A női futsal bája
2016.03.23 | 12:29
A női futsal bája Adri szerint az edző utasítása szent és sérthetetlen… Gabi volt az első kis ügyes, akinek sikerült a futsallabdát a kosárpalánkon átrúgni… A szív, az ész, a kreativitás mindkét csajnál az első helyeken szerepel… Dancs Rebit és Bokor Adrit bárhova, csak kapuba ne!

A bajnoki rájátszásra (és a tavalyi bajnok Astra elleni két, április eleji ütközetre) készülő DEAC NB1-es felnőtt női futsalcsapatának két meghatározó játékosát pécéztük ki, s kértük meg, hogy válaszoljanak ugyanarra a 13+1 kérdésre. A félig komoly, félig kötözködő kérdésekre az alábbi válaszokat adta a kőkemény védő hírében álló Bokor Adrienn és az egyik gólzsák, Kota Gabriella. Érdekes, hogy egyes esetekben igen hasonló feleletet kaptunk (reméljük, nem beszéltek össze).

  FUTSAL TOTÓ HÖLGYEKNEK

1. Miért szereted a futsalt?

Bokor Adri: Azért szeretem, mert pörgős, izgalmas és kreatív játék. Kötetlenebbek a posztok mint nagypályán, ezért egyénileg többet lehet vállalni.

Kota Gabi: Mert gyors a játék, sok a gól és izgalmasabb, mint a nagypályás foci. 2. Miért utálod a futsalt?

Bokor Adri: Mivel szeretem ezért nem utálhatom.

Kota Gabi: Mert (sérülés miatt) nem tudok végigjátszani egy meccset se (mostanában), muszáj a padon töltenem némi időt. 3. Csak őszintén, ha egy tétmeccsen jól jön lábra (lövésre) egy labda, de tudod, a taktika szerint most meg kéne tartani azt, mit teszel?

Bokor Adri: Minden szituációban a játékos dönt és próbálja a legjobb opciót választani, még ha a taktikát ezzel meg is szegi.

Kota Gabi: A meccs állásától is függ, de nagy valószínűséggel ellövöm. 4. Állítsd fontossági sorrendbe az alábbi, futsalhoz (is) kötődő fogalmakat (elöl a legfontosabb…)! - keménység, ész, technika, fizikum, kreativitás, szív, morál

Bokor Adri: Szív, kreativitás (ide vennem az észt is), fizikum, keménység, technika, morál. Kota Gabi: Szív, ész, kreativitás, technika, keménység, fizikum, morál.

5. Hány méterről vállalnád be tutira, hogy 5-ből 3-at beemelsz a kapuba leesés nélkül (kispályán és nagypályán)?

Bokor Adri: Mivel a kispályát is figyelembe kell venni ezért legyen 25 méter.

Kota Gabi: Kispályán 15, nagypályán 25 méter körüli távról, de saját teljesítményre nem fogadok. 6. Mi volt a szezon mozdulata, mozzanata számodra eddig? (saját magadtól, ill. egy csapattárstól vagy edzőtől)

Bokor Adri: A szezon mozdulata nekem egy kapáslövés gól volt szöglet után. A csapattal pedig az amikor leikszeltünk a későbbi alapszakaszgyőztes Tolnával.

Kota Gabi: Mikor Viki kifogja a tíz-, illetve hatmétereseket annál jobb dolog nincs. Saját részről pedig amikor én rúgtam át először a kosárpalánkon (!!!) a labdát a DESOK csarnokban. 7. Mi jut elsőnek eszedbe (vagy csúszik ki a szádon), ha gólt szerzel? (Védőknél, ha egy nagyot mentesz.)

Bokor Adri: Ha gólt szerzek, akkor nem szólok semmit, csak odaszaladok a legközelebbi csapattársamhoz és megölelem. Ha hátul mentek, akkor néha kicsúszik egy-két nem oda illő szó, illetve lepacsizok Vikivel, a kapusunkkal.

Kota Gabi: Az nem tűr nyomdafestéket. 8. Ki az a csaj a DEAC-ban, akit akkor se állítanál be a kapuba, ha ő lenne az egyetlen opció?

Bokor Adri: Saját magamat. Van önkritikám és szerintem ez lenne a legrosszabb döntés.

Kota Gabi: Dancs Rebi. 9. Mi a jobb a férfi vagy a női futsal?

Bokor Adri: Nézőként a férfi, ez egyértelmű, de egy női meccs is lehet nagyon izgalmas és eseményben gazdag, amin a nézők is együtt tudnak élni a játékkal.

Kota Gabi: Egyik se jobb vagy rosszabb, inkább más. A férfiak ebben a sportban is elismertebbek és népszerűbbek. 10. Hányszor van olyan (átlagban) egy meccsen, hogy nem fogadod meg edződ utasítását?

Bokor Adri: Az edző utasítása szent és sérthetetlen, még akkor is, ha esetleg nem értek vele egyet vagy húzom érte a számat. Ha mindenki azt csinálna ami szerinte a legjobb, akkor káosz lenne a pályán.

Kota Gabi: Olyan, hogy szándékosan ne azt csináljam, amit mondanak az ritka, az viszont, hogy elfelejtem, hogy mit kérnek és ezért mást csinálok sajnos gyakori, 10-15-szor biztos előfordul meccsenként. 11. Mi a nagyobb csapás számodra, ha letörik a körmöd vagy ha összeborzolódik a hajad meccs közben?

Bokor Adri: Meccs közben ilyenekkel nem foglalkozok. Utána ráérek ezen siránkozni.

Kota Gabi: Nincs akkora körmöm, hogy letörjön, a hajam pedig minden alkalommalösszeborzolódik, szóval inkább az utóbbi. 12. Mi a kedvenc: színed, zenéd, kajád, piád, filmed, könyved, csapatod (foci – bármilyen)?

Bokor Adri: Piros, sok kedvencem van: pl. lasagne, Jana ízesített víz, Viharsziget, Agatha Christie művei, csak Barca!

Kota Gabi: Zöld, jelenleg az X Ambassadors - Renegades, zöldségsaláta vagy párolt zöldség grillezett csirkemellel, tej, Inception, Stephen Hawking - Az idő rövid története, kedvenc csapatom pedig minden sportban a Ferencváros.  13. Mit választanál egy fárasztó edzés végén inkább: még 5 ingafutás (gyilkos, ki hogy hívja) vagy addig dekázni, amíg nem megy egyszerre 50?

Bokor Adri: Mivel 50-et becsukott szemmel is tudok dekázni, ezért azt.

Kota Gabi:Ötvenet bármikor dekázok, szóval azt választom. +1. Mi volt a szezon mondása (beszólása) eddig? (ki és mit)

Bokor Adri:Erre nem tudok válaszolni Van sok, de most nem emlékszem.

Kota Gabi: Egy konkrétat nem tudok mondani, de Horváth Reninek minden szava arany.

Forrás: deac.hu

 

 

Címkék

Hírdetés

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink