A másodosztályban is útjára indul a labda
A másodosztályban is útjára indul a labda

Hétfőn este elrajtol a férfi NBII, ahol sok éve után lecsökkent a hivatalos létszám, 12-ről 10-re. A lebonyolítás nem változik, az alapszakaszt követően felső és alsóházra oszlik a mezőny. A felsőházban az együttesek küzdenek a bajnoki címért és a velejáró feljutásért, míg az alsóházban a bennmaradásért, hiszen az utolsó két helyezett búcsúzik a másodosztálytól.

Nyugaton kiesett az előző szezonban a Tolna, a Szigetszentmiklós és a Hidegkút, míg a Pécs feljutott. Az élvonalból az ELTE érkezett kiesőként, míg a harmadosztályból a Szent István jutott fel. Az erőviszonyokat egyelőre nehéz megítélni, de vélhetően idén kevésbé fog ketté szakadni a mezőny. Az ELTE együttesétől többen távoztak, így meglepetés lenne, ha harcban lennének a feljutásért. Ami biztos, hogy a TFSE és a Mad Dogs is szeretne az élen végezni és ehhez próbáltak a nyáron erősíteni. A TF új szakvezetővel vág neki a bajnokságnak, Póta Balázs helyett Németh Péter ül a kispadon. A tavasszal jól szereplő Nagykanizsa és Dunaújváros is szeretne idén is felsőházas lenni, de ugyan ez a szándéka az UTE-nak, és a kis Haladásnak. Az újonc Szent István, a Tihany és az Asterix felsőházba jutása meglepetés lenne, de hosszú az alapszakasz, sok minden megtörténhet. Az első játéknapon két rangadóra is sor kerül. A TF szombathelyre látogat, míg az UTE a Mad Dogs gárdáját fogadja. A tavaly élvonalbeli ELTE az újonc Szent Istvánt látja vendégül. Egy meccset pénteken lejátszottak már, ahol a Dunaújváros és a Nagykanizsa nem bírta egymással.

Nyugati csoport, 1. forduló:

HALADÁS VSE II - TFSE-11TEAMSPORTS

ELTE-BEAC - WPC MEISTER-ÉRD-SZISE

TIHANYI FC - ASTERIC SC ÉRD

UTE - MAD DOGS VIADUKT SE

Pénteken játszották:

DUNAÚJVÁROS FUTSAL - NAGYKANIZSAI FUTSAL CLUB 3-3

 

Keleten az előző idényben búcsúzott a Szeged és a nem rég még élvonalban szereplő Kistarcsa, míg a Maglód feljutott. Helyükre az NBI-ből a Rubeola érkezett, míg a harmadosztályból az Airnergy jutott fel. Ahogy nyugaton, itt is nehéz megmondani, ki lehet a befutó. A Csenger tavaly az utolsó fordulóig feljutónak tűnt, és vélhetően idén is számolni kell velük, ahogy a Kincsemmel is, akik mindig kiszámíthatatlanok. A Rubi vélhetően szeretne a legrövidebb idő alatt visszajutni, de kérdés milyen lesz a keretük, mert a tavalyi élvonalbeli csapatot szinte teljesen “szétkapták”. A nagykérdés, hogy a Tiszafüred melyik arcát mutatja, az alapszakaszban remeklőt, vagy a rájátszásban gyengélkedőt, de ugyan ez elmondható a Gyöngyösről is. Amit megírtuk néhány napja, a Miskolc is nagy terveket szövöget, amihez próbáltak megfelelően igazolni. Dunakeszin is a hírek szerint több játékos érkezett, akikkel Póta mester jó eséllyel pályázik a felsőházra idén is. Az Airnergy ugyan újoncként vág neki a sorozatnak, de ők évekig voltak a másodosztály meghatározó csapata, és több rutinos játékosuk is van, akikkel sok meglepetésre lehetnek képesek. Az első körben a Csenger - Dunakeszi és a Földvár - Kincsem összecsapás tűnik érdekesnek, de nagy kérdés, hogy a jól esősítő Miskolc otthonában mire megy a Rubeola.

Keleti csoport, 1. forduló:

TISZAFÖLDVÁR SE - KINCSEM LOVASPARK FUTSAL

CSENGER FUTSAL - VS DUNAKESZI

NYÍRSÉG FC - GYULAHÁZAI FUTSAL

ENERGIA SC GYÖNGYÖS - AIRNERGY FC

MEAFC-MISKOLC - RUBEOLA FC

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

Női MK Elődöntóők
2024.05.10 | 17:05
DEAC-DVTK-Vénusz /NB I. 3. helyért 1. mérkőzés/
2024.05.05 | 09:30

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink