A miskolci csapat pontokat vesztett
2008.03.10 | 00:00
A miskolci csapat pontokat vesztett

BNFK-Miskolci Szabadidõközpont-Vénusz (2:0) 4:4
Berettyóújfalu, 50 nézõ
Vezette.Horváth Róbert, Szabó József

Berettyóújfalu: Pozsgai-Tóth Tamara, Ugrai Csilla, Nagy Barbara, Lovász Kinga-Szücs Helga, Góz Éva, Hajós Csilla

Miskolc: Holba Valéria - Molnár Réka, Kovács Aliz, Balovics Réka, Csepregi Gabriella - Szõke Zsuzsanna, Végh Eszter, Kresák Katalin, Lengyel Zsanett,Kataona Brigitta (k)

Jók: Csepregi, Kovács

Gólok: Ugrai, Nagy, Lovász ill. Csepregi (3), Kovács

Sárga: Ugrai, ill. Holba

Dr. Juhász Viktor a  Miskolc elnöke: Javuló játék mellett csapnivaló helyzetkihasználás, az elsõ félidõben góllövés elleni szérumot kapott a csapat. A második félidõben gyorsítottunk a játékunkon és ismét tudtunk fordítani, azonban a sok kihagyott helyzet és kisbüntetõ 10 másodpercel a vége elõtt megbosszulta magát. Remélem a Berettyó a következõ fordulókban is hasonlóan jó formát fog mutatni.

Skorpió SE Salgótarján - Szentesi FSC 3-0 (1-0)
Balassagyarmati Városi Sportcsarnok, 50 nézõ,
Vezette: Mohácsi L., Molnár L.
Skorpió SE Salgótarján: Vargáné - Tóth F., Gáspár M., Farkas Zs., Tóth E. Csere: Gál V. Sz., Szklenár K., Pásztorné, Franka N., Szedlák A. Edzõ: Pusnik Zoltán.
Szentes: Magyar M. - Kiss E., Milovanovics L., Bali C., Szabó N. Csere: Bencze B., Szûcs B. Edzõ: Tóth Antal.
Góllövõk: Tóth F. (3.), Tóth E. (22.), Gáspár M. (31.).
Jók: Vargáné, Tóth F., Tóth E., ill. Szabó N., Milovanovics L.

A tavaszi szezont két nem várt különbségû vereséggel kezdõ, ám a legutóbbi, Miskolc elleni mérkõzésen már helyenként kimondottan jól játszó Skorpió SE egyértelmûen a gyõzelem reményében lépett pályára az elõzetes híreknek megfelelõen roppant foghíjas csapattal érkezõ, kényszerûségbõl több újoncot és sérüléssel bajlódó játékost is bevetõ Szentes elleni találkozón. Ennek megfelelõen a lendületesen kezdõ tarjániak azonnal a kapujukhoz szögezték riválisukat, s három perc elteltével máris a vendégek hálójában táncolt a labda. Tóth Friderika közeli szabadrúgás után szerzett vezetõ találatát követõen is inkább a mieink kezdeményeztek, igaz, a szentesiek szórványos ellencsapásai szinte mindig veszélyt jelentettek a jól védõ Vargáné kapujára. A félidõ második felében azután a tarjániak is a kevés cserével rendelkezõ riválisnak kedvezõbb komótos tempóra váltottak, aminek következtében eléggé leült az addig jó iramú mérkõzés.

Jellemzõ, hogy ebben az idõszakban a legnagyobb izgalmat a játékvezetõk mûködését meglehetõsen kritikus szemmel figyelõ, s elégedetlenségének többször hangot is adó vendégtréner kiállítása jelentette. A második játékrész az elsõhöz hasonlóan hazai találattal indult, ráadásul ehhez a gólhoz még helyzetre sem volt szükségük a tarjániaknak. Az agilisan játszó Tóth Eszter a szentesi hálóõr gyermeteg hibáját használva passzolt az üresen tátongó kapuba, amivel gyakorlatilag el is dõlt a nem túlságosan élvezetes, inkább küzdelmesnek mondható találkozó. A hátralévõ idõben ugyan a csongrádiak mindent megtettek a szépítés érdekében, azonban próbálkozásaikat nem kísérte szerencse. A játékot betegen vállaló Gáspár Mónika viszont egyet kihasznált csapata ugyancsak szép számmal adódó lehetõségeibõl, így a Skorpió végül háromgólos gyõzelemmel zárta le négy mérkõzést felölelõ nyeretlenségi sorozatát.

Pusnik Zoltán: - A lányok végre tudtak egymásért küzdeni, így a rengeteg kihagyott helyzet ellenére is biztosan nyertük meg a nõnapi mérkõzést. A csapat tagjai közül ezúttal senkit sem akarok külön kiemelni, hiszen minden játékos sokat tett azért, hogy gyõztesen hagyjuk el a pályát.

Tóth Antal: - Ismét igen tartalékos csapattal álltunk ki, a sok hiányzó miatt két újoncot is avattunk. Roppant gyenge játékvezetés mellett sportszerû mérkõzést vívott a két együttes, lányainknak gratulálok a helytálláshoz, a Skorpiónak pedig a gyõzelemhez!

Forrás: Nógrád megyei Hírlap

Salgótarjáni Vadmacskák - Villár-Pí Plusz-Tolna-Mözs 3-13 (1-5)
Bátonyterenye, Fáy András SZKI, 50 nézõ,
Vezette: Mohácsi B., Marcsok J.
Salgótarjáni Vadmacskák: Rusz Bianka - Bogár N., Schneiker L., Bárnai M., Hrecska V. Csere: Bérczesi E., Farkas D., Lehoczki A., Paragi I. K., Kiss E., Komáromi L. Edzõ: Hornyák János.
Tolna-Mözs: Blesz N. - Hodován E., Hepp A., Varga A., Simon B. Csere: Radó Sz., Kovács A., Mecseki Á., Pfundtner V., Klézli Sz. Edzõ: Wiesner József.
Góllövõk: Lehoczki A. (15.), Bárnai M. (24., 38.), ill. Varga A. (3., 15., 22.), Simon B. (6., 13., 29., 35.), Radó Sz. (18., 25., 26.), Klézli Sz. (35.), Pfundtner V. (40.). Jók: Rusz Bianka, Bárnai M., Lehoczki A., ill. Simon B., Radó Sz., Varga A.

Kedves kis ünnepség elõzte meg a szombat délelõtti, bátonyterenyei találkozót, a Salgótarjáni Vadmacskák vezetõsége ugyanis a nemzetközi nõnap alkalmából egy-egy szál virággal köszöntötte a két csapat játékosait a kezdés elõtt. Maga a mérkõzés már kevésbé örömtelien alakult a taktikájukat alapvetõen a biztonságos védekezésre építõ vendéglátók számára, a listavezetõ tolnaiaknak ugyanis az elsõ percekben kétszer is sikerült feltörniük az olykor meglehetõsen szellõsen záró tarjáni „reteszt".

A folytatásban is támadásban maradtak a látogatók, a hazaiak eredményes zavaró tevékenységének is betudhatóan azonban ebben az idõszakban meglehetõsen sok hiba csúszott Hodovánék játékába. Az újabb feljegyzésre érdemes eseményekre így egészen a félidõ hajrájáig kellett várni: Simon Bogi második találatára az elõrehúzódó Lehoczki Alexandra némi mázlival még válaszolni tudott, ám a végjátékban ismét a szünetre négygólos elõnybe kerülõ vendégek percei következtek.

Fordulás után már a bunkerfocit feladó házigazdák is jóval többször merészkedtek át ellenfelük térfelére, s bár ezáltal akadt is néhány szépítési lehetõségük a lelkesen, s helyenként ügyesen játszó Vadmacskáknak - akik közül a szemfüles Bárnai Mónika kétszer is betalált -, védelmük gyakori fellazulásával a szépségdíjas akciókat vezetõ tolnai támadók számára is jóval nagyobb tér nyílt. Simon Bogi és Radó Szabina pedig remekül éltek kínálkozó lehetõségeikkel, s a finisben fölényessé tették a jó hírére teljes mértékben rászolgáló éllovas sikerét.

Hornyák János: - Azt gondolom, a csapat tudásához mérten mindent megtett ezen a mérkõzésen, s a lányok a nagy különbségû vereség ellenére is tisztességgel helytálltak a bajnokaspiráns ellen. Sajnos, védekezésünkbe ezúttal is sok hiba csúszott, több gólt is ajándékba adtunk egyébként igen jól játszó ellenfelünknek.

Wiesner József: - Voltak periódusok, amikor kapkodva, idegesen, sok hibával játszottunk, de voltak olyanok is, amikor tetszetõs támadásokat vezettünk és szép gólokat rúgtunk.

Forrás: Nógrád megyei Hírlap

További eredmények: Univerzum NFC - HK-Gödöllõ-City Line 8-2 (3-2)
        


Címkék

Hírdetés

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink