A Rába ETO nyerte a forduló rangadóját
2014.04.28 | 00:00
A Rába ETO nyerte a forduló rangadóját

A Rába ETO nyerte a forduló rangadóját

A nõi futsal NB-I felsõházi rájátszás hatodik fordulójában a bajnokságot nyert Astra a második helyen álló ETO csapatát fogadta. A két csapat egymás között mindig izgalmas mérkõzéseket játszott a kupában és a bajnokságban is, mindig Astra gyõzelem született.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls - Rába ETO Gyõr 2 - 4 (1-1)
Kiskunfélegyháza, KÉSZ Aréna 150 nézõ. 2014. 04. 27. 17: 30.
Játékvezetõk: Hegyesi Gábor, Kaszala Mihály, Halasi Zoltán Krisztián.

Astra-Bulls: Vincze Anikó - Megyes Ágnes, Pincze Gabriella Csilla, Szabó Boglárka, Dikanová Dominika.
Cserék: Szabó Nóra, Sebestyén Györgyi, Gál Tímea, Halászi Kinga, Kovács Klaudia, Vidács Krisztina. Vezetõedzõ: Dombó János.

Rába ETO: Oláh Erika - Szórádi Nikolett, Jakab Réka, Újvári Krisztina, Vígh Renáta.
Cserék: Jakab Petra, Podova Éva, Szûcs Vivien, Manzinger Nóra, Bocsárdi Eszter. Vezetõedzõ: Molnár Attila.

Gólszerzõk: Dikanová Dominika, Szabó Boglárka illetve Vígh Renáta (2), Újvári Eszter, Jakab Réka.
Sárga lap: Szabó Boglárka illetve Újvári Eszter.

Fergeteges hangulatban kezdõdött a mérkõzés, a csapatok szervezetten védekeztek, felváltva veszélyeztették a kapukat, de mindkét kapus magabiztosan hárította a helyzeteket. Valamivel veszélyesebb akciókat vezettek a vendégek, de ennek ellenére az Astra szerzett vezetést. Egy eladott labdát Szabó Boglárka elcsípett, pontos továbbítását Dikanová Dominika magabiztosan értékesített, 1-0. Hatalmas iramot diktáltak a csapatok, valamivel motiváltabbnak tûntek a vendégek, és a félidõ végén egy elõreívelt labdát Vígh Renáta megszerzett Vincze Anikóval vívott párharcban, és könnyedén gurított a kapuba, 1-1.

Szünet után a vendégek folytatták lendületes játékukat, a 21. percben a hazaiak eladták a labdát, Vígh Renáta kilépett és helyzetét gólra váltotta, 1-2. Egy perc elteltével növelték elõnyüket a vendégek, jobboldali támadás után Szórádi Nikolett kapu elé lõtt beadására Újvári Krisztina érkezett és igazítás nélkül egybõl a hálóba lõtt, 1-3. A bajnokcsapat igyekezett nagyobb tempóra váltani, de a vendégek állták a rohamokat, nehéz volt feltörni zárt védekezésüket. A hazaiak sorozatos támadásaikból sikerült szorossá tenni a mérkõzés állását, a 28. percben Megyes Ágnes lendületesen elfutott a jobboldalon, átadásából Szabó Boglárka a kapu jobb oldalába lõtt nagy erõvel, 2-3. A vendég gyõriek visszaálltak, a hazai szurkolók hatalmas buzdítással biztatták kedvenceiket, de a vendégek mindent elkövettek, hogy megússzák a hazai rohamokat. A mérkõzés hajrája a vendégeknek sikerült jobban, a hazaiak nem tudtak egyenlíteni, az ETO a 39. percben egy kontrából Jakab Réka találatával beállította a végeredményt, 2-4.

A mérkõzés összképe alapján elmondható, hogy egy izgalmas, fordulatokban gazdag mérkõzést láthattak a szurkolók. Mindkét csapat megmutatta a futsal minden szépségét, hatalmasat küzdöttek, a vendégek kicsivel motiváltabbak voltak, kihasználták helyzeteiket, és elsõ alkalommal gyõzték le ellenfelüket, megerõsítették második helyüket a táblázaton. Az Astra veresége ellenére igen büszke lehet arra az eredménysorra, amit az elmúlt három évben elért. Elsõ szezonjukban megnyerték az NB-II-es bajnokságot, ezüstérem a Magyar Kupában, két éves NB-I-es tagságuk elsõ évében kupagyõzelem és bajnoki cím, amiket ebben a szezonban megvédtek.

Molnár Attila, a Rába ETO vezetõedzõje: Egy évet dolgoztunk, hogy ezt az eredményt elérjük. A rájátszásban az otthoni mérkõzésen is közel volt már egymáshoz a két csapat. A szív és az akarat diadala volt a mai gyõzelem. Mindent megtettek ma a lányok, hogy legyõzzék az ország legjobb csapatát.

Dombó János, az Astra-Bulls vezetõedzõje: Fõ céljainkat már teljesítettük, megvédtük címeinket a Magyar Kupában és a bajnokságban is. A mai mérkõzés így alakult, követtünk el hibákat, a második félidõ elején beragadtunk, futnunk kellett az eredmény után. Fáradtak voltunk, elsõsorban idegileg, hiszen a héten két nagypályás mérkõzésünk volt. Szerdán a Ferencváros, szombaton az MTK ellen játszottunk kemény mérkõzést. Gratulálok ellenfelünknek, nagyon szervezettek voltak, küzdöttek, szerencséjük is volt, elõször gyõztek le bennünket.

Kovács Klaudia, Astra játékos: Nagyon kemény mérkõzés volt, kemény ütközetekkel, mindkét csapat nyerni akart, ma ez az ETO-nak jött össze. Nincs okunk szomorkodni, mi bajnokok és kupagyõztesek vagyunk.

Varga Ferenc  

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink