A Nyírség otthonában botlott a listavezető Csenger
2022.12.14 | 00:05
A Nyírség otthonában botlott a listavezető Csenger

Teljes fordulóra került sor keleten, ahol a legnagyobb meglepetés, hogy az első helyen álló csengeriek nem bírtak a Nyírséggel. Emellett a Kincsem hazai veresége is meglepő, míg a többi összecsapáson érvényesült a papírforma.

14. forduló:

KINCSEM FUTSAL - KISTARCSA FUTSAL 6-7 (1-2)
Feljövőben volt a meccs előtt a Kistarcsa, hiszen két legutóbbi meccsét is megnyerte, így jó meccsre volt kilátás, és nem is kellett csalódnia a kilátogatóknak. Fordulatos, izgalmas találkozó kerekedett ki a két fél csatájából. Az első 10 percben csak helyzetekig jutottak a csapatok, de a félidő közepén beindult a Kistarcsa és három perc alatt három gólt szerzett, amire csak egy válasz érkezett szünetig. A fordulás után egy gyors gólváltás következett, így maradt a két gólos vendég előny, de a folytatásban a Kincsem egyenlíteni tudott. Viszont sokáig nem örülhettek, mert szinte rögtön két újabb gólt kaptak, így ismét szaladhattak az eredmény után. A remény hamar visszajött, mert rögtön jött egy szerencsés szépítő találat, majd az utolsó percben egy 10 méteres. Ezt sikerült gólra váltani, így úgy tűnt, döntetlen a vége, de a vendégek is büntetőhöz jutottak, amit ők is értékesítettek, így ismét náluk volt az előny. A drámának ekkor még nem volt vége, mert a legvégén újabb kisbüntetőt rúghatott a vendéglátó, de ezt már kihagyták, így a Kistarcsáé lett a három pont, amivel megközelítették egy pontra mostani riválisukat, míg a Kincsem leszakadt a dobogósoktól.

 

VS DUNAKSZI - ENERGIA SC GYÖNGYÖS 8-3 (4-1)
Az ismét igencsak tartalékos, de jóval rutinosabb Gyöngyös kezdett jobban Dunakeszin, előnybe is került. A vendégek gyakorlatilag végig öt a négyben játszottak, ám ebből nem lőtték, hanem kapták a találatokat – az első félidőben négyet is. A második játékrészt ugyanúgy kezdték Berkes Lászlóék, ahogy az elsőt: góllal. Ezúttal viszont egy büntetőnek köszönhetően ismét be tudták találni, így a találkozó legérdekesebb tíz perce következett. A kitámadó gyöngyösiek azonban nem tudtak egyenlíteni, és a meccsvégi kockáztatás újabb négy kapott gólt hozott. A végeredmény alapján nagyobb a különbség a pályán látottaknál, a Dunakeszi azonban a jó emberhátrányos védekezésének köszönhetően megérdemelten tartotta otthon a három pontot, és egy pontra feljött a riválisára.

 

MEAFC-MISKOLC - TISZAFÖLDVÁR SE 2-8 (2-2)
Nem volt kérdés, hogy a Földvár a mérkőzés esélyese, főleg hogy teljes kerettel tudtak elutazni a mérkőzésre. Ennek ellenére a Miskolc jól tartotta magát, legalábbis szünetig, hiszen ekkor döntetlen volt az eredményjelzőn. A fordulás után a vendégek magasabb fokozatra kapcsoltak és ekkor kiütközött a fölényük, ami eredményben is megmutatkozott, így végül sima, hat gólos győzelmet arattak.

 

NYÍRSÉG FC - CSENGER FUTSAL 4-4 (1-4)
A szezon elején is szoros meccset játszott a két csapat, és ez ezúttal sem volt máshogy. Pedig a találkozó elején úgy tűnt, elég sima lesz, hiszen a listavezető elhúzott három góllal. A Nyírség ugyan tudott szépíteni, de szünetig visszaállt a három gólos különbség. Ekkor kevesen gondolták, hogy a vendégek a fordulás után már nem tudnak betalálni és ez a győzelmükbe fog kerülni. A fordulás után a Szilágyi legénység minden helyzetét elpuskázta, ami meg is bosszulta magát. A játékrész derekán előbb szépítettet a hazaiak, majd egy újabb találattal már csak egy gól volt a hátrányuk. Ahogy telt az idő idő kérdése volt, hogy egyenlítenek a vendéglátók, ami a 32. percben be is következett. A hátralévő időben mind a két fél eldönthette volna a három pontot, de újabb gól már nem született, így maradt a döntetlen. Annak ellenére, hogy a Csenger két pontot veszített, továbbra is az első helyen áll.

 

MAGLÓDI TC - DAFC SZEGED 6-1 (3-0)
Hazaiak jó sorozatban voltak, így bizakodva várhatták a meccset, a visszavágás reményében, hiszen a szezon elején kikaptak mostani ellenfelüktől. Ezúttal nem bíztak semmit a véletlenre a maglódiak és szünetre eldöntötték a meccset. Sok helyzetet dolgoztak ki, amiből hármat ki is használtak, míg a hálójuk érintetlen maradt. A fordulás után tovább növelték az előnyüket, amire válaszoltak a vendégek, de mint később kiderült, ez volt az egyetlen találatuk, így könnyed győzelmet aratott a vendéglátó, a hajrában újabb két gólt szerezve. A Maglód jelenleg harmadik, de vesztett pontok alapján első helyen áll.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink