A Pécs ellen javíthat a Nyírbátor
2023.12.01 | 11:21
A Pécs ellen javíthat a Nyírbátor

A sűrített novemberi menetrend után, decemberben sem pihenhetnek a csapatok, hiszen három fordulót is rendeznek. A 16. fordulóban két meccsre kerül sor péntek este, míg hármat hétfőn játszanak, míg a Haladás - MVFC rangadót januárra tették a Hali BL szereplése miatt.

A Veszprém rangadót bukott Nyíregyházán, amivel lecsúszott a dobogóról, igaz mindössze egy pont a hátrány a második helyezett Mezeivel szemben. Az élmezőny nagyon sűrű, hiszen négy csapat van egy ponton belül, így minden mérkőzésnek nagy jelentősége van. Az nem kérdés, hogy a felsőházban folytatja majd a rájátszást a Fehér alakulat, de nem mindegy hány pontot visznek magukkal. Ahhoz, hogy minél jobb pozícióban zárjanak, a kötelező meccseket hozni kell, főleg hazai pályán. Ilyennek tűnik a mostani, Aramis elleni bajnoki. A budaörsiek kisebb hullámvölgybe kerültek, de ennek ellenére legutóbb győztesen hagyták el a pályán, könnyedén győzték le a Nyírbátort. A három pont megszerzése ellenére nem játszottak igazán jól Bükiék, így ha ma este eredményesen akarnak szerepelni, jobb teljesítményre lesz szükségük. Főleg, hogy a Veszprém hazai pályán kifejezetten erős, és továbbra is veretlen. Két döntetlen mellett öt győzelemnél tartanak. Az őszi, budaörsi összecsapáson a bakonyiak domináltak, és magabiztosan nyertek és most is hasonlót ígér a papírforma. A kérdés, hogy az Aramis fel tudja-e ezt borítani.

 

A Nyírbátor az Aramishoz hasonlóan, hullámvölgybe került és négy bajnoki óta nem szerzett pontot. Az ember azt gondolná, hogy ki ellen lehetne javítani, ha nem az újonc ellen, főleg hazai pályán. De a pécsiek jó formában tudhatják magukat. Nyerni tudtak legutóbbi idegenbeli meccsükön Budaörsön, majd döntetlenre végeztek a Maglód ellen. Most egy újabb nehéz idegenbeli meccs vár rájuk Nyírbátorban, ami megmutatja, hogy csak fellángolás volt az elmúlt két meccs, vagy valóban előrébb léptek. A vendéglátónál továbbra is gondot okoznak az eltiltottak, hiszen Szentes-Bíró és Hadházi továbbra is piros lap miatt nem szerepelhet. Őket az Aramis ellen sem tudták pótolni és vélhetően most is így lesz. Ennek ellenére Elek Gergő fiai az esélyesek, főleg hazai pályán. AH versenyben akarnak maradni a hatodik helyért, kötelező a győzelem. Az ősszel Pécsen fölényesen nyertek, de vélhetően most nem lesz ekkora különbség.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

2024.09.06. DEAC-Haladás VSE /NB I. 4. forduló/
2024.09.07 | 07:59

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.08.18 | 14:09
2024.06.13 | 13:45
2024.05.30 | 20:33
2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
Támogatóink

Partnereink