A Nagykanizsa készülhet a felsőházra, alapszakasz-győztes a TF
2023.03.05 | 08:53
A Nagykanizsa készülhet a felsőházra, alapszakasz-győztes a TF

Az NBII utolsó fordulójához érkeztünk, amiből három mérkőzésre péntek este került sor nyugaton, amelyből kettő sorsdöntőnek számított. A kérdés az volt, hogy a Kanizsa és az Újváros versenyfutásából ki jön ki győztesen, és kié lesz a még felsőházi rájátszást érő hatodik hely. A záró forduló előtt a Nagykanizsa egy ponttal vezetett riválisa előtt, így a saját kezében volt a sorsa. Viszont nehezebb feladat várt rá papíron, hiszen nekik a Haladáshoz kellett utazniuk, míg a Dunaújváros az alsóházi Miklóst fogadta. Az újvárosiak abban bízhattak csak, hogy a kanizsaiak nyeretlenek maradnak Szombathelyen, ők pedig legyőzik a Szigetszentmiklóst. Mint utóbb kiderült, egyik sem jött össze. Otthon botlott a Dunaújváros, de nem volt jelentősége, mivel a Nagykanizsa nyerni tudott a kis Hali otthonában. A két együttes versenyfutása mellett egy rangadóra is sor került, ahol a Mad Dogs legyőzte az UTE gárdáját, amivel alapszakasz-győztest csinált a TFSE-ből. A lila-fehéreknek még lett volna esélye beérni az egyetemistákat, de vereségükkel eldőlt, hogy másodikként fordulnak.

NBII Nyugati csoport, 22. forduló:

HALADÁS VSE II - NAGYANIZSAI FUTSAL CLUB 3-4 (2-2)
Fontos meccset rendeztek Szombathelyen, hiszen a Nagykanizsa győzelme esetén biztosan a felsőházban folytathatja, míg a Hali akár második is lehet a három pont megszerzésével. Érdekes volt, hogy annak ellenére, hogy az NBI-ben nem volt forduló, egyetlen visszajátszó sem volt a hazaiaknál, csak a fiatalok kaptak szerepet, többek közt több U17-es is. Bátran játszottak a vendéglátók és kétszer is betaláltak az első játékrészben, de mind a két esetben jött a kanizsai válasz, így döntetlen volt az eredmény szünetben. A fordulás után is kiegyenlített volt a mérkőzés, és a Hali fiataljai harmadszor is megszerezték a vezetést, így nehéz helyzetbe került a vendégcsapat. Hiába rohamoztak Gyurcsányiék, úgy tűnt, elmarad a bravúr, de a végére maradt a csattanó. Az utolsó percben előbb sikerült egyenlíteni, majd a legvégén a győztes találatot megszerezni, így összejött a bravúr. A három pont azt jelentette, hogy az Újváros meccstől függetlenül megvan a hatodik, felsőházat érő pozíció a Nagykanizsa számára. A Haladás a dobogó harmadik fokán zárt, elszalasztva a második helyet.

 

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - KISÉP FUTSAL SZIGETSZENTMIKLÓS 3-3 (1-2)
A nagyobb tét a hazaiak számára volt előzetesen, mert még élt a remény a felsőházi rájátszás elérésére, de ehhez mindenképpen nyerni kellett. Papíron nem is tűnt megoldhatatlan feladatnak a Miklós legyőzése, hiszen a vendégek a tabella vége felé tanyáznak, de intő jel lehetett, hogy az előző játéknapon legyőzték a Mad Dogsot. A vendégcsapat igen foghíjasan érkeztek, de ennek ellenére is abszolút partiban voltak a hazaiakkal, így teljesen kiegyenlített volt az összecsapás. Az első találatra a félidő közepéig kellett várni, ekkor a miklósiak szereztek vezetést, de hamar jött az egyenlítés. Sokáig nem örülhettek az újvárosiak, mert szinte rögtön hátrányba kerültek ismét, amit szünetig nem is sikerült ledolgozni. A második félidő hasonló játékot hozott, mint az első, próbálkoztak a hazaiak, de nehezen találtak fogást ellenfelükön. A sokáig meddő hazai fölény a 32. percben érett góllá, így újra döntetlen volt az állás, így kezdődhetett minden elölről. Mivel a Dunaújvárosnak csak a győzelem volt elegendő, a hajrára kockáztatott és megpróbálkozott a vészkapus játékkal. Ez nem igazán jött be, mert egy labdavesztés után a vendégek betaláltak az üres kapuba, így egy perccel a vége előtt elúszni látszott a találkozó. Ennek ellenére nem adta fel az Újváros és az utolsó percben egy szerencsésnek mondható találattal legalább az egyik pontot megmentette. A döntetlen azt jelentette, hogy a Dunaújváros csak az alsóházban folytathatja a Miklóssal együtt, ahol vélhetően nagy harc lesz kiesés ellen, mivel idén három együttes is búcsúzik a másodosztálytól.


Mad Dogs - UTE 5-3 (0-0)

A vendégcsapat úgy lépett pályára, hogy még van matematikai esélye megnyerni az alapszakaszt, de ehhez mindenképp szüksége volt a három pontra. A Mad Dogs számára csak az volt a kérdés, hogy a negyedik vagy ötödik helyen zár, de inkább utóbbira van nagyobb esély, még győzelme esetén is. Az első félidő nagy küzdelmet és helyzeteket hozott, de gólt nem. Egyik fél sem tudta egyetlen helyzetét sem kihasználni, így a döntés a második félidőre maradt. A fordulás után a vendéglátók kapták el jobban a fonalat és három gólos előnyre tettek szert a félidő közepére. A lila-fehérek vészapus játékkal a feljöttek egy gólra, de az utolsó percben egy újabb hazai találat eldöntötte a három pont sorsát. Az UTE veresége azt jelentette, hogy másodikként zárnak, így az egyetemistáké az alapszakasz első helye. A Mad Dogs csak most bánhatja igazán az előző fordulóban a sereghajtó elleni vereséget, hiszen azzal a három ponttal a dobogó harmadik fokán fordulhatott volna, így viszont vélhetően ötödik lesz.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink