A Rubeola utolsó szalmaszála
2023.04.27 | 09:35
A Rubeola utolsó szalmaszála

Nem pihenhetnek a csapatok a férfi NBI-ben, hiszen 8 nap alatt három fordulót is rendeznek. A hétfői játéknapot követően csütörtökön és pénteken is pályára lépnek az együttesek. Ma is és holnap is 3-3 találkozóra kerül sor. Az alsóházban egy találkozót rendeznek ma, de az sorsdöntő lehet a Rubi számára. A felsőházban kettőt is rendeznek, ami az érmes helyekről is dönthet.

NBI rájátszás, 7. forduló:

Jelen állás szerint úgy tűnik, hogy a Kecskemét bronzmérkőzést játszhat a szezon végén, de hogy ki lehet az ellenfele, az még kérdéses. A legnagyobb esély a Debrecenre van, hiszen két ponttal megelőzi a veszprémieket, de még Fehér Zsolt fiainak sem kell lemondaniuk. Mind a két fél vereséget szenvedett legutóbb, a Veszprém hazai pályán kapitulált a Hali ellen, míg a DEAC a Kecskemét vendégeként szenvedett minimális vereséget. Most az egyetemisták hazai környezetben nagy lépést tehetnek a negyedik hely felé, hiszen győzelem esetén 5 pontra nőne a különbség. Ami nehezíti Elek Gergő csapata dolgát, hogy míg nekik két nap pihenőjük volt, addig a Veszprémnek négy, mivel ők szombaton játszottak. A vendégcsapat még nyeretlen a rájátszásban, de abban bíznak, hogy egyszer minden sorozat megszakad. Ebben a szezonban eddig mind a három összecsapás döntetlenre végződött, és most is szoros csata várható.

A forduló rangadóját Szombathelyen rendezik, ahol az MVFC vendégeskedik. Jelenleg négy pont a két fél között a különbség, így még a vendégeknek van esélyük beérni ellenfelüket, igaz már nem a saját kezükben a sorsuk. Amennyiben a Hali otthon tartja a három pontot, gyakorlatilag megnyerte a rájátszást is. Mind a két együttes győzelemmel hangolt. A Haladás Veszprémben nyert nagy csatában, míg a Mezei az Aramis ellen szenvedett meg a pontokért. A szezon elején Ráblék legyőzték a címvédőt, de a folytatásban már csak a Juanra legénység örülhetett. Most is ők az esélyesei a találkozónak.

Az Aramis továbbra is jó teljesítményt nyújt a rájátszásban a sok hiányzója ellenére, és most is közel volt a bravúrhoz Berettyóújfaluban, de végül pont nélkül maradt. Jelenleg hatodik helyen állnak, de még mindig van esélyük odaérni a negyedik helyre. Ehhez az első lépés lehetne a Kecskemét legyőzése, de nem tűnik könnyűnek. Az alapszakaszban két döntetlen a mérleg, míg a rájátszásban egy igen fordulatos meccsen a Kecskemét örülhetett egy utolsó percben szerzett Pál Patrik gólnak köszönhetően. Most a budaörsi fiatalok hazai pályán visszavághatnak, és amennyiben sikerül, biztos, hogy előrébb lépnek a tabellán, mivel az előttük állók egymás ellen játszanak. Ami a Kecskemétet illeti, rangadót nyertek hétfőn este a DEAC ellen, amivel úgy tűnik, legrosszabb esetben is harmadik helyen zárnak, amit egy újabb sikerrel meg is erősítenének.

 

Nagyon fontos meccset veszített el hétfőn este a Rubeola, ami az első osztályú tagságukba kerülhet. Az MFA elleni vereséget követően hét pont a hátrányuk, amit négy forduló alatt igen nehéz lesz ledolgozni. Ez azt jelenti, hogy nem nagyon hibázhatnak már, így győzelmi kényszerrel kell pályára lépniük Újpesten. Az ellen az Újpest ellen, akik kényelmes helyzetből várják a hátralévő fordulókat. Magabiztosan nyertek Nyírbátorban is, és fölényesen vezetik az alsóházat. Amiben a Tigrisek bízhatnak, hogy hátha tudat alatt nem koncentrálnak úgy a lila-fehérek és meglephetik ellenfelüket. A rájátszás első körében sikerült pontot szerezni, és hátha most ezt sikerül túlszárnyalni. Ellenkező esetben készülhetnek a másodosztályra.

A Nyírbátornak nem tett jót a válogatott szünet. Kezdtek lendületbe jönni, két győzelmet is arattak, de hétfőn este nagyon simán kikaptak az Újpesttől, így továbbra is veszélyben az NBI-es tagságuk. Jelenleg egy ponttal állnak a kiesést jelentő 11. hely előtt, így nagyon fontos lenne egy siker. Ez nem lesz könnyű a Nyíregyháza otthonában, akik drámai hajrában szereztek nagyon fontos győzelmet a fővárosban. Ezzel kicsit fellélegezhetnek Lovas Norbert fiai, de hátra nem dőlhetnek. A hétfői siker akkor ér különösen sokat, ha most is nyerni tudnak. Vendéglátóként erre minden esélyük megvan, főleg, ha azt a teljesítményt tudják nyújtani, amit az ELTE ellen az első félidőben.

Fővárosi házirangadóra kerül sor péntek este. Nagyon sűrű a mezőny, hiszen két ponton belül van négy együttes, így sorsdöntőnek tekinthető minden összecsapás. Az ELTE rossz első félidőt követően fordítani tudott a Nyíregyháza ellen két gólos hátrányból, de hiába vezetett másfél perccel a vége előtt, a Nyíregyháza elvitte a pontokat. Az MFA eredményesebben szerepelt, remek védekezés mellett Szabó Dávid duplájával legyőzte a Rubit, amivel megelőzte mostani riválisát a tabellán és nincs kieső helyen. Jelenleg két pont a különbség a felek között, így egy egyetemi sikerrel visszaelőzhetnének. A rájátszás második körében sikerült nyerni egy egygólos mérkőzésen. Béni Zoltán fiai ezzel most is kiegyeznének, de az Akadémia is győzelmi szándékkal lép pályára. Amennyiben otthon tudják tartani a három pontot, nagy lépést tennének a bennmaradás felé.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink