A Mezei-Vill vagy a Veszprém lesz a második?
2023.02.13 | 09:00
A Mezei-Vill vagy a Veszprém lesz a második?

Hétfőn este véget ér az idei bajnokság alapszakasza a férfiaknál. A legfontosabb kérdések hetekkel ezelőtt eldőltek, hiszen már korábban kiderült, hogy melyik hat csapat folytathatja a felső, illetve melyik hat az alsóházban.

A felsőházban az előző játéknapon eldőlt, hogy a Hali nyeri az alapszakaszt, de mögötte még három csapat pályázik a dobogóra. A második helyre a Berettyóújfalu és a Veszprém futhat be, míg a Kecskemét számára kedvező eredmény esetén harmadik is lehet, de legrosszabb esetben negyedik. Ami még kérdéses, hogy az Aramis vagy a DEAC végez az ötödik, illetve hatodik helyen, előbbi van kedvezőbb helyzetben. Ami az alsóházat illeti, korábban kiderült, hogy az Újpest nyeri, mögötte a Nyíregyháza végez, és az ELTE lesz a sereghajtó. Jelenleg az MFA a 9. helyen, mögötte a Nyírbátor és a Rubi áll, akik még akár előrébb is léphetnek, de nagyon nehéz meccs vár rájuk, így igazi bravúr lenne részükről.

Egyébként a csapatok nagy része jól “időzített”, hiszen több játékos az utolsó fordulóra begyűjtötte az ötödik sárgáját, így tiszta lappal kezdhet majd a rájátszásban. Ezen a játéknapon összesen 16 játékos nem léphet pályára eltiltás miatt, a Kecskemétnél öt ilyen játékos is akad.

NBI, 22. forduló:

A forduló rangadóját rendezik Berettyóújfaluban. A két csapatnak ellentétesre sikerült az előző forduló. A Veszprém amennyiben nyert volna, még versenyben lenne az alapszakasz-győzelemért, de már biztos lenne matematikailag a második helye. De hiába vezetett már három góllal a Fehér-legénység, az MFA egy perc alatt egyenlített, így csak egy pontot tudtak szerezni. Ezek ismeretében úgy utazhatnak Újfaluba, hogy legalább döntetlenre kell végezniük, hogy megmaradjon a második helyük. Ebben a küzdelemben Gelencsérre nem számíthatnak, aki sárga lapos eltiltását tölti. A Mezei-Vill első idegenbeli rangadóját nyerte legutóbb, TV-s mérkőzésen legyőzte a Kecskemétet, így megmaradt az esélye, hogy megelőzze a Veszprémet. Ehhez mindenképpen nyernie kellene, de eltiltás miatt Rábl, Nagy és Matheus sem léphet pályára, így lényegesen csökkennek az esélyeik. Ennek ellenére bízhatnak a hazai pálya előnyében, de a Veszprém vendégként is igen jó mutatókkal rendelkezik, mindössze Szombathelyen és Kecskeméten kaptak ki. Ami rossz hír Trencsényiéknek, hogy vereség esetén nem csak a második hely úszhat el, de visszacsúszhatnak a negyedik helyre.

A Hali az előző fordulóban bebiztosította az alapszakasz-győzelmét, így tét nélkül fogadhatja a Rubeolát. Viszont a vendégeknek még egy győzelem esetén van esélyük előrelépni egy helyet. Ez viszont nehéz diónak ígérkezik a bajnok otthonában, főleg, hogy kapusuk Varsányi eltiltás miatt nem tarthat a többiekkel, viszont ott lehet a frissen igazolt Sámson. A hazaiaknál mivel nincs tétje a találkozónak, Juanra mester több lehetőséget adhat azoknak akik eddig kevesebb szerephez jutottak, de így is nehezen képzelhető el, hogy pontot szereznek a Tigrisek. Ősszel nagy arányú Hali siker lett a vége, most talán szorosabb lehet a mérkőzés.

Érdekes mérkőzésre kerül sor Nyíregyházán, ahol a hazaiaknak már nincs tét, hiszen mindenképpen nyolcadik helyen zárnak. Ellenfelük a Kecskemét lesz, akik számára csak abban az esetben van tétje, ha a Mezei-Vill nem nyer, mert akkor őket még megelőzhetik. Viszont a kecskemétiek igen nehéz helyzetben vannak, hiszen a csapat nagy része eltiltás miatt nem szerepelhet. A szerb mester összesen hat játékosára nem számíthat. Bencsik, Hadnagy, Bíró, Mánya sárga lap, míg Pál Patrik piros lap miatt nem léphet pályára. Ennyi hiányzó bármelyik csapat számára gondot jelentene. Ráadásul a Nyíregyháza jó passzban van. A Rubi vendégeként egy másodpercre volt a győzelemtől, míg legutóbb a pótolt mérkőzésen hátrányból legyőzte az Újpestet, amiből önbizalmat meríthetnek. A hazaiaknál az egyik új brazil nem játszhat, aki három meccses eltiltását tölti, de jó játékkal hazai környezetben meglephetik a foghíjas Kecskemétet. Alapesetben a vendégek lennének az esélyesek, de ennyi hiányzóval talán bravúrnak számítana a győzelmük.

Ebben a párharcban mind a két fél egy helyet javíthat a pozícióján, de nem a saját kezében van a sorsa. Annyi csak a különbség, hogy a Nyírbátor veresége esetén még hátrább is csúszhat, igaz ehhez a Rubinak nyernie kellene Szombathelyen. A Bátor az előző körben nagy nehezen begyűjtötte a három pontot az ELTE vendégeként, amivel feljött a 10. helyre. Akkor több hiányzója akadt, akik közül csak Faragónak a visszatérésére nincs esély, hiszen őt megműtötték, illetve Csoma öt sárgás, így ő el van tiltva. A többiek amennyiben újra pályára léphetnek, lehet esélyük a DEAC ellen. Ha összejönne a bravúr, és begyűjtik a három pontot Siskáék, már csak annak kell szurkolniuk, hogy az MFA ne nyerjen, és megvolna a kilencedik hely. A vendégek az előző fordulóban nagyon simán kikaptak a címvédőtől, esélyük sem volt a pontszerzésre. Jelenleg azonos pontszámmal állnak, mint az Aramis, de mivel a budaörsieknek több győzelmük van, így csak akkor végezhetnek előrébb Elek Gergő tanítványai, ha több pontot szereznek az utolsó bajnokin, mint az Aramis. Vagyis ha nyernek a budaörsiek, akkor mindegy, hogy mi ennek a mérkőzésnek a végeredménye. Ami nehezíti a debreceniek dolgát, hogy Vass és Thiago szintén sárga lapok miatt el vannak tiltva, de így is ők a találkozó esélyesei.

A két csapat előrébb már nem léphet a tabellán, de hátrébb még csúszhat, így fontos mérkőzés lesz mindkettejük számára. Mind a két fél döntetlent ért el az előző fordulóban, de amíg a budaörsiek csalódásként élték meg, addig az MFA igazi bravúrként. Az Aramis két gólos hátrányba került az Újpest ellen, de így is simán nyerhetett volna, de végül 2-2 lett a vége. Az újbudai együttes három gólos hátrányt egy perc alatt dolgozott le Veszprémben és szerzett értékes pontot, ami jót tehet a csapat önbizalmának. Most hazai pályán egy győzelemmel bebiztosítanák a nyolcadik helyet, de már a pontszerzés is bravúrnak számítana. Az Aramisnak egyszerű a képlet, ha nyer, megvan az ötödik hely, ellenkező esetben figyelnie kell a DEAC nyírbátori vendégjátékát. Ami jó hír a vendégeknél, hogy több sérült is felépült, így mondhatni a jelenlegi legjobb kerettel tudnak elutazni, viszont Moga mester eltiltás miatt nem lehet ott a kispadon. A vendéglátónál Boznánszky nem játszhat öt sárga lap miatt. Az esélyek a vendégek mellett szólnak, de a lelkes hazaiak megnehezíthetik a dolgukat.

 

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink