A Rubeola legyőzhetetlen!
2021.06.06 | 07:36
A Rubeola legyőzhetetlen!

Ha Rubeola, akkor futsal.
Ha Rubeola, akkor mindig jó hangulatú meccs.
Ha Rubeola, akkor gyerekek, lányok, asszonyok sárga mezben a meccsen.
Ha Rubeola, akkor fanatikus Ultrák fekete pólóban.
Ha Rubeola, akkor Csömöri Sportcsarnok.

Ja, elnézést ez már nem igaz.

A Rubi már nem csömöri, számukra már nincs hely a csömöri oroszlánbarlangban. Furcsa ezt leírni, de furcsa is volt nézni a Rubeola szurkolókat a kistarcsai sportcsarnokban pénteken este. Valahogy az évek során az elmúlt 25 évben ők összenőttek, mármint Csömör és a Rubeola. Sajnálatos módon az ő általuk nyújtott sportélményre ma már nincs szükség Csömörön.
Viszont a Rubi legyőzhetetlen: a pályán is és a pályán kívül is. Ahogyan a meccsen egy öreg futsal őrült mondta: könnyebb 100 ezer patkányt kiirtani, mint a Rubeolát!
Igen, a Rubi újjászületett, újraindult, immár kistarcsai meccshelyszínnel, és ha már újrakezdték, akkor meg is nyerték 2020/21-ben a Regionális bajnokságot. És, ha már lúd, akkor legyen kövér – tartja a mondás, megnyerték az osztályozót a Sárvár ellen, kettős győzelemmel.

Aki pénteken este kilátogatott Kistarcsára a Rubeola-Sárvár mérkőzésre, annak nehéz dolga volt bejutnia a sportcsarnokba, viszont megérte. Igazi futsal meccset láthattak, bár ezúttal izgalom nélkül, hiszen az idegenbeli 4-3-es győzelem után a visszavágót végig magabiztosan vezetve nyerték a Jenei legények. A meccs MVP-je a 44 éves Schrancz Balázs volt, aki negyedóra alatt lőtt mesterhármasával mindent eldöntött.
Utánzásra érdemes volt látni azt, hogy a 14 Rubeolás játékos között 11 saját nevelésű játszott ezen a meccsen. Ha hozzávesszük, hogy az ellenfél játékosai között Gyurcsányi és Lódi (sokszázszoros magyar válogatottak) is a Rubeloában kezdték pályafutásukat, akkor nehéz szuperlatívuszok nélkül beszélni erről a tényleg nevelő egyesületről.
Nem túl nehéz megjósolni, hogy a Rubeola FC a 2021/22-es NB II egyik csoportjának bajnokesélyese, és a következő évben ismét az első osztály tagja lesz.

Végszóként, csak annyit, hogy a Sárvár mellett a mérkőzés másik nagy vesztese a Csömöri Sportcsarnok büfése, aki ezen a mérkőzésen csúcsbevételre tehetett volna szert a rántott-húsos szendvicseivel, ha ……..

   

RUBEOLA - SÁRVÁR FC FUTSAL FC 5-1 (3-0)
Kistarcsai Sportcsarnok, 400 néző
Játékvezetők: Apkó – Kiss G - Nyekita

Rubeola: Varsányi – Víz, Schrancz, Csopaki, Józsa
Cserék: Csikós, Oláh, Maruzsi, Kovács, Kis, Füzy, Hadzsi, Gál, Balogh
Vezetőedző: Jenei Ottó

Sárvár: Soós – Kovács, Halmos, Hegyesi, Manganelli A.
Cserék: Gyenes, Nagy M., Fábián, Manganelli Zs., Gyurcsányi, Tóth L, Németh K
Vezetőedző: Halmos Máté

Gólszerzők:  Schrancz 3, Hadzsi, Managelli (öngól) illetve Kovács A

Jenei Ottó: Nagyon készültünk és vártuk, hogy hazai pályán újra szurkolók előtt játszhassunk, emellett a tét miatt sem kellett motiválni senkit, inkább arra figyeltünk, hogy ne pörögjük túl a mérkőzést. A hétfői meccshez képest még stabilabbak voltunk, alig veszítettünk labdát veszélyes területen. Támadásban nagy iramot mentünk nem csak futásban, hanem a passzok minőségében, sebességében is tudtunk javulni. A jó csapatjátékon túl remek egyéni teljesítményeink voltak. Schrancz Balázs ismét éles volt, klasszisa sokat segített. A fiatalokra jobban odafigyeltünk, hiszen nem játszottak még ennyi ember előtt, de ma is jól vizsgáztak! Üzenet értéke van annak, hogy az utolsó percekben két 16 éves, két 17 éves és egy 18 éves játékos volt egyszerre a pályán, hiszen ők a többi fiatallal együtt tevékeny részesei voltak ennek a sikeres szezonnak. Sok örömet fognak még szerezni a Clubnak, a fejlődésük szempontjából is fontos volt a feljutás. A telt házra pedig nincsenek szavak, mert a csömöriek újra bebizonyították, hogy az elnyomás ellenére van igény a Rubeola FC-re és a minőségi futsalra! Köszönjük az egész éves támogatást és összefogást a Rubi család részéről! Ultráinknak pedig azért jár köszönet, mert ebben a nehéz szezonban sem veszítették motivációjukat, amikor csak lehetőségük volt, torkuk szakadtából szurkoltak nekünk!

Halmos Máté:Csalódott vagyok, hiszen a szezon végére sérülések tömkelegét szedtük össze. Szerettem volna, ha minden játékosnak tudtam volna adni lehetőséget egy ilyen mérkőzésen. A rutinos játékosaink minőséget adhattak volna, míg a futsallal idén először találkozó fiataloknak tapasztalatot jelenthetett volna. Gratulálok a Csömörnek és ezúton köszönöm saját csapatom játékosainak és mindenkinek aki hozzátett az évünkhöz! Bajnokságot nyertünk első évünkben, ami hatalmas büszkeséggel tölt el!

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

U19 futsal felkészülési mérkőzés: Magyarország - Ukrajna
2024.04.20 | 06:28
Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink