Meglepetések fordulója az NB II-ben!
2020.09.22 | 20:47
Meglepetések fordulója az NB II-ben!

Keleten és nyugaton is több meglepő eredmény született az NB II-ben, valamint számos fordulatos mérkőzést láthattak a kilátogató szurkolók. Keleten élre állt a Kistarcsa, viszont a Kartal ismét nem tudott győzni. Nyugaton a TF már tapad a Haladás II.-re, másodszor nyert a REAC és több csapat első győzelme is megszületett.

KELETI CSOPORT

MÁDI FC – MEAFC-MISKOLC 7-4 (2-2)
Gól: Titkó G., Mirki, Balogh (2), Bodnár, Szűcs, Titkó B., ill. Varga L., Szabó, Mészáros, Varga K.

Hozzászokhattunk már, hogy a Mád otthon gólgazdag mérkőzéseket játszik, ez ezúttal sem volt másképp. Ám a vezetést a Miskolc szerezte meg, sőt, kilenc perc után Varga László és Szabó Dávid egy-egy találatával már 2-0-ra vezetett. A szünet előtt azonban Titkó Gergő és Mirki Dávid révén egyenlített a Mád. A második félidőt már a hazaiak kezdték jobban. Balogh Dénes és Bodnár Márk talált be, majd Mészáros Balázs szépített. A Mád erre viszont három góllal válaszolt, Balogh újra eredményes volt, utána pedig Szűcs Ádám és Titkó Barnabás is betalált, Varga Kristóf gólja már csak a szépítésre volt jó. A Mád ezzel már második a tabellán, jobb gólkülönbségével megelőzte a szabadnapos Nyírbátort, míg a Miskolc két meccs után pont nélkül áll.

USE NYÍRSÉG FC – KISTARCSAI VSC 1-4 (1-3)
Gól: Szilágyi, ill. Barabás, Besnyő, Burillák, Kanalas

A Kistarcsa volt a találkozó esélyese, de a Nyírség került előnybe a harmadik percben Szilágyi Ákos révén. Hét perccel később jött a válasz, Barabás Ádám talált be, majd Besnyő Dániel gólja már azt jelentette, előnybe kerültek a vendégek, akik a szünet előtt Burillák Patrik révén növelték az előnyüket. A második félidőben sokáig nem esett gól, a Nyírségből viszont kiállították a gólszerzőt, majd egészen a 38. percig kellett várni egy újabb találatra, Kanalas László állította be az 1-4-es végeredményt. A győztes vendégek kihasználták, hogy szabadnapos volt az eddig hibátlan Nyírbátor, és hét pontjukkal a keleti csoport élére álltak!

CSENGER FUTSAL – KARTAL SE 4-4 (1-3)
Gól: Gaál (3), Balogh, ill. Irhás (2), Szabó (2)

A forduló rangadójának titulláltuk ezt a mérkőzést, és méltó is volt rá. A nyolcadik percben a Csenger került előnybe Gaál Krisztián révén, de a szünet előtt Irhás Ignác egy, és Szabó Roland két góljával fordított a Kartal. A második félidő elején Irhás újra betalált, úgy tűnt, eldőlt a mérkőzés, de a félidő közepén Balogh Árpád és Gaál révén visszajött a meccsbe a hazai csapat, amely Gaál büntetőjével a 37. percben egyenlíteni is tudott. Bravúros pontszerzés volt ez Szilágyi Sándor fiaitól, akik három forduló után négy ponttal állnak, míg a tavalyi első Kartal két meccs után továbbra is győzelem nélkül.

KINCSEM FUTSAL – MVFC-BERETTYÓÚJFALU II. 6-3 (2-3)
Gól: Molnár (3), Laczkó (3), ill. Békési, Daróczi, Nagy D.

Erről a találkozóról írtuk, hogy a papírforma alapján egyértelműen vendégsiker várható. Igen ám, de a Kincsem nagyon összeszedte magát erre a mérkőzésre, valamint visszatért Vörös Péter is. Molnár András révén már a 6. percben előnybe kerültek a hazaiak, ám aztán Békési Dániel és Daróczi Dávid fordított, úgy tűnt, mégiscsak a vendégeké lesz a három pont. A szünet előtt egyenlített a Kincsem, ismét Molnár révén, de még a szünet előtt visszavette a vezetést az MVFC II. Nagy Dániel találatával. A második félidő viszont egyértelműen a hazaiaké volt. Laczkó Milán mesterhármast szerzett, aztán Molnárnak is meglett a tripla, a Kincsemnek pedig az első pontjai, míg a Berettyóújfalu először kapott ki. 

MAGLÓDI TC - ENERGIA SC GYÖNGYÖS 3-3 (0-3)
Gól: Simon, Vadászi (2), ill. Bartha (2), Marosi

Erről beszéltünk a forduló másik rangadójaként, és ez is kiélezett mérkőzést, valamint döntetlent hozott. Az első félidő a Gyöngyösé volt, Bartha Balázs kilenc perc alatt duplázott, majd Marosi János is betalált. A második félidőben sokáig nem esett újabb gól, ám a 35. percben Simon Zsolt szépített, majd Vadászi Edward két perc alatt duplázott, így otthon tartott egy pontot a Maglód, újoncként továbbra is veretlen, és egy ponttal a hétfői riválisa előtt maradt. 

NYUGATI CSOPORT

BAK - ELTE-BEAC 4-5 (3-2)
Gól: Apatini, Karacs, Machalek, Temesi, ill. Szini (2), Várkonyi, Spáth, Gergály

Szoros találkozóra volt kilátás a budapesti derbin, melyet a BAK kezdett jobban. Apatini Márk harcolt ki büntetőt, majd gólra váltotta, egy perccel később pedig Karacs Dániel is megszerezte szezonbeli első gólját. Az ELTE-nek már a 14. percre összegyűlt a hatodik faultja, Machalek Attila belőtte az első kisbüntetőt, egy perccel később azonban kihagyott egyet. A 17. percben egy eladott labdát követően Szini László megtörte a vendégek gólcsendjét, és ez annyira meghozta a lendületet az egyetemistáknak, hogy a szünet előtt Várkonyi Barnabás, rögtön utána pedig Spáth Márton talált be, így egyenlített az ELTE. Az időnként feszült, hét sárga lapot hozó találkozó legcsúnyább pillanata volt Gémesi Áron csúnya, könyökös belépője - hárommeccses eltiltást kapott érte. Az emberelőnyt kihasználta a BAK, Temesi Norbert lőtt gólt, de egy perccel később egy jogos büntetőből egyenlített is az ELTE. A másik oldalon is villant a piros, Kulik Renátót küldték le második sárgával, és ezt is kihasználta az ellenfél, Szini volt újra eredményes. A hátralévő három percben próbált egyenlíteni a BAK, de nem járt sikerrel, így három forduló után egy ponttal áll az újonc, míg az ELTE fontos és szép három pontot szerzett. 

 

NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB - UTE 3-0 (1-0)
Gól: Kollár, Fujsz (2)

A Nagykanizsa csupán az első bajnokijára készült idén (éppen a két, koronavírusos helyzettel küzdő csapat lett volna az ellenfele), de így is a találkozó esélyese volt, pláne, hogy az UTE eltiltás miatt elvesztette legjobbját, Czerman Márkot. A 14. percig kellett várni az első gólra, Kollár Péter talált be. Újabb hosszú szünet jött, egészen az utolsó pillanatokig, a 40. percben Fujsz Richárd kétszer is betalált, így végül 3-0-ra nyert a Nagykanizsa. Az UTE két meccs után pont nélkül áll. 

 

5 STARS-ÉRDI VSE - TFSE 4-5 (0-4)
Gól: Bozsoki, Kertész, Horváth, Pintér, ill. Szalmás (3), Fodor, Dudás

Tartalékos csapattal várta az Érd az egyik legnehezebb meccsét, csupán hét játékost tudott benevezni. A TF 10 perc alatt (nagyon úgy tűnt) eldöntötte a találkozót: Szalmás Zoltán triplázott és Fodor Bálint is betalált. Hihetetlen, de a TF-nek a harmadik találkozóján is volt mesterhármast szerző játékosa! Nagyon úgy tűnt, most is kiütéses siker lesz a vége, ám a 0-4-es félidő után nagy fordulatot vett a meccs. Bozsoki Imre hamar szépített, majd Kertész Bence is betalált, a 32. percre pedig feljött egyre az Érd, Horváth Tamás volt eredményes. Erre azonban hamar jött Dudás Dániel válasza, majd a hazaiak részéről Pintér Dominik volt eredményes, az egyenlítésre azonban már nem futotta az érdiek erejéből, akik viszont így is megérdemlik a dicséretet. 

 

HIDEGKÚTI SC - TIHANYI FC 7-6 (3-2)
Gól: Rusvai, Soós (3), Bocsev (2), Márki, ill. Bakay, Csernay (3), Hoffer, Dévényi

Már az eddigi beszámolóinkban is volt bőven meglepetés, a legnagyobbak azonban a végére maradtak. A két vereséggel indító Hidegkút a győzelemmel rajtoló Tihanyt fogadta, egyértelműen a vendégek voltak az esélyesek. Négy perc elteltével azonban már kettővel ment a Hidegkút, Rusvai György és Soós András révén. Bakay Ferenc hamar válaszolt büntetőből, majd Csernay Dávid egyenlített, ám Soós visszavette a vezetést, majd a második félidő elejére már mesterhármasig jutott. Hoffer Levente szépített, de Bocsev Balázs két, Márki Dániel egy góljával 7-3-ra elhúztak a hazaiak. A végén Dévényi betalált, majd Csernay is mesterhármasig jutott, de pontot végül nem tudott elvinni a Tihany, a Hidegkút így pontszámban beérte riválisát. 

 

SZIGETSZENTMIKLÓS FUTSAL - REAC-SISE 2-3 (0-2)
Gól: Pászti, Varga, ill. Sztojanovits (2), Kollár

A Szigetszentmiklós legyőzte az Érdet, a REAC viszont kikapott tőle, ez alapján a hazaiak voltak az esélyesek. A 11. percre azonban Sztojanovits Zoltán már duplánál járt, a második félidő elején pedig Kollár Zsolt is betalált. A hazai szépítő találatra a 34. percig kellett várni, Pászti Bence talált be, majd Varga Bence is eredményes volt, de pontot nem tudott szerezni a Szigetszentmiklós. A REAC így a harmadik a tabellán, a hazaiak pedig három ponttal állnak - csakúgy, mint még öt csapat nyugaton rajtuk kívül.

Címkék

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Franciaország - Brazília, gólösszefoglaló
2024.04.25 | 13:11
Aramis SE - Magyar Futsal Akadémia (2024.04.22, stream)
2024.04.22 | 14:47

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink