A remény hal meg utoljára
2008.07.04 | 00:00
A remény hal meg utoljára

Habár nehéz csoportba került az MVFC a szerdai nyoni sorsolás után, ahogy mondani szokták, a remény hal meg utoljára. A cikkhez kapcsolódó illusztráció is ezt próbálja jelképezni, hogy a nehéz helyzetekbõl is lehet kiút, s arra készülünk, hogy ezt megtaláljuk. Az alábbiakban amolyan útinapló szerûen számolunk be a Svájcban történtekrõl.

Kedden reggel érkeztünk meg Genfbe, majd az UEFA által biztosított Crowne Plaza hotelben el is foglaltuk szálláshelyünket. Ez a nap nem folyt olyan feszített menetben, mint a szerda, így jutott idõ egy kis városnézésre is. Este nyolc órakor következett a hivatalos vacsora, ahol ismerkedhettek egymással a leendõ minitornákat rendezõ klubok vezetõi. Mi természetesen a kicsit késõbb érkezõ székelyudvarhelyi csapattal rögtön megtaláltuk a közös hangot, sokan csodálkoztak is, hogy milyen nyelven kommunikálunk. Mikor említettük nekik, hogy magyarul, és, hogy a székely vezetõk is magyar nemzetiségûek, már szinte el sem hitték a dolgot.



Székely-magyar barátság

Szorosabbra fûztük a kapcsolatokat a finn bajnok elõjáróival, mindketten nagyon szimpatikusak voltak. Az egyikük egy tíz éve Finnországban élõ portugál fiatalember volt, aki állandó kérdéseivel és viccelõdésével feldobta a hangulatot.

Szerdán már szorosabb volt a beosztás. Reggel nyolc órakor indult a busz a sorsolás az UEFA székházába. Miután mindenki megérkezett, a csapatok képviselõi elfoglalták helyüket, s kezdõdhetett az elõadás sorozat. Az európai klubtornák elsõ számú vezetõje, Mikael Salzer nyitóbeszéde és köszöntése után az UEFA futsal igazgatója, Laurent Morel vette át a szót. Ezt követõen minden csapat bemutatkozott pár mondatban. Újra Morel Úr jött, s ismertette a rendezõ klubokkal az UEFA elvárásait, egyben arról is biztosította a jelenlévõket, hogy minden segítséget megkapnak a sikeres rendezés érdekében.



Az ebéd után jött a mindenki által már nagyon várt sorsolás. Folyt a találgatás, hogy ki kit kap, s a csoportok kialakítása után mindenki azon a véleményen volt, hogy a Mezei-Vill kvartettje a legnehezebb.

Délután minden klub kapott egy úgynevezett torna adminisztrátort, aki az európai szövetség és a csapatok közötti kapcsolatot tartja, s a rendezõ klubot segíti tanácsaival. Mi a spanyol Victor Beceiroval beszélgetünk, s személyében is egy rendkívül szimpatikus és segítõkész embert ismertünk meg.

Az esemény lezárásakor mindenki elmondhtatta pár mondatban, hogy milyen tapasztalatai voltak aznap, s az UEFA vezetõi is csatlakoztak az egyesületekhez, miszerint pozitív módon lehet csak beszélni erõõl a szerdáról.

Az MVFC részérõl Mezei József elnök is elmondta tapasztalatat honlapunknak:
- Kellemes napot tölthettünk el kedden Genfben, amely egy gyönyõrû város. Már ott észrevehetõ volt az, hogy milyen precízek a helyiek, ami másnap a sorsoláson is észrevehetõ volt. Pompásan készítetek elõ mindent, ami valószínûleg máskor is hasonlóan folyik, ám a mi környezetünkben nem mindennap találkozunk ezzel a mentalitással. Ilyenre számítottam egyébként, annak ellenére, hogy sohasem voltam még ilyen rendezvényen. Nagy öröm volt résztvenni az egész eseményen. Annak ellenére mondom ezt, hogy a sorsolás nem kedvezett túlságosan nekünk, a legerõsebb csoportba kerültünk, amiben Laurent Morel úr is megerõsített a vele folytatott beszélgetés során. Örülök is, meg nem is. Azt gondolom, hogy most is, mint egyébként mindig, egy igazi jó kihívás elõtt állunk. Soha nem szabad megijedni egy nagy feladattól. A kis feladatok, ha könnyûnek tûnnek, általában el szoktak veszni. A nehézségek még jobban összekovácsolnak bennünket. Ha a játéktudásunkat hozzuk, a gondolatainkat rendezzük, a munkánkat elvégezzük, akkor tisztesen helyt fogunk állni. Ebben akár egy örömteli esemény is benne lehet. Az is örömmel tölt el, hogy mi rendezhetjük a minitornát a csodálatos, debreceni Fõnix-csarnokban, amely minden UEFA vezetõ érdeklõdését felkeltette, s bevallásuk szerint is kiemelten figyelik a mi csoportunkat. Remélem, hogy sok nézõt tudunk odacsalogatni, hiszen a Sahtar Donyecket azt hiszem nem kell bemutatni, mindenki tisztában lehet azzal, hogy igazi futball hatalomról, Ukrajnáról van szó. A horvátokkal is hasonló a helyzet, mindig ott vannak a siker küszöbén, erõs csapatuk van. A selejtezõbõl is nívós ellenfél vár majd ránk, hiszen a bosnyák, a holland, a német és az észt bajnok sem képvisel gyenge játékerõt. Magunkat összehasonlítva velük azért elmondható, hogy mi sem vagyunk náluk rosszab gárda, de sok mindennek össze kell jönnie ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el. A hazai pálya nagy elõnyünk, bízom abban, hogy megölthetjük a csarnokot. Egyrészt a futsal népszerûsítése miatt, másrészt pedig egy jó erõfelmérõt láthat majd a publikum. A magyar bajnokság megnyerése után kíváncsiak lehetnek az emberek arra, hogy mit is tudhatunk nemzetközi szinten. Reméljük megtisztelnek bennünket szurkolóink ezzel, s jelenlétükkel segítenek abban, hogy ezeken a sorsdöntõ mérkõzéseken egy nagy lépést tegyünk Európa útjain.

Forrás: futsal.mezei-vill.hu

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30
DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink