A Mad Dogs és a Hidegkút áll feljutásra Budapesten!
2022.01.04 | 22:31
A Mad Dogs és a Hidegkút áll feljutásra Budapesten!

A holt szezont kihasználva, körbe néztünk a harmadosztályban, hogy állnak a csoportok. Összesen hét regionális bajnokság van, ahonnan a csoportelsők és a legjobb második játszhat osztályozót a feljutásért.  Először a budapesti csoportokat vettük górcső alá.

 

Budapesti  Regionális Futsal Bajnokság 1. csoport

A bajnokság toronymagas esélyese a Mad Dogs futsal, aki eddig 100%-os teljesítménnyel áll a tabella élén. A legtöbb gólt szerezték és  a második legkevesebbet kapták. Amennyiben  csapat meghatározó játékosai Rábold, Cseri, a játékosedző Ribeiro Da Silva Roni  továbbra is hozzák agilis játékukat , valamint a fiatalok továbbra is érett játékkal rukkolnak elő, akkor nem az a kérdés, hogy megnyerik-e a bajnokságot, hanem az , hogy veszítenek-e pontot a tavasszal. Jelenleg 6 pont az előnyük, és a hírek szerint a téli szezonban tovább erősödik a keret, NBI-t megjárt játékosokkal. Az igazi erőfelmérő Magyar Kupában a Berettyóújfalu elleni mérkőzésük igazi erőfelmérőnek ígérkezik.
A szezon rajtja előtt még komoly tervekkel nem rendelkező Tolna Mözs háza táján nem tudták, hogy mire lesz elég a játékoskeret ereje. A kezdés után a  kevés játékossal rendelkező tolnaiak egyre jobban magukra találtak. Nagyon szép őszt produkáltak Kneller Balázs tanítványai.  A nyolc győzelemmel és két vereséggel a második helyen telelnek, teljesen megérdemelten. A 12. szezonjukat taposó kék-feketék bízhatnak a sikeres tavaszi folytatásban, amennyiben a fiatalok Demkó, Fazekas és Keszthelyi továbbra is szállítják a gólokat, valamint a kapuban Merkl továbbra is  jó teljesítményt nyújt. Egy ilyen jó helyezésre már régóta vártak a tolnai szurkolók.
A rutinos öregekből és feltörekvő fiatalokból álló Asterix komoly célokkal vágott neki a szezonnak. A futsalbajnokságban  tizenkettedik szezonját kezdő egylet csapatának edzője Haffner György lett. A Mad Dogs elleni vereség után szép sikereket értek el az érdiek, sorozatban hét megnyert meccs után,  két fontos találkozón is betlizett a társaság. Így csak harmadik helyről várhatják a folytatást Kozákék.
Az Alsónémedi  alakulat harmadik szezonjukat kezdték a felnőtt bajnokságban. Nyáron nagy volt  a jövés-menés a csapatnál. A szezonban előre haladva egyre inkább összekovácsolódott a megújult együttes. A csapat tavaly is meghatározó volt  a bajnokságban, és idei évben feltett szándékuk a dobogón végezni. Egykori NBI-es játékosuk, Apatini Márk 21 gólja önmagáért beszél, de Ubornyák József és Újfakusi Roland góljai feltétlen kellenek a tavaszi szezonban is .
Az Érd és a Szent István összeolvadásával egy jó játékerőt képviselő társaság lett  a bajnokság tagja, az 5. helyezésük megsüvegelendő. A rajtnál sok pontot hullajtottak, de a bajnokság második szakaszában már többször megtapasztalták a győzelem ízét. A tavaszi szezonban vélhetően szeretnének előrébb lépni.  Náluk szerepel a góllövőlista vezetője : Czinege Norbert, aki nagyon fiatal, de ez elmondható az egész együttesről.
A Veszprém második csapatában gyakorlatilag az U20-as és U17-es játékosaik szerepelnek, kiegészülve egy-két felnőtt játékkossal, akik még nem férnek be az első csapatba. A hosszútávú jövő az övék lehet, nagyon szép, tudatos futsalt játszanak.  Talán komolyabb célokat fogalmaztak meg ,mint jelenlegi helyezésük. Azonban, ha elmaradt meccsüket megnyerik, amire minden esélyük megvan, akkor a negyedik helyről kezdik a tavaszt.
A Csepel FC második idényüket tapossák a honi futsalban, igazi középcsapatként. Meglepő vereségek, szép bravúrok jellemzik útjukat. Amennyiben a Viza Krisztián  és Rácz Botond által irányított csapat szeretne előrébb lépni a tabellán, nagyon fontos, hogy a rajtjuk jól sikerüljön. Rácz Botond eddigi 17 gólja dicséretes.
A Törökbálint FC nagyon nehezen lendült bele. Két súlyos vereség után egy huszonkét gólos döntetlennel mozdultak el az utolsó helyről. Később rendezték soraikat és a hatpontos meccseiket behúzták. Nem a fegyelmezett védekezésben hisznek, nyertek és ki is kaptak 10-8-ra, valamint sikerült még egy gólzáporos X-et összehozniuk, egy 12-12 formájában.
A Szigetszentmiklós II szintén egy nagyon fiatal csapa , akik első szezonjukat töltik a felnőttek között. Céljuk a bajnokság során egyértelműen a tanulás, a tapasztalatszerzés.  Nem szoktak bő kerettel részt venni a meccseken, bíznak ifi korú játékosaikban. Gólzáporos meccseikből nem mindig jönnek ki jól. Estók László Játékosedző tanítványai egy szebb tavaszban bízhatnak.
Az Őrmező jobb sorsra érdemes csapat, nem így tervezte az őszt. Sok sérülés tizedelte amúgy sem bő keretüket. Több rutinos játékos található Játékosállományukban. Feltett szándékuk tavasszal előre lepni a tabellán. Légrády Attila csapatkapitány 18 gólt tudott szerezni az utolsóelőtti  helyezett csapatból, ami szép teljesítmény.
AC Villám nem meglepő módon utolsó helyen áll. Guti Dávidéknak nem sikerült jól az ősz, minden mérkőzésüket elvesztették. Vélhetően minden követ meg fognak mozgatni a felzárkózás reményében, de erre kevés esély látszik.
A 5 Stars az NB II-ből kieső gárda két lejátszott vesztes meccs után visszalépett a bajnokságtól.

 

Budapesti  Regionális Futsal Bajnokság 2. csoport

A Hidegkút az NBII-ből kieső csapat, ahol a tervek szerint a lehető leghamarabb cél visszajutni a másodosztályba. Somogyi Gábor edző csapata szépen vette az akadályokat. Az elején még voltak buktatók, de az ötödik fordulótól az összes meccsüket megnyerték. Egy döntetlen és egy vereség mellett kilenc alkalommal hagyták el győztesen a pályát.  Ha őszi teljesítményüket lemásolják akkor jó eséllyel bajnokok lesznek Rusvaiék.

A Jobsforward, az Újpestben nagypályázó fiatalokból álló csapat rajtja nem volt az igazi. Aztán megtalálták a győzelemhez vezető utat és egyre magabiztosabbá váltak. Elmaradt meccseik lejátszása és a riválisok bukásai után a második helyen találták magukat.  A tavaszi első fordulóban a Hidegkúttal találkoznak, ott sok minden eldőlhet Szabó György tanítványai számára. Leginkább, hogy van-e esély a bajnoki címre.

A néhány év kihagyás után újra induló Mogyoród jól kezdte a bajnokságot. Az utolsó két meccsüket azonban elbukták. Sokáig előnyösebb pozícióról álmodozhattak, azonban így is előkelő helyről  várhatják a folytatást.

A Dunakeszi csapata feljutási tervekkel vágott neki a bajnokság küzdelmeinek. Helyzetük jelenleg nem a legjobb , de nem is reménytelen. Sok múlik a közvetlen riválisok elleni meccsek eredményein. Vélhetően jobban kell koncentrálniuk a tabellán hátul lévők ellen is, mert sokba kerülhet nekik az UFC és a REACTOR elleni pontvesztések. Petroff Norbert és Simon Balázs góljaira tavasszal is szüksége lesz a csapatnak.

Öt lejátszott meccs után 2 pontot szereztek  TFSE II játékosai .Akkor még ők sem gondolták volna, hogy ennyire fel fognak jönni, pedig ez történt, és a hátralévő meccseiket egy kivételével megnyerték. A győzelmekhez a sokat tapasztalt  Csernay Gábor 19 góllal járult hozzá.

Futsalban idén először induló Csömör magabiztosan kezdett, a végére azonban elfáradtak.

Az utósló négy meccsükből hármat is elbuktak. Nem a fegyelmezett védekezés az erősségük. A 77 lőtt gól nagyon jónak mondható, a 69 kapottnál csak a tabella legvégén lévők kaptak többet.  A gólokat leginkább a Gerhardt Ádám, Krizsán György és Gidály Mihály alkotta csömöri mágikus háromszög szállította.
A Kerék utcában berendezkedő Csomád a magyar futsal egyik legtapasztaltabb edzője, Nagy Attila készíti fel a mérkőzésekre. Azon játékosai  akik már több , mint 10 éve a keze alatt futsaloznak Piel Béla,  Kovács András, Molnár László az egész szezonban csapatuk erősségei voltak.

A Puebla játékosai nem igazán tudnak kitörni a középcsapat kategóriából. Öt győzelem, hat vereség a pestszenterzsébetiek mérlege. Házi góllövőlistájukat a fiatal Sárközy Bence vezeti 17 góllal.

Nem indult jól az Újpest Futsal második csapatának szezonja, annál jobban sikerült a befejezés. Utolsó három meccsükön szerezték a pontjaik 50%-át. A mérkőzéseken nagyrészt az U20-as csapat tagjai játszanak, kiegészülve néhány rutinosabb játékossal. A fiatalok  éles felnőtt meccseken tudnak rutint szerezni, ami később még jól fog jönni.

Nagyon jól indult a Garvittax szezonja. Villámrajtot vettek, két meccsből két győzelem.

Sajnos Vitányiék ezután nem szereztek pontot, így megrekedtek a 10. helyen. Az ok talán leginkább a szűk létszám, hiszen az általában két csere nem tűnik elegendőnek, főleg egy idősebbekből álló egyeüttesnél.

A Rákospalotai Reactor sokáig pont nélkül állt. A kilencedik fordulóban hatalmas szenzációt értek el, döntetlenre végezve a jóval erősebb Dunakeszivel szemben. Ezen felbuzdulva a következő körben az első győzelmet is megszerezték. A játékosok és a csapat egyaránt egy sikeresebb tavaszban bízik.

Nem ez a legjobb szezonja az évek óta a Regionális bajnokságban működő Csak a Csel együttesének. Simon Péter csapatvezetőt ismerve azonban szép tavasz elé nézhetnek a játékosok. Nem valószínű , hogy ugyanebben a pozícióban találjuk őket a tavasz végén.

Hírdetés

Videók

Csehország - Magyarország
2024.04.16 | 11:08
Újpest FC-220Volt - Aramis SE (2024.04.08, stream)
2024.04.08 | 13:35

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink