A női futsal ünnepe Tolnán
2008.04.29 | 00:00
A női futsal ünnepe Tolnán

A NÕI FUTSAL, A NÕI LABDARÚGÁS ÜNNEPE TOLNÁN
( Szubjektív beszámoló a Tolna-Universum mérkõzésrõl)

Tolna városi sportcsarnok 2008 április 26 18 óra. 350 nézõ!!!

Azzal kell kezdenem,hogy általában figyelemmel kísérem a nõi labdarúgás oldalon a hozzászólásokat.Az más kérdés , hogy ritkán szólok hozzá, általában csak akkor ha úgy érzem igazságtalanul támadnak bennünket.

Érdekel az emberek véleménye. Érdekel hogy ki hogyan látja a " nõifoci" problémáit. Nagyon sok építõ jellegû hozzászólás elhangzott már illetve nagyon sok olyan vélemény ami nem hiszem,hogy elöbbre vinné a szeretett sportágunkat. Az utóbbi idõben volt egy pár nagyon jó gondolat Covboy, Kalózpapa, Tamás, Andrew, részérõl. Ehhez szeretnék egy két gondolatot hozzáfûzni, a futsal rangadó kapcsán.

A mérkõzés értékelése nem az én feladatom,- ezt majd elvégzi a két edzõ-, egyébként sem tudnék érdemben hozzászólni, mert egyéb elfoglaltságom miatt szakmai szemmel nem tudtam figyelemmel kísérni a mérkõzést.
Sokat gondolkodtunk azon hogyan lehetne a nõi focit megismertetni, megszerettetni tolnai közönséggel.Ha valaki megnézi a mérkõzés nézõ számát , 350!!! talán elhiszi, hogy sikerült.

A recept Tolnán a következõ:
Elõször is kell egy jó csapat. Ez hogyan hozható létre: kellenek hozzá jól felkészült, lelkiismeretes edzõk.( Mucska Gyula, Wiesner József) no és tehetséges szorgalmas lányok.
Ennek a csapatnak kell egy megfelelõ létszámú utánpótlás csapat. Nálunk ez az u 15-ös csapat aki a nyújtottpályás bajnokságban játszik, mert sajnos nem tudtuk elérni, hogy legyen futsal u 15-ös bajnokság..Az utánpótlásnak is kell utánpótlás. Õk a focisulisok. Most már legalább 30-an vannak.

Kellenek hozzá lelkes szülõk akik nélkül sehol sem tartanánk.

Nagyon kell az önkormányzat támogatása. Kellenek a szponzorok Õket hogyan lehet megszerezni? Pl most készíttetünk a Tolnatáj televízióval az egyesületrõl egy DVD-t amelyen bemutatkozunk a leendõ támogatóinknak. Elõtte készült egy power point bemutató, ami szintén ezt a célt szolgálta. Itt mindjárt elõ is került a média szerepe. Az Universum elleni mérkõzés a következõ médiákban jelent meg. Tolnai Hírlap, Tolna Megyei Népújság, Alisca Rádió, Tolnatáj Televízió. A mérkõzésrõl felvételt készített a Tolnatáj tv., illetve a SPORTKLUB televízió. Az ígéret szerin a SPORTKLUB május 06-én kedden fél 8 kor sugároz egy összefoglalót. A tolnatáj pedig április 29 kedden szintén fél 8-kor adja le.

Nézõ csalogató módszerek: internet- kiküldtünk, vagy 600 meghívót az ismerõsöknek. ( iwiw, mywip.) Nagyon fontos, hogy mûködtetünk egy saját honlapot, aminek az új elérhetõsége a következõ: www. noifoci.extra.hu.

Nagyon sok nézõt hoztak a focisulis gyerekek Õk bevonulhatnak a mérkõzés elején a felnõttekkel, játszhatnak a szünetben közönség elõtt, benne lehetnek a televízióban- persze hogy eljönnek velük az apukák anyukák, nagyszülõk. A gyerekek reméljük örökre " megfertõzõdnek"a focival

Az idei évben remek kapcsolatot alakítottunk ki a férfi labdarúgókkal. Szerencsére, olyan vezetés van a fiúknál ,hogy nem hogy semmibe veszi, hanem maximálisan támogatja a leány labdarúgókat. Mi is elmentünk az õ meccsükre, most õk is eljöttek a miénkre. Remek hangulatot varázsoltak a nézõtérre. A kézilabdás lányokkal szintén ez a helyzet, Ott szurkoltak a lelátón, legközelebb mi is ott leszünk az õ meccsükön.

A felnõtt lányok nagyon sok edzõmérkõzést játszanak fiú csapatok ellen. Õk is eljönnek, mert kíváncsiak ránk.

A belépõjegy mellé minden szurkoló kap egy programfüzetet, valamint a megyei újság beharangozójának fénymásolatát. A belépõ csekély 200 ft, amit a nézõk még keveselnek is. Természetesen a gyerekeknek ingyenes, sõt a múltkori hazai mérkõzésünkön még csokit is kaptak ajándékba.

Szóval, sok munkával, ötlettel, igenis elõrébb lehet lépni a nõi labdarúgásban is. Ezen a mérkõzésen( Tolna-Universum) - a mérkõzést sajnos elveszítettük, de a nõi foci nagyon sokat nyert Tolnán, de reméljük a megyében is.

Az estét bogyiszlói kakaspörkölt zárta, természetesen az ellenfél játékosaival közösen.

Folk György Tolna-Mözsi Nõi L.S.E.

Forrás: www.noilabdarugas.hu




Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink