A REAC, a Haladás II és a Tihany is nagyot lépett a felsőház felé
2022.02.15 | 21:23
A REAC, a Haladás II és a Tihany is nagyot lépett a felsőház felé

A férfi futsal NB II Nyugati csoportjában az alapszakasz egyik legfontosabb fordulóján vagyunk túl, nézzük, mi történt hétfőn!

Sárváron is nagyon kellett a három pont a REAC-nak, és bár az első percben hátrányba került, a szünetre három góllal válaszolt és fordított, ráadásul kiállították Balikó Milánt, a hazaiak ezen a találkozón debütáló kapusát. A második félidőben aztán a rákospalotaiak tovább növelve az előnyüket eldöntötték a mérkőzést, a vendéglátók csak egy utolsó perces szépítő góllal tudták keretbe foglalni a találkozót. A REAC csupán hat mezőnyjátékossal (a kiemelt kép még a múlt héten készült) is nagyon fontos sikert aratott, ezzel nemcsak a felsőház felé lépett nagyot, hanem a harmadik helyre is felugrott, míg a Sárvár a nyolcadik pozícióba csúszott, igaz, az MFA elleni meccsen kívül csak mögötte lévő csapattal játszik és egy találkozóval kevesebbet játszott a közvetlen riválisoknál.

Szintén kulcsmeccs volt a Nagykanizsa és a Tihany találkozója, és bár tíz percig még kiélezett volt a találkozó, onnantól kezdve a négygólos Csernay Dávid vezérletével elhúztak a vendégek. A hazaiak kapusát kiállították a második félidő közepén, de már akkor is öttel mentek a Balaton-partiak, akik végül 8–0-ra nyertek! A Tihany ezzel egészen a negyedik helyre ugrott, és nagy lépést tett a felsőház felé, még két nehéz és két könnyebb meccs vár rá. A nemrég még dobogós Nagykanizsa ugyanakkor a hetedik helyre csúszott, már csak három meccse van, és mind igencsak nehéz lesz – nagy bajba került Várhidi Péter együttese.

Az UTE magabiztosan vezette a nyugati csoportot az egész szezonban, ebben nagy szerepe volt a 31 találatig jutó, ezzel a góllövőlista élére álló Huszty Dánielnek. A 30 éves futballista ugyanakkor nagypályán az NB III-as Dunaújvárosba igazolt, így várhatóan a tavasszal már nem látjuk futsalpályán. Nemcsak ő volt azonban a lilák hiányzója a pécsi bajnokin, a hazaiak pedig kihasználták ezt a helyzetet, és (még az előzmények ismeretében is) nagy meglepetésre legyőzték az éllovast. Az UTE így nem tudta bebiztosítani az első helyét, míg a PEAC ezzel megtartotta az esélyét a felsőházra, de ahhoz hatalmas bravúr és háromból három győzelem kellene.

Két, a felsőházról már gyakorlatilag lemondó csapat találkozott a Szigetszentmiklós és a Dunaújváros összecsapásán. Sokáig nem esett gól, a szünet előtt azonban előnybe tudtak kerülni a hazaiak. A második félidő elején egyenlítettek a vendégek, de a miklósiak két gyors góllal válaszoltak, és eldöntötték a három pont sorsát, ezzel még a matematikai esélyüket megtartották a felsőházra, az újvárosiak viszont ismét kieső helyre csúsztak.

Miután a Haladásnál felépültek a covidos játékosok, a második csapat is megerősödött. Ezúttal azonban bármilyen összeállításban kötelező győzelem várt rá a BAK ellen, és bár a sereghajtó a szünetig még egész jól tartotta magát, a második félidőre elfogyott, a vége 7–2 lett. A szombathelyiek ezzel ismét a felsőházban vannak, a jövő héten le kell győzniük a Nagykanizsát, és akkor jó eséllyel ott is maradnak.

A forduló rangadójának ígérkező találkozót, az MFA és ELTE-BEAC párharcát elhalasztották.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 19. FORDULÓ
Sárvár – REAC 2–6
(Kovács, Mézer, ill. Szántovszki 2, Sztojanovits 2, Kollár, Altsach)
Nagykanizsa – Tihany 0–8
(Csernay 4, Rusvai, Horváth, Tar 2)
PTE PEAC-B Build&Trade – UTE 6–3
(Romvári 2, Bartal, Vénosz, Koronics 2, ill. Szűcs, Medveczki, Kasza)
Kisép Szigetszentmiklós – Dunaújváros 3–1
(Závodszky, Varga, Csapó, ill. Lajos)
Haladás II – BAK 7–2
(Vidák 3, Knizs 2, Dobány, Dobos , ill. Sipaki 2)

Magyar Futsal Akadémia – ELTE-BEAC – elhalasztva!

Hírdetés

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink