helyezést ért el társaival. Dorottya teljesítménye is azt igazolja, hogy igenis vannak komoly fiatal tehetségek a magyar nõi futsalban.
 
Harmadik helyezésüknek köszönhetõen elképzelhetõ, hogy az új idényben az élvonalban találkozhatunk a salgótarjániakkal. A második helyen álló Gyulai Amazonok ugyanis minden valószínûség szerint a következõ szezonban futsal helyett nagypályára fog nevezni, így várhatóan az MLSZ elnöksége a Skorpiót kérheti fel az NB I-s indulásra.
 
Nem a legjobb reklám a nõi futsalnak és a másodosztályú pontvadászat megítélésének, hogy a csere nélkül kiálló, sok gonddal küszködõ Közterület SK nem tudta végigjátszani a Berettyóújfalu elleni bajnokiját mivel 12-0-s állásnál harmadik játékosuk is megsérült így nem maradtak annyian, hogy le tudják játszani a hátralévõ 10 percet.
 
 
Nõi NB II, 25. forduló
 
MVFC Berettyóújfalu - Közterület SK 12-0 (5-0) félbeszakadt a 30. percben
 
MVFC:
Pozsgai Melinda - Füredi Andrea, Tóth Nóra, Tóth Anita, Kota Gabriella
Csere: Pozsgai Kitti, Kóti Lilla, Tóth Tamara, Varga Veronika, Ugrai Csilla
Vezetõedzõ: Trencsényi János
 
Közterület:
Gyarmati Titanilla - Ország Anita, Pavlik Júlia, Papp Tamara, Gencsi Nikolett
Vezetõedzõ: Kincses Ernõ
 
Gólszerzõ: Kota Gabriella (4), Ugrai Csilla (2), Pozsgai Kitti (2), Tóth Anita, Kóti Lilla, Varga Veronika, Tóth Nóra



ELTE-BEAC - Skorpió SE Salgótarján 2-5 (1-2)
Játékvezetõ: Rózsa Norbert., Asszisztens: Pintér Gábor, Patócs Gábor
 
ELTE:
Hajdu Orsolya - Gladity Alexandra, Béres Adrienn, Horváth Bors Bettina, Ignácz Blanka
Csere: Antal Éva, Keszi Orsolya, Móczik Alexandra Cintia, Tatai Krisztina, Blayer zsófia, Fóris Renáta, Orbán Csilla
Vezetõedzõ: Sajben Marcell
 
Skorpió:
Rusz Bianka - Gál Veronika Szandra, Németh Zsófia, Tóth Friderika, Molnár Anett
Csere: Rusz Boglárka, Bede Anna, Bede Anett, Balya Dorottya, Bokor Berill, Ferenc Flóra Franciska
Vezetõedzõ: Tóth Zsolt
 
 
Gólszerzõ: Orbán Csilla, Béres Adrienn, illetve Tóth Friderika (2), Gál Veronika Szandra, Ferencz Flóra Franciska, Bede Anna
 
Sajben Marcell (ELTE-BEAC vezetõedzõje): Sajnos ez nem a mi mérkõzésünk volt, pontatlanul dekoncentráltan játszottunk, és gyermeteg hibákból kaptuk a gólokat, nekünk pedig minden kifele pattant. De dolgozunk tovább hogy jövõre egy év rutinnal a hatunk mögött, meghatározó tagjai legyük az NB 2 bajnokságnak! Jövõ héten a közterület ellen szeretnénk gyõzelemmel zárni második szezonunkat. Gratulálunk a Skorpióknak a bronzhoz. 
Tóth Zsolt (Skorpió SE vezetõedzõje): Kitûnõ játékvezetés mellett úgy gondolom reális eredmény született. Rendkívül boldog vagyok és komoly fegyverténynek tartom, hogy a tavasszal alaposan megerõsödött NB II-ben sikerült megszereznünk a harmadik helyet, amelyért alaposan meg kellett küzdenünk. Bízom benne, hogy olyan döntés fog születni, hogy indulhatunk az élvonalban. Bár van még bõven tanulnivalónk, képesnek tartom a társaságot arra, hogy hosszabb távon az elsõ osztályban tudjon maradni.

 

Címkék

Hírdetés

Videók

Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00
Aramis SE - Nyírbátori SC (2024.04.26, stream)
2024.04.26 | 12:24

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink