A Pécs vagy az MFA búcsúzik?
2024.05.05 | 11:30
A Pécs vagy az MFA búcsúzik?

Utolsó fordulójához érkezett a férfi NBI, ahol igazi izgalmak várhatók. Az előző játéknapon még három csapat volt érintett a kieséssel kapcsolatosan, de mostanra ez kettőre szűkült. Az Újpest számára egyszerű volt a képlet, hazai pályán kellett legyőzni a Pécset, amit könnyedén abszolváltak a lila-fehérek, így már nekik nem kell izgulniuk, jövőre is az élvonalra készülhetnek. Hasonló volt a helyzet az MFA számára is, akiknek hazai pályán “csak” annyi dolguk lett volna, hogy begyűjtik a három pontot a már kiesett Maglód ellen, de ez nem sikerült és az újonc elvitte a pontokat a fővárosból. Ezzel az Akadémia nehéz helyzetbe hozta magát és úgy léphetnek pályára az utolsó játéknapon, hogy még nem biztos az élvonalbeli tagságuk. A helyzetük viszont annyiból kedvezőbb a pécsiekkel szemben, hogy a saját kezükben van a sorsuk, hiszen amennyiben nyernek, nem kell a másik összecsapással foglalkozniuk. Viszont, ha nem sikerül nyerni hétfőn este, akkor a baranyai együttes eredményétől függ a sorsuk. Amennyiben a Pécs legyőzi az Aramist, utoléri pontszámban az Akadémiát és azonos pontszám esetén az újonc a bennmaradó, mivel az alapszakaszban és a rájátszásban együttvéve több győzelme lesz. Papíron a könnyebb dolga a mecsekaljai együttesnek van, mivel ők hazai pályán lépnek pályára egy olyan együttes ellen, akik ellen idén szerezték a legtöbb pontot, míg az MFA az alsóházban hibátlan Nyírbátor vendége lesz.

 

Nagy lehetőséget szalasztott el az MFA legutóbb, pontot tehetett volna a bennmaradás kérdésére, de a Maglód elleni ki-ki mérkőzésen alulmaradtak, így most kisebb csodára lesz szükségük, ha nem akarnak függni a másik mérkőzés eredményétől. Pechükre a rájátszás legnehezebb meccse maradt utoljára, hiszen a Nyírbátor vendégei lesznek, akik eddig hibátlanul állnak a rájátszásban. Elek Gergő együttese mind a kilenc mérkőzését megnyerte és toronymagasan vezeti az alsóházat. Nem kérdés, hogy a céljuk megőrizni a hibátlan mérleget, és első csapatként abszolválni hibátlanul az alsóházi rájátszást. Ha így történik, az az Akadémia élvonalbeli tagságába kerülhet. Persze a fővárosiak nem feltett kézzel utaznak, főleg ilyen helyzetben. Amiben bízhatnak, hogy az idei bajnokságban egyszer már sikerült legyőzniük mostani ellenfelüket, igaz ez hazai pályán történt. Ez már több mint fél éve volt, de ebbe talán lehet kapaszkodni. Ami nehezíti a helyzetüket, hogy a rájátszásban remekelő és a gólokat szállító Patócs Richárd nem lehet ott, mivel kiállították az előző fordulóban, a hiánya érzékeny veszteség lesz a vendégeknek. Amennyiben érvényesül a papírforma, izgulhatnak az Akadémisták, hogy alakul az eredmény Pécsen.

 

A Pécs a legutóbbi játéknapon a fővárosban vendégeskedett, és egy győzelemmel nagy lépést tehetett volna a bennmaradásért, de esélyük sem volt a pontszerzésre Újpesten. Szinte rögtön két gólos hátrányba kerültek és utána szaladtak csak az eredmény után, de végül nagyarányú vereséget szenvedtek. Szerencséjükre az MFA sem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, így még van javítási lehetőség, igaz már nem a saját kezükben a sorsuk. A képlet azonban egyszerű, amennyiben nem nyer az Akadémia Nyírbátorban, “csak” nyerni kell a budaörsiek ellen otthon. A papírforma alapján előbbire, vagyis a bátoriak győzelmére elég jó esély van, így leginkább magukra kell figyelni a vendéglátónak. A pécsiek nem túl jó teljesítményt nyújtottak Újpesten, azzal egészen biztosan nem lehet nyerni hétfőn este, de mint tudjuk, minden meccs más. Főleg, hogy az Aramis számára igazi mumus lett az újonc. A szezon elején találkoztak Pécsen a felek, ahol döntetlen lett a vége, viszont Budaörsön mind a kétszer a baranyai együttes nyert, ahol főleg az utóbbi lehetett a fájó Horváth Szabolcséknak. Három perccel a vége előtt még három góllal vezetettek, de végül vereséget szenvedtek. Ezek ismeretében az Aramis szeretne visszavágni és bebizonyítani, hogy képes legyőzni az újoncot. Ezért mindent meg is fognak tenni és teljes kerettel utaznak az összecsapásra. Az előző fordulóban a négy sárgás játékosok nem is léptek pályára, és a meghatározó játékosok nélkül nem is tudtak eredményesen szerepelni a Nyírbátor ellen, annak ellenére, hogy jól játszottak. Most a visszatérő Bognár, Büki, Komáromi hármassal reális esélyük van visszavágni a három nyeretlen meccsért, és amennyiben ez sikerül, a másik újonc is búcsúzik az élvonaltól. A kérdés, hogy hazai pályán saját közönsége előtt harmadszor is meg tudja-e lepni rutinos ellenfelét a Pécs.

 

Ez a mérkőzés abszolút tétnélküli, ami a pontokat illeti, hiszen az Újpest legutóbb bebiztosította bennmaradását a Pécs ellen, míg a Maglód korábban kiesett. Viszont a Pest megyei együttes még érdekelt a kupában és készülhet a hétvégi Final Fourra, így nekik ez egy jó felkészülési meccs lesz. Annak ellenére, hogy kiestek, komolyan vették a legutóbbi találkozójukat, ahol nyertek az MFA vendégeként, ami önbizalmat adhat a kupameccsre is. Ennek szellemében léphetnek most is pályára, hogy egy jó játékkal és jó eredménnyel még több önbizalmat szerezhetnek, ami jól jöhet a Veszprém elleni elődöntőre.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Haladás VSE-SG Kecskemét Bajnoki döntő, 1. mérkőzés
2024.05.17 | 16:26
Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink