A listavezető MVFC a Kecskemétet fogadja
2022.11.14 | 08:31
A listavezető MVFC a Kecskemétet fogadja

Négy mérkőzéssel folytatódik a 10. forduló. Pénteken és szombaton is egy-egy mérkőzésre került sor. A Nyírbátor nyolc vereséget követően kiszenvedte az ELTE ellen újabb győzelmét, míg szombaton nem bírt a Hali a Debrecennel. Hétfőn a legérdekesebbnek a Kecskemét berettyóújfalui vendégjátéka tűnik, de az Újpest - Aramis is mindig izgalmasra sikerül.

NBI, 10. forduló:

A jó kezdés után kissé megtorpant az Aramis, elmúlt négy meccséből mindössze egyet tudott megnyerni. Legutóbb nagy küzdelemben kapott ki egy hatpontos meccsen a Veszprém ellen. Ami még rossz hír, hogy nem csak a meccset, de kapusukat is elveszítették, hiszen Soós Arnold porc sérülést szenvedett, így műtét vár rá, így ebben a naptári évben már nem számíthat rá Moga mester. Ami jó hír, hogy Horváth Norbert eltiltása lejárt, így ő visszatérhet. A rosszabb széria ellenére, még mindig csak egy pontra van a dobogó, így egy győzelemmel előrébb léphetnek a tabellán. Persze ez nem lesz könnyű, hiszen az Újpest ellen mindig megszenvednek a budaörsiek. A lilák idén hazai pályán jól szerepelnek, egyedül a Kecskemét tudta elvinni a pontokat. Az előző fordulóban a Nyírbátort verték otthon, és hozták a kötelezőt. Jelenleg a hetedik helyen állnak, kissé leszakadva a felsőháztól, de egy bravúrral felzárkózhatnának a Debrecenre és mostani riválisukra. Nagy kérdés, hogy tudják-e pótolni a hiányzó játékosokat. Az esélyek mindenképp az Aramis mellett szólnak, de jó teljesítményre lesz szükségük, ha nyerni szeretnének.

 

A hétfői nap rangadóját rendezik Berettyóújfaluban. A hazaiak továbbra is remekelnek és már hét meccses győzelmi szériánál tartanak, így nem véletlen, hogy az élen állnak és két ponttal megelőzik a második Veszprémet. Az előző fordulóban magabiztosan, kapott gól nélkül nyertek a Rubeola otthonában. Viszont most nehezebb dolguk lesz, a Kecskemét látogat hozzájuk. A vendégek is jó formában vallhatják magukat, az elmúlt négy meccsen szerzett 10 ponttal. Előbb nyertek Veszprémben, míg szintén kapott gól nélkül abszolválták az előző meccset az MFA ellen. ezek ismeretében Öreglakiék is önbizalommal és bizakodva tekinthetnek a mérkőzés elé. Amennyiben sikerülne a bravúr és egy pontra megközelíthetnék a listavezetőt, de nyilván Ráblék is a győzelem reményében lépnek pályára. A hazai pálya mindenképpen mellettük szól, de a vendégek képesek lehetnek pontot vagy pontokat szerezni. Jó meccsre van kilátás.

 

Az öt újonc közül az egyik legjobban a Nyíregyháza szerepel, hiszen ők eddig legyőzték az összes riválisukat, ezáltal az előkelő nyolcadik helyen állnak. Most ezt a pozíciót erősíthetik meg a Rubeola ellen. A Rubi továbbra is nyeretlen és mindössze egy ELTE ellen szerzett ponttal állnak a tabellán. Most ismét egy olyan összecsapás vár rájuk, ahol lehetne esélyük egy másik újonc ellen, de ehhez sokkal gólerősebb játékra lenne szükség. Jelenleg a legkevesebb gólt rúgták a bajnokságban. A 9 meccsen szerzett 13 gól nagyjából másfél gólos átlagot jelent, amivel nehéz mérkőzést nyerni. Amennyiben szeretnének végre győzelmet aratni, leginkább ezen kéne javítani. Ellenkező esetben a Nyíregyháza ezúttal is eredményes lehet és lerázhatja a mögötte álló MFA-t és a Nyírbátort.

 

A Veszprém nagyon fontos győzelmet aratott legutóbb az Aramis otthonában, amivel őrzi második helyét és tartja a lépést a Berettyóújfaluval. Most ismét idegenben kell pályára lépnie Fehér Zsolt fiainak, de ez az összecsapás könnyebbnek tűnik, legalábbis papíron. Az alsóházhoz tartozó MFA-hoz látogatnak, ahol kötelező a győzelem. A Veszprémnek eddig egyik újonc legyőzése sem okozott gondot és meglepetés lenne, ha most ez változna. A hazaiak eddig a velük azonos szinten lévő újoncok ellen szorgosan gyűjtik a pontokat, de az élcsapaton ellen nem nagyon volt még esélyük. Inkább most is a tisztes helyt állás lehet a céljuk, és talán csak megnehezíteni tudják Spandlerék dolgát.

Hírdetés

Kapcsolódó mérkőzések

Videók

DEAC-MVFC Berettyóújfalu /NB I. Felsőház 9. forduló/
2024.04.29 | 13:30
Újpest FC-220Volt - PTE-PEAC (2024.04.27, stream)
2024.04.27 | 11:00

Tabellák

HASONLÓ HÍREK

2024.04.16 | 20:00
2024.04.15 | 07:15
Férfi válogatott
2024.04.13 | 20:15
2024.04.10 | 09:45
2024.03.18 | 22:30
2024.03.17 | 10:00
Támogatóink

Partnereink